Skøn cheesecake med citron, som er super nem og hurtig at lave. Opskriften er med knasende bund af digestive-kiks og cheesecake-fyldet er philadelphia flødeost spiffet op med frisk citronsmag. Perfekt påskekage eller forårskage pyntet med spiselige blomster eller bær.
Find opskrift på cheesecake med citron her:
Jump to:
Vi kunne godt kalde den her, ikke?
Bare sætte kaffen over og suse direkte til opskriften.
Ingen bagning. Ingen baks.
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.
Men altså..
Næsten ingen baks med den her cheesecake med citron.
BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu
Det er bare "riiitch", at hive posen til chokolade-påskeæggene op og kaste dem på toppen.
Okay, lad os bare være ærlige, den er nok åben.. Man skal jo teste om, de er gode nok. Så køb lige en ekstra pose. For det er faktisk noget baks når, du står der ude i køkkenet, gæsterne venter og du skal have de sidste 7 .. 4 påskeæg i posen til at strække til hele din cheesecake.
Men den ville næsten gå, for jeg garanterer dig, den er god den her cheesecake med citron.
Bare i sig selv.
Så er du ikke til pynt (eller er kommet til at spise hele posen med chokoladeæg), så server den, som den er. Og gem resterne i køleskabet. Den holder sig nemlig god i flere dage!
Så..
Hvad siger du?
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Skal vi lige løbe over spørgsmålene og få hevet de digestivekiks frem fra skuffen.
De er nu også meget gode - især med (et heftigt lag) smør, sådan en sen aften. Eller lige der, hvor man venter på pastaen koger og der er 9 stive minutter til aftensmaden er klar.
Måske du også lige skal købe en ekstra pakke kiks.
Just sayin'
Nå. De spørgsmål, skal vi få set på dem?
Guide til cheesecake med citron
En fuldfed philadelphia flødeost. Her skal du ikke vælge light-udgave af flødeost til cheesecake.
Yes, du bruger bare 2-3 kiks mere i bunden så.
Frem med en plastlomme fra ringbindet og klip den op, så den passer til formen. Det er noget nær umuligt at få din cheesecake pænt ud af springformen uden en form for plast på siderne.
I get it! Det husblas kan være noget bøvl, men følg opskriften og husk at alle de øvrige ingredienser skal være stuetempereret. Så hiv flødeost, cremefraiche og fløde ud af køleskabet 20-30 minutter før brug. Får din husblas et temperaturchok, så er det her den ofte krediterer med trevler og klumper.
Den holder sig fint 3-4 dage (og jep, det blev testet, for jeg var løbende lige ud og nappe 😅)
Ja! Du kan fryse den i op til en måned.
riske bær, spiselige blomster eller smør med et tyndt lag lemoncurd på din cheesecake
Tip til top på din cheesecake:
Kom påskeæggene på lige inden servering og tag dem af igen, hvis du gemmer resterne af din cheesecake i køleskabet til næste dag.
Kommer du den i køleskabet med påskeæg på, så smelter sukkeret på æggene og det bliver lidt en rodet omgang.
Been there.
Flere opskrifter på cheesecakes
Nap en af de her 4 labre kager.
- Cheesecake med jordbær
- Rabarber cheesecake med ingefærkiks
- No-bake Cheesecake med brombær
- Chessecake/brownie snitter med hvid chokolade
Cheesecake med citron
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser
Bund
- 125 g smør
- 50 g mandler
- 200 g digestive kiks
- 10 g sukker
Top
- 3 blade husblas
- 250 g flødeost
- 200 g cremefraiche 18%
- 100 g sukker
- 1 citron, saft og skal
- 2,5 dl piskefløde
Pynt
- Små chokolade påskeæg
Sådan gør du
Bund
- Smelt smørret og lad det afkøle lidt.
- Rist mandler på en tør pande. Tag dem af varmen og lad dem afkøle.
- Kom digestivekiks og mandler i en foodprocessor og blend dem. Jeg synes det er lækkert der er lidt bid, så mine er ikke blendet 100%, men det er en smagssag.
- Kom digestivekiks, mandler og sukker i en skål. Tilsæt smeltet smør og bland det hele sammen til, det ligner groft sand.
- Beklæd en springform (20 cm) med bagepapir i bunden og kageplast på siderne. Fordel kiksemassen i springformen og tryk den godt sammen med bunden af et glas eller en ske, så bunden er helt fast.
- Sæt springformen i køleskabet i min. 1 time til bunden har sat sig. Har du travlt (eller er bare den utålmodige type, så kan du komme den 10 minutter i fryseren).
Top
- Læg husblas i en skål med koldt vand i 5 minutter.
- Kom flødeost, cremefraiche, sukker og fintrevet citronskal i en skål og pisk det godt sammen med en håndmixer.
- Kom citronsaft i en lille gryde. Tag husblassen op af vandet, vrid fri for vand og kom den ned til citronsaften i gryden.
- Varm op og smelt husblassen ved svag varme. Tag den af varmen og mærk efter, den skal være lillefinger-varm når du blander den i flødeosten.
- Hæld den lune citronsaft og smeltede husblas i en tynd stråle i flødeost-blandingen, mens der piskes.
- Pisk i en anden skål fløden til en let skum.
- Kom ⅓ del af flødeskummet i flødeost-blandingen og rør den i. Vend herefter forsigtigt resten af flødeskummet i.
- Fordel flødeost-massen i springform på 20 cm på kiksebunden og bank let springformen mod bordet, så du får alle luftbobler ud.
- Sæt cheesecaken i køleskabet i min. 4-6 timer - gerne natten over.
- Tag cheesecaken ud og lad den stå 10 minutter på køkkenbordet. Fjern forsigtigt kageplasten og pynt med små påskeæg (eller bær).
Madfotografering og foodstyling
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på Manfrotto-tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
BILLEDE 1: Cheesecake med citron
Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8L | ISO: 125 | Lukketid: 1/30 sec. | Blænde: f/6.3
Lys: Fra venstre i vestvendt vindue kl. 15.00. Motiv ca. 0,5 meter fra vindue med diffuser. Grå reflektor på modsatte side.
Skriv en kommentar