Opskrift på den lækre italienske cannelloni i en nem og hurtig udgave med hytteost, parmaskinke og tomatsauce. Få opskriften her:
Jeg befinder mig i Berlin, drikker virkelig meget pæn kaffe, stirrer på hippe mennesker og har det egentlig ganske udmærket. Okay, formidabelt godt - det bliver ikke meget bedre.
Der er lige omtrent sommer-grader på disser kanter og min kuffert er ikke helt gearet til det. Mine obligatoriske sorte jeans (og jeg under) lider i den grad, men taget i betragtning af hvad Berlin kompenserer med, så puster jeg gerne en smule.
Det er mit første møde med det tyske hovedstad. Jeps, min studietur i 00'erne gik til London, så alle serværdighederne i det tyske er endnu at blive set i ædru tilstand. E
ller okay, der er ret mange forrygende lækre drinks- og ølsteder, hvor de gerne slænger det ene glas over disken efter det andet, hvor man kan glo lidt dybt i øjnene af kæresten og grine. Well, vi er nået over de fem år, vi er mere på grin end fletten fingre :)
Spiser lidt mere, slentrer. Ej, traver derudaf. Jeg skal se så meget som overhovedet muligt og ikke mindst smage. Kunne jeg klemme dobbelt op af de 6-8 måltider ned om dagen, så ville jeg slet ikke klage.
Hold nu op, Berlin har noget af byde på, jeg vil spise det hele. Især kringlerne, som nogen smider i nakken på mig på hvert gade hjørne.
Nøj, der et gode og passer lige perfekt on-the-go til næste serværdighed. Brandenburger, Potzdamer, Tiergarten, Alexanderplatz, Checkpoint... I ved, alt det som en vaskeægte turist har på listen. Vi har nået en del, men slet ikke nok. Heller ikke på kringle-fronten. Jeg kan mærke det må blive et gensyn snart, jeg er pjattet med Berlin - i solskin, 24 grader varme og med sulten mave.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Cannelloni
Cannelloni med hytteost, feta og skinke har jeg dog ikke spist hernede - dem baksede jeg selv sammen først på ugen. Nogle gange trænger man bare til en ordenlig portion velvære og med en aften alene hjemme, så kunne det vist ikke være meget bedre. Der skal lige fedtes lidt med fyldet til cannellonierne, mens ellers så er det bare ind i ovnen med herligheden og se det boble løs.
En bekendelse - tomatsaucen var købt. Jeg havde ikke mere på frost af den hjemmelavede slags. Okay, lyv; jeg har fundet noget virkelig godt tomatsauce på glas, så lige i øjeblikket vinder den. Hver gang. Man skal vel vælge sine kampe og den her har jeg tabt ;)
Well, kringle-kampen har jeg dog i sinde at tage op, når jeg gider (bliver nødt til..) at forlade Berlin igen. Jeg er ret sikker på Bjørnen kan give en god hånd med - uh, det bliver et godt projekt, kan I mærke det?
Men indtil da, så suger jeg lige det sidste af pæne Berlin til mig, serverer den her opskrift på cannelloni med fyld til jer og håber I får en rar pinse :)
🍴 Opskrift
Ingredienser
- 5 store, friske lasagneplader (altså bløde)
- 10 skiver parma eller serranoskinke
- 200 g feta
- 250 g hytteost
- ½ dl mælk
- 2 tsk dijonsennep
- 2 tsk friskhakket oregano
- ½ tsk chiliflager
- Salt/peber
- 1 glas god tomatsauce
- 100 g revet ost
Sådan gør du
- Del lasagnepladerne i to.
- Læg en skive parmaskinke på hver lagsagneplade.
- Rør feta, hytteost, sennep, oregano, chili, salt og peber sammen. Smag til.
- Fordel 2 spsk fyld på hver lasagneplade og rul dem forsigtigt sammen.
- Læg rullerne i et ovnfast fad og hæld tomatsaucen udover, så alle rullerne er dækket.
- Drys revet ost på toppen.
- Bag cannellonierne ved 180 grader i ca. 25-30 minutter indtil saucen bobler og rullerne er møre.
- Lad retten hvile 10 minutter før servering. Server med masser af salat og evt. brød.
Noter
Johanne
Nyd "min" fantastiske by! Nu får jeg jo helt lyst til at bevæge mig udenfor, selvom mine tømmermænd lidt siger noget andet… Men du skal unde dig selv et smut forbi bageren Zeit für Brot på Alte Schönhauser Strasse! De bager virkelig godt brød (har ikke prøvet deres bretzels, men er sikker på, de ikke skuffer), og så er deres kanelsnegle i mange forskellige varianter helt fantastiske! De har åbent til kl. 17 på søn- og helligdage :-)