• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Køkken guide

    8 simple tips til de perfekte brownies

    Af Louise | 6 Comments

    de perfekte brownies - tips og tricks

    Har vi ikke alle været der? Tørre brownies, halvbagte brownies, kasserede opskrifter og general brownie-frustration? Den evige søgen efter den perfekte opskrift. Men måske er det slet ikke opskriften, som den er gal med? Kunne det være os selv?

    Jeg må nok krybe til korset og sige, at jeg er ret slem til det med at lave mine egne regler i køkkenet, tage lidt let på fremgangsmåder og ikke mindst regler som kræver tålmodighed eller ekstra arbejde.
    Næ, jeg er ikke glad for at indrømme det, men der er noget om snakken med de regler ved bagning. Jeg vælger dog at overhøre ordet regler og i stedet høre dem som tips. Det harmonere lidt bedre med min filosofi i køkkenet ;)
    Sidste uge var det tips til de perfekte cookies, i dag mine erfaringer med brownies.

    Here we go - livet er for kort til dårlige brownies!

    8 simple tips til de perfekte brownies

    1. Uh, der skal smeltes chokolade. Og masser af den til gode brownies. Men hey, vent lige et 2-3 minutter inden du blander det ultra varme chokolade med æggene, men mindre du er ude efter røræg..med chokoladesmag.

    2. Jojo, en brownie skal bestemt ikke overbages. Men det betyder ikke, at den kun lige skal et hurtigt smut forbi ovnen og sige hej. Bag den nu nok. Og hold øje. Ikke med bagetiden, men med kagen, for du kan aldrig regne med bagetiden ved brownies. Aldrig! Det kræver et trænet øje, at finde den perfekte brownie-tekstur, så skal du ikke bare igang med at øve dig?

    3. Forresten lige en ting mere. Bruger du en metalform, så bager brownien hurtigere. Bruger du keramik eller glas så lidt længere. Silikoneforme, dem skal du bare undgå. Så hold øje, hvert et minut tæller i bagning af brownie. Hvert et minut!

    4. Og hov, husk lige at kagen bager videre i formen efter den er kommet ud af ovnen. Så lad os undgå tørre brownies og giv dem et minut mindre.

    5. Bagepapir! En fudgy brownie klistrer. Ikke kun til tænderne, men også til bageforme og den bliver stædigt siddende. Beklæd formen med bagepapir, så undgår du både det og bismag fra bagespray på kanterne.

    6. Hold grabberne væk! Jeps, den er fristende, men vent nu. Brownien bliver hundrede gange bedre, når den får lov at tage et hvil. Allerhelst et par timer. Og er meget mere samarbejdsvillig når den skal skæres. Som forresten gøres nemmest med en køkkenkniv dyppet i varm vand og aftørret. Den glider lige igennem, giver de perfekte firkanter.

    7. Cirka halvdelen af en brownie består af chokolade, så skal vi ikke aftale du snupper den gode slags og lader kogechokoladen ligge bagerst i skabet. Jeps, du kan nemlig godt smage forskel og en brownie fortjener, hvis ikke det bedste, så noget lidt bedre chokolade.

    8. Der er forskel! Så inden du vælger en opskrift, så skal du gøre op med dig selv om du er til brownies med kagestruktur eller de skal være mere fudgy. Du ved, den som sidder fast i tænderne. Der er forskel på opskrifterne og du kan kun blive skuffet over opskriften, hvis du prøver at gøre en kage-brownie fudgy eller omvendt.

    Psst...imorgen smider jeg 10 opskrifter til mine bedste brownies. Der skal jo øves, ikke? ;) 

    Mere sulten?

    • Smuttede mandler - sådan smutter du mandler
      Guide: Sådan smutter du mandler
    • grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj
      Derfor er din dej faldet sammen og klistret
    • Guide til marengs
    • Sådan bager du med tørgær

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Lotte

      august 19, 2017 at 6:27 pm

      Callebaut chokolade fra http://www.pativersand.de er god chokolade til en ordenlig pris

      Svar
    2. Laura

      marts 20, 2015 at 5:33 pm

      Hvilken en chokolade bruger du selv når du bager?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 23, 2015 at 12:39 pm

        Det er meget forskelligt afhængigt af hvad jeg skal bruge det til. Valrohna er det bedste, men også helt vildt dyrt. Lindt synes jeg er virkelig godt til prisen og så duer Odense også fint for mig (ikke knapper). Så ja, jeg har ikke en bestemt chokolade. Den perfekte til både pris og smag er ikke fundet endnu :)

    3. Josefine Søderberg

      marts 20, 2015 at 11:32 am

      Glæder mig til at prøve de 10 opskrifter!! -Og træne brownie-øjet. :) Jeg har nemlig ikke fundet yndlingsopskriften endnu, men det kan jo være den er i blandt dine. Om ikke andet skal vi spise os igennem 10 brownies. Ikke værst. ;)

      Svar
    4. Nanna Frank

      marts 18, 2015 at 4:51 pm

      Men hvordan ved man så at den er perfekt?? Hvordan får man et trænet øje??? Et grillspyd i kagen og hvis den ikke hænger voldsomt meget fast?? Jeg kan blive helt i tvi l nu!

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 18, 2015 at 5:46 pm

        Ja, det er jo lige det! Som det sidste tip handler det om, om brownien skal være fudgy, chewy eller cakey. Så det med at stikke noget i kan være lidt svært ved den fugdy (her ser jeg om kanten har trukket sig sig væk fra formen), men virker meget godt ved cakey. Og så tror jeg simpelthen bare man skal bage nok brownies, så man ved hvilken tekstur man kan lide. Jeg kan nemlig bedst lide de lige får 1 minut mindre og blive underbagte. Kæresten kan bedst lide de er lidt overbagte.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen