Er det ikke første gang i år, at fredagskagen rent faktisk er landet på bloggen en fredag? Jeg tror det. Men nu har jeg også været ualmindelig effektiv, hvis jeg selv skal sige det. Det er nemlig ikke en helt almindelig fredag i dag.
Det er "House of Cards-release-fredag"!
Oh yea, lige siden kl 9.00 har jeg gået som katten om den varme grød. Luret på den nye sæson. Overvejet et sneakpeak. Bare lige 5 minutter. Meeen I ved, det ender med sofaen hopper op på ryggen og computeren simpelthen ikke vil slukke før halvdelen af sæsonen er slugt. Irriterende - jeg kunne jo sagtens nøjes med 5 minutter!
Naah, men for at nå lidt hurtigere frem til fredag aften og den bedre halvdels hjemkomst(latterlig aftale, at vi skal se den serie sammen!), har jeg haft mig begravet i lidt opsamling af blogarbejde, herunder ren foto-dag. Nåhr ja, og lidt mundgodt undervejs. Man skulle jo nødig gå sukkerkold.
En cookie og en brownie samlet i én mundfuld. Faktisk er det vist mere set, at man ligesom samler det i en kage, med chokoladeknapper i stedet for brownie.
Så med min version er vi nok mere over i en "Brookie", men igen, ikke helt. Sådan en er nemlig blandet - altså cookie- og browniedej. Jeps, det er skam seriøse sager det her!
Well, kagen her har helt sikkert et navn, men om det så er noget helt tredje, så smager den forrygende. Knasende, blød, klistret, chewy. Det er alt godt, samlet til en mundfuld.
Og helt sikkert værdig til en premiereaften!
Jeg skal da helt sikkert have bradepanden med ind i sofaen.
Sammen med mokka-is.
Og en god espresso i koppen.
Måske tre.
....for der er jo en hel nat, før vi skal møde til fødselsdag kl. 8.30 imorgen!
Og præcis, jeg skal have set hele sæsonen inden ;)
Ingredienser
Bund
- 85 g smeltet smør
- 100 g sukker
- 100 g lys muscovadosukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- 1 æggehvide
- 200 g hvedemel
- ½ tsk salt
- 1 bagepulver
- 50 g grofthakkede valnødder
Brownie
- 110 g chokolade, 56% eller 70%
- 110 g smør
- 150 g sukker
- 2 æg
- 1 æggeblomme
- 125 g hvedemel
- 2 spsk kakao
- ½ tsk salt
- ½ tsk bagepulver
Sådan gør du
Bund
- Pisk smør, sukker, vanilje og æg sammen.
- Bland mel, salt og bagepulver og sigt det i smørblandingen.
- Rør det hele til en ensartet dej.
- Fordel dejen i en lille bradepande (ca. 25x40) beklædt med bagepapir.
- Fordel valnødder ovenpå.
- Bag bunden ved 180 grader i ca. 12 minutter. Den skal ikke være helt gennembagt.
- Tag den ud og afkøl, mens næste lag laves.
Brownie
- Smelt chokolade og smør i en lille gryde. Lad det køle et par minutter.
- Hæld det i en skål, sammen med sukker og pisk det sammen.
- Tilsæt æggene og rør.
- Bland mel, kakao, salt og bagepulver i en skål.
- Sigt det i dejen og vend det i til en ensartet dej.
- Fordel dejen på den forbagte bund.
- Bag brownien ved 180 grader i ca. 15 minutter - den skal være fast, men ikke helt gennembagt.
- Afkøl på en bagerist.
Helle
På Billedet med kniven, da ser det ud, som om der efterfølgende er noget der bliver smurt ud på de lækre hapser, men det synes jeg ikke jeg kan læse i opskriften
Louiogbearnaisen
Hej Helle,
Det er chokolade ganache 😋 Det giver lige det sidste twist, men det er absoult ikke nødevendigt - Congo barerne er også gode uden!
Skulle du dog have lyst til og mod på at kaste dig ud i at lave en chokolade ganache, kan du søge på bloggen - der ligger flere opskrifter på forskellige udgaver af chokolade ganachen 😀
God bagelyst!
Julie
Mums den skal prøves! Hvis man skulle udskifte muscuvado ville det så give mest mening at gøre det med farin eller rørsukker?
Loui&bearnaisen
Hej Julie
Jeg ville bruge farin. Måske en smule mindre end muscovadosukker, da farin smager ret meget igennem. Bland evt 50/50 af farin og rørsukker :)
Katrine
øj det ser bare godt ud! :D men hvad er muscovadosukker og hvor køber man det henne? :)
Loui&bearnaisen
Det er en rørsukker, som ikke er raffineret, hvilket gør det får en fyldig smag. Du kan købe det i langt de fleste størrer supermarkeder - ofte står de sammen med farin :)
Ida
Yum! Udgiver du ikke snart en kogebog?
Loui&bearnaisen
Der er ikke lige nogen på vej i skrivende stund, Ida :)
Marie
Du tager de smukkeste billeder. Det lys!
Loui&bearnaisen
Tusinde tak, Marie :)
Maiken
Den kage lyder simpelthen for lækker! Og helt klart værdig til den store begivenhed som "House of Cards-release-fredag" må siges at være ;) Vi skal også have set den nye sæson - det er jo alt for spændende!
Loui&bearnaisen
Kagen blev total godkendt til serie-kage i fredags - og ligeledes gjorde House of Cards. Ork, den skal I glæde jer til ;)