Ligesom med de grønne starutter, asparges, så kommer vi ikke uden om rabarber lige nu. De stritter op af jorden og råber på at blive brugt. Det skal de ikke råbe ret mange gange til mig, før jeg har hevet til første bundt rabarber med i køkkenet og kælet for det.
Imorgen skriver vi fredag. Bare lige hvis du var i tvivl.. Og her kunne man vælge at servere en klassisk rabarber crumble eller måske en rabarbertærte.
Ej, vel? Rabarberne vil mere. De vil vil svøbes ind i fløde og vanilje. De vil i en fløjlsblød cheesecake i år.
Og det kommer de da.
Syrlige, søde rabarber med fed cheesecake. En smule kompot og sprøde, krydrede kiks. Det her er en fredagskage, som kommer på årets top tre liste over de allerbedste himmerigs mundfulde!
Det bedste af det hele? Du skal lave dem i dag og imorgen står de klar. Lige når du træder ind på matriklen efter en lang arbejdsdag. Uge. Det eneste du faktisk skal gøre er:
1. Beslutte om du vil dele med nogen
2. Hoppe i joggingbuks
3. Fiske en ske op af skuffen
4. Finde en solplet udenfor
5. ....og så spise løs.
Jeg har faktisk spist løs hele den her uge, for bag skærmen arbejder jeg på noget nyt hertil. Mere om det.
Lige nu er der en Bjørn som kalder. Jeps, der er nemlig flyttet en Bjørn Teddy køkkenmaskine ind i køkkenet og han er ret svær at holde fingre fra. Stor, stærk og ualmindelig lækker.
Han får sit eget indlæg senere, kigger forbi bloggen. Og indtil da, så kan I finde mig i køkkenet med den brummende Bjørn, min nye bedste legekammerat. Han er sej, jeg er lidt forelsket, tror jeg..
Ingredienser
Rabarberkompot
- 500 g rabarber i små stykker
- 1,5 dl sukker
- 1 vaniljestang
- Citronsaft
Cheesecake
- 300 g flødeost, Philadelphia
- 150 g mascarpone / eller cremefraiche 38%
- 1,5 dl piskefløde
- Korn fra ½ vaniljestang
- 40 g flormelis
- 3 spsk citronsaft
- 2 dl rabarberkompot
- 100 g ingefærkiks, eller digestive
Sådan gør du
- Kom rabarber, sukker og vanilje i en gryde.
- Kog det op ved jævn varme og rør undervejs. Lad det småkoge i ca. 10 minutter til rabarberne er møre og er kogt lidt ud. Smag til med citronsaft.
- Tag kompotten af varmen og lad den afkøle helt.
- Pisk flødeost, mascarpone, fløde, flormelis, vanilje og citronsaft sammen til en tyk og luftig creme.
- Vend rabarberkompotten i. Start med 1 dl kompot og tilsæt mere efter behov afhængig af hvor kraftig smagen skal være.
- Kom cheesecaken i en sprøjtepose og sprøjt den ud i glas.
- Kom glassene i køleskabet og lad dem sætte sig min. 2 timer, gerne natten over.
- Tag glassen, fordel et lidt rabarberkompot på og top med knuste kiks.
- Server straks.
Mie
Sikke nogen smukke billeder :) glæder mig til at se mere til bjørnen, har selv overvejet den.
Kh Mie