Igen er vi ude i en tøsesalat. Eller det er de fleste salater, sådan er det i hvert fald herhjemme, hvor det mest af alt er den klassiske iceberg, agurk og peberfrugt som agerer tilbehør på min bedre halvdels tallerken. Til gengæld er der altid krudtet helt op under mit tilbehør. Okay, det meste af tiden, jeg har da haft et iceberghoved eller to på tallerkenen. Well, den her salat er lige nu det største hit til både frokost og aftensmad og slår icebergen helt tilbage til grøntsagsdisken.
Har du aldrig fået bagte radiser før, så er du glip af et af verdens syv vidundere. Mildst talt. Øj, øj, øj, de er gode. Og helt perfekte hvis du synes radiser er lige skarpe nok i den rene, rå form.
Well, salaten ser lidt tom ud?
Jeg er stor fortaler for at holde salater simple, især når de ikke er måltidssalter, men tilbehør til kød, fisk eller hvad der nu lander på middagsbordet. Dog er den her sådan en snyder, ualmindelig simpel, men pakket med smag, teksturer og ikke mindst mæthed.
Sprøde, krydrede kikærter. Skarpe, men søde, bløde radiser. Stærke, friske løg. Saltet, fed feta. Og masser af syre, sødme og fedme fra dressingen. Arhmen, det er godt. Sååå godt!
Kan du ikke leve uden lidt grønt for øjet, så hepper jeg på pebret rucola eller delikate ærteskud, de burde kunne klare samarbejdet ret fint.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Og nu forestiller vi os lige at det her ultra lækre sommervejr forsætter langt ind i næste uge.
Jeg har da hevet havemøblerne frem. Og grillen. Eller sandheden er at grillen har stået ude hele vinteren og havemøblerne med... Men altså det (og jeg) er SÅ klar til grill på terrassen, med lækre bøffer, lun kartoffelsalat, kolde dips, branket brød og selvfølgelig den her salat. Rar rødvin i glasset, lun sommeraften og cikader i baggrunden.
Imens jeg drømmer videre får i opskriften og jeg hapser resten af frokosten i mig. Koldt kyllingbryst, lidt fetadip og radisesalaten, mens der bliver vendt lidt sider i ja, en tøsebog.
Ingredienser
- 1 bundt radiser
- 1 dåse kikærter
- 4-5 spsk olivenolie
- Groft salt
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- 1 tsk honning
- Salt/peber
- Feta, smuldret
- 1 løg, i fine ringe
Sådan gør du
- Kom radiser og kikærter på en bageplade med bagepapir.
- Dryp med olivenolie og vend det hele godt ind i olien. Drys med groft salt.
- Bag hele herligheden ved 200 grader i ca. 12-14 minutter, vend undervejs. Kikærterne skal være sprøde og radiserne skal være bagte, men stadig faste.
- Afkøl lidt, mens dressingen piskes sammen.
- Pisk olivenolie, eddike, honning, salt og peber sammen.
- Fordel radiser og kikærter på et fad, dryp dressingen udover og top med smuldret feta.
- Du kan evt. blande det med frisk salat, rucola eller ærteskud.
- Server som tilbehør
Trine K
Ser spændende og lækkert ud:-) Hvornår putter du løget i mon?
Pia H
Bagte radisser... det har jeg ikke prøvet. En fejl der hermed skal rettes op på :-D