• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies

    Cheesecake med jordbær

    Af Louise | 15 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Cheesecake med jordbær og bund af digestive kiks er en nem og lækker klassiker, som er en favorit dessert herhjemme. Den bedste cheesecake bliver bagt uden husblas og serveres med friske jordbær og jordbærsauce. Find opskriften her, sammen med fif til opskriften.

    Sus til opskrift Print opskrift
    Cheesecake med jordbær - opskrift på nem cheesecake med bær

    Det er ikke fordi du glubsk trykker næsen mod bagervinduet. Sukker efter flødekager og træstammer.

    Eller det ved jeg selvfølgelig ikke.

    Jeg lurer bare mest ned i køledisken de her dage. Og der er rippet!

    Ej, okay, lyv! En jordbærtærte kan man altid køre. Især nu, hvor jordbærene har sat turbo på og indtaget supermarkedet.

    BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu

    Ork, der var vild kamp i SuperBrugsen forleden:

    12 damer omkring en stand med bakker af friske jordbær. De blev vendt og drejet. Altså jordbærrene. Lange, fedtede fingre ned i bakken. Hmm...var de nu også de allerbedste?

    Og så.

    Haps, haps, haps - lige lidt flere jordbær over i bakken. Du ved, på den helt åbenlyse "den kan godt klare at blive fyldt til kanten og lidt over"-måde. Så meget, at plastposen, som bliver viklet omkring bakken, også er halvt fyldt.

    Cheesecake uden husblas

    Bund med digestivekiks: Bunden på den her cheesecake er lavet helt klassisk med digestivekiks. Jeg har testet en del mærker og jep, der er forskel. Markant forskel. Favoritten her, er digestivekiks fra LU. Både til bagning af bunden her og selvfølgelig, som en snack bare med smør - for jeps, du skal ikke bruge helt pakken.

    Flødeost: Yes, cheesecake er en heftig omgang, men lad alligevel være med at køre Light-udgaven af flødeost. Det bliver ikke rigtig godt. Kør den klassiske philadelphia flødeost. Og jep, der står 900 g i opskriften. Det er ikke en fejl - du rydder bare kølehylden.

    BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu

    Cremefraiche: Udover flødeost, så er den her cheesecake også lavet med cremefraiche, så den får den helt rigtige cremethed. Brug en cremefraiche på 18%.

    Topping/frugt: Er du ikke vild med jordbær, så er der frit valg på alle bær-hylder til, hvad du kaster på din cheesecake. Friske blåbær, hindbær, brombær, solbær, stikkelsbær eller en symfoni af dem alle. Du styrer showet.

    Klassisk cheesecake bagt i ovn

    Den her cheesecake skal bages, så den får den helt rigtige tekstur og smag. Når du bager en klassisk cheesecake, så er det to essentiele ting, som du skal gøre:

    #1: Stop hænderne dybt ned i lommen under bagning. Du rør ikke ved den ovnlåge, for lige at lure.

    #2: Lad være med at begynde, at pille ved din cheesecake til den er helt kold. Du ender op med sprækker. En god cheesecake tager tid.

    Cheesecake med jordbær - opskrift på nem cheesecake med bær

    Opbevaring og holdbarhed

    Opbevar din bagte cheesecake tildækket i køleskabet. Hvor lang tid kan cheesecake holde sig i køleskabet? Her holder den sig fint 3 dage, så du sagtens kan lave din ostekage på forhånd.

    Kan den fryses? Nej, jeg synes ikke det fungerer at fryse en cheesecake - den får lige en anden struktur og bliver mere vandet, så det vil jeg ikke anbefale dig.

    Cheesecakes, som ikke skal bages

    Er du mere til en no-bake cheesecake, så tjek de her 3 ud. Der er både dem uden husblas og med husblas, så de kan holde kageformen.

    • Cheesecake med citron
    • No-bake cheesecake med brombær
    • Rabarber cheesecake med ingefærkiks

    Men giv også lige den klassiske bagte cheesecake en chance.

    Den er nemmere end du tror :-)

    Cheesecake med jordbær

    Cheesecake med jordbær
    Cheesecake med jordbær og bund af digestive kiks er en nem og lækker klassiker, som er en favorit dessert herhjemme.
    Print Email Pin
    Tilb. tid2 timer timer 10 minutter minutter
    Samlet tid2 timer timer 10 minutter minutter
    Antal: 8 pers.
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    DET SKAL DU BRUGE

    • 1 springform 22 cm.

    Ingredienser

    Bund

    • 200 g digestivekiks
    • 30 g sukker
    • 100 g smør, smeltet

    Fyld

    • 900 g flødeost
    • 250 g sukker
    • 1 vaniljestang
    • 30 g hvedemel
    • 250 g cremefraiche 18%
    • 3 æg
    • 1 æggeblomme

    Top

    • 300 g friske jordbær

    Jordbærsauce

    • 300 g jordbær
    • 60 g sukker
    • 2-3 spsk limesaft eller citronsaft
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Bund

    • Knus kiksene helt fint i en foodprocessor.
    • Bland de knuste kiks med sukker og smeltet smør.
    • Fordel kikseblandingen i et jævnt lag i bunden af en springformen.
    • Bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 10 minutter.
    • Lad bunden afkøle helt.

    Fyld

    • Kom flødeost, sukker og korn fra vaniljestangen i en stor skål.
    • Pisk det luftigt - ca. 2 minutter.
    • Sigt melet i og pisk det hele sammen - ca. 3 minutter.
    • Tilsæt cremefraiche og vend det i blandingen.
    • Slå æggene + æggeblomme ud i en anden skål og pisk det sammen.
    • Vend æggene i flødeostblandingen og bland til massen er jævn.
    • Fordel massen på den forbagte, afkølede bund.
    • Bag kagen ved 200 grader (alm. ovn) i 10 minutter.
    • Skru ned til 110 grader og bag 50-55 minutter - åbn ikke ovndøren undervejs.
    • Sluk ovnen og lad kagen stå i ovnen på eftervarme i 50 minutter.
    • Tag kagen ud og lad den afkøle i formen på en bagerist.
    • Kom kagen i køleskabet min. 8 timer - gerne natten over.

    Jordbærsauce

    • Skær jordbærerne i mindre stykker og kom dem i en lille gryde med sukker og limesaft.
    • Kog op under omrøring til bærrerne bliver bløde og begynder at afgive saft.
    • Brug en stavblender til at blende det helt jævnt.
    • Lad jordbærsaucen afkøle helt.

    Servering.

    • Befri forsigtigt cheesecaken fra springformen.
    • Fordel friske jordbær på toppen.
    • Server med jordbærsauce.

    Noter

    Opbevar cheesecaken i køleskabet.
    Jordbær kan udskiftes med hindbær, brombær, blåbær eller andre bær.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    Cheesecake med jordbær - opskrift på nem cheesecake med bær

    MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

    Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    BILLEDE: Cheesecake med tre jordbær i venstre side

    Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/60 sec. | Blænde: f/3.5

    Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.30, hvor solen var lige ved at nå vinduet.  Motiv ca. 2 meter fra vinduet, med en stor, tynd diffuser mellem vindue og motiv. Hvid reflektor 1 meter fra motiv på højre side.

    Note: Alle billeder er fotograferet i raw, så den røde farve kan bliver mest mulig naturlig. Rigtig mange kameraer kan have svært ved at fotografere rød.

    Bonus: Nørd videre med 7 hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende 

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Marie

      november 26, 2021 at 9:24 pm

      Hejsa, jeg har lige sat den her i køleskabet med en kæmpe sprække i midten. Da den havde stået i ovnen ved 110 i 50 minutter åbnede jeg for at tjekke om den stadig var meget flydende, det var den så den fik lidt mere tid. Kunne det være årsagen?

      Svar
    2. Cathrine Andersen

      juli 26, 2020 at 6:45 pm

      Jeg har fulgt opskriften, men min kage bliver langt fra bagt færdig. Jeg ved ikke hvad jeg har gjort forkert, den er helt flydende🙈😅

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juli 27, 2020 at 12:34 pm

        Hej Cathrine

        Først kæmpe øv!
        Hmm, det lyder mærkeligt at den er helt flydende. Umiddelbart tænker jeg enten dine ingredienser har været for kolde, de skal gerne have stuetemp. Eller at du måske er kommet til at mikse dem for meget, det kan godt give en meget blød cheesecake.
        Ellers så bare den helt klassiske at bagetider kan variere rigtig meget ift. til ovn og også hvor kolde ingredienserne har været, samt materiale af form. Så næste gang vil jeg tænke du skal prøve at bage den noget længere og gå efter at tjekke konsistens på cheesecaken :)

        Lad mig høre, hvordan det går.

        Mange hilsner
        Louise

    3. Ulla Boysen

      juli 19, 2019 at 6:01 pm

      Nam den skal laves til min fødselsdag ...

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 25, 2019 at 1:57 pm

        Det lyder som en rigtig god ide Ulla 😋

        Hav en rigtig god fødselsdag 🎂🇩🇰

    4. Tanja

      april 16, 2019 at 4:45 am

      Hej
      Hvilken springform har du brugt, 22 cm og er det den med høj eller “normal” kant? :-)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 16, 2019 at 9:17 am

        Hej Tanja,

        Ja, du skal bruge en springform der er 22 cm. og du kan bruge både en med alm. og høj kant.

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet!

        Hav en forrrygende dag!

    5. Mia

      juni 08, 2018 at 2:40 pm

      Jeg bruger altid Dr Oetkers Vaniljepasta i de opskrifter hvor der indgår vaniljestænger. Det smager skønt og er super nemt - 1 tsk svarer til en vaniljestang. Har fundet den i min lokale Super Brugsen men også Føtex og Bilka fører den 😉

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 11, 2018 at 12:23 pm

        Hej Mia,

        Tak for din kommentar og input.

        Bestemt et godt og nemt tip :-)

        Hav en skøn dag.

    6. Allan Vinje

      juni 08, 2018 at 1:58 pm

      Går ud fra at det er smørret der skal smeltes og ikke sukkeret, selvom du skriver det modsatte.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 11, 2018 at 4:55 pm

        Hej Allan,

        Tak for din kommentar.

        Det er selvfølgelig smørret der skal smeltes og ikke sukkeret som du også skriver - tak fordi du gjorde mig opmærksom på fejlen. Det har jeg nu rettet i opskriften :-)

        Fortsat god dag.

    7. Barbara Dinesen

      juni 08, 2018 at 1:36 pm

      See dødlækker ud!
      Men er det rigtigt, at det er sukkerert som skal smeltes? I listen over ingredienser står der smeltet sukker,
      længere nede i opskriften er det smørret, det passer vist også bedre :-)

      Er det overhovedet nødvendigt med mere sukker i bunden? Digestivekiks er rimeligt søde i forvejen ... men måske alligevel ikke søde nok? Hænger dejen bedre sammen, når der er sukker i?

      Glæder mig til at prøve den. Efter min mening er det iøvrigt helt ok at kager er søde og fulde af fedt, det er jo det, der gør dem til noget særligt, så kan man spise sundt til for- og hovedret!!

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 11, 2018 at 4:54 pm

        Hej Barbara,

        Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

        Du har selvfølgelig ret i, at det er smørret der skal smeltes og ikke sukkeret - tak fordi du gjorde mig opmærksom på fejlen. Det har jeg nu rettet i opskriften :-)

        Ang. sukker i bunden af kagen så ja, det er nødvendig for at dejen hænger bedre sammen.

        Prøv den ad og lad os endelig høre om resultatet (kan kun blive godt er jeg sikker på :-)

        Hav en super dag!

      • June Gundel

        maj 25, 2024 at 11:29 am

        Kan man putte jordbær puré i selve ostecremen?

      • Loui&bearnaisen

        juni 17, 2024 at 11:53 am

        Hej June

        Jeg har ikke testet det og har dermed ikke blandingsforholdet, så kagen holder formen, men du burde godt kunne tilsætte noget af det til cremen.

        Mange hilsner
        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen