• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Risotto med rødbede, fennikel og peberrod

    Af Louise | Leave a Comment

    rødbederisotto med fennikel - nem opskrift (1)

    Det kan godt være, at jeg lige var hurtig nok i min fordømmelse af rodfrugter tidligere på måneden, for lur mig om der nu ikke har sneget sig rødbederne ind i mit køleskab igen! Det er da lidt irriterende, når de bare selv vader ind, ligger sig til rette og går ud fra at jeg har en genial opskrift parat til dem.

    Well, skulle rødbederne glide ned i andet end en juice, så skulle det undelymne også være med fuld fart på de gode ingredienser. Og hvad bedre end en risotto med hvidvin, parmesan, smør? Toppet med min nye kærlighed; fennikel - i selskab med mine gamle kærligheder; peberrod og dild. Seriøst, jeg behøver ikke mere her i vinter!

    rødbederisotto med fennikel - nem opskrift (1)

    Risotto, det er lidt en vanskelig fætter, som kræver fuld opmærksomhed i de godt tyve minutter, hvor den bestemmer sig for at blive mør. Og helt ærligt, så bliver jeg nok aldrig helt den store risotto-mama.
    Der er jo regler for alt i den ret og man kan nærmest mærke den italienske Mama ånde en i nakken, når man står der og prøver at kaste risottoen rundt. Se hende rynke de sorte bryn, sætte armene (der har æltet tusinde kilo pasta..) i siderne og råbe en italiensk svada, som bestemt ikke er for børn. Joo, risotto er lidt intimiderende.

    Men ualmindelig godt - også på den helt danske facon. Der godt nok ikke når den italienske til sokkeholderne, men sagtens duer for mig på en ganske almindelig tirsdag.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Og min tirsdag er ganske triviel. Et par timers effektiv eksamenslæsning, nogle timers arbejde og en langsom kop eftermiddagskaffe - inden nogen er blevet lovet den lange eftermiddagstur ud i snevejret. Uf, det kræver vist både vanter, hue og de lange sokker i dag. Og en sneskovl, hvis den lavbenet af os ikke skal drukne!

    Jeg stemmer for en ekstra kop kaffe og slumretæppet til mere eksamensforbedrelse bagefter. Med forfrysninger i tæer og knogler.

    🍴 Opskrift

    Risotto med rødbede, fennikel og peberrod

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid25 minutter minutter
    Samlet tid25 minutter minutter

    Ingredienser

    • 2 spsk olivenolie
    • 1 lille løg, finthakket
    • 2 fed hvidløg, finthakket
    • 200 g risottoris
    • 2 dl tør hvidvin
    • ca. 3, 5 dl hønsefond
    • ca. 250 g revet rødbede, 2 mellemstore rødbeder
    • 100 g friskrevet parmesan
    • 50 g smør
    • 4 spsk cremefraiche 18%

    Top

    • 1 Fennikel, fintsnittet
    • Saft af ½ citron
    • Friskrevet peberrod
    • Frisk dild
    • Frisk persille
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom olie på på en dyb pande og svits løg og hvidløg uden de tager for meget farve.
    • Tilsæt risene og sauter dem med, til de begynder at blive blanke.
    • Tilsæt hvidvinen lidt af gangen, så risene hele tiden har væske - men ikke for meget.
    • Gør det samme med hønsefonden.
    • Vend rødbederne i, når halvdelen af hønsefonden er tilsat.
    • Forsæt med at tilsætte fonden til risene og rødbederen er møre og har absorberet væsken.
    • Tilsæt parmesan lidt af gangen. Ligeledes med smør.
    • Rør cremefraiche i lige inden servering. Smag til med salt og peber.

    Top

    • Vend fennikel med citronsaft, peberrod, dild og persille.
    • Kom salaten på toppen af risottoen og server straks.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen