• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Surdejsboller med sej krumme

    Af Louise | 18 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    surdejsboller - opskrift

    Det flyder med papir, noter, krummer og tærteforme. Laptoppen sukker efter en pause og det gør min musearm vist også - den sidder efterhånden ret godt fast i den samme, krogede holdning. Og mit ene øje, det er evigt knebet i, som resultat af lidt for meget tid bag kameraet.
    Well, tærtelivet er nu rart og det lakker mod enden - 3 dage, så er sender jeg min e-bog online. Yrk, det er lige snart, et par billeder skal tages endnu, et par gennemlæsninger og mine værste jokes, skal ordnes. Det bliver en weekend med fuld fart på i min egen lille boble, dog med familiefest og et par ærinder som sprække i boblen ud til virkeligheden.

    [yellowbox] BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det essientielle basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste  [/yellowbox]

    Og hey, det er jo fredag, hvilket er ensbetydende med fredagskage. Den er noget nær det vigtigste i ugen.
    I dag er jeg dog hoppet ovre i den anden boldgade med en af mine andre svagheder; nybagte boller. Det er også ved at være noget længe siden, der har været brød på bloggen.

    Der jo flyttet sådan en pæn fyr ind på mit køkkenbord, som hele tiden og igen vil vise sine muskler. Han har ret mange af dem, skulle jeg hilse og sige.
    Mens tærterne har været i fokus, har han brummet på sidelinjen, rørt, pisket, æltet løs de sidste par uge. Vist hvad han kunne og ikke mindst hvor meget jeg har manglet end røremaskine i mit køkkenliv.
    Nøøj, der bliver smidt mange brød over bordet og de rigtig gode af slagsen med store huller, sej struktur og sprød skorpe. Ingen glutenforskækkelse her -  det er cirka det eneste vi lever af pt. ;)

    Så jeg hapser da lige endnu en surdejsbolle til eftermiddagskaffen. Sådan en her med surdej og sej krumme, kun lavet på hvede og bjørnekræfter. Glem alt om fredagskager, det her er hvad livet handler om for brødfolket og jeg maser mig gerne ind i det selskab - sammen med Bjørnen.

    [yellowbox] BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det essientielle basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste  [/yellowbox]

    Så taler vi ikke om, at jeg købte surdejen..

    Surdejsboller med sej krumme

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid15 minutter minutter
    Samlet tid15 minutter minutter
    Antal: 10 styk

    Ingredienser

    • 15 g gær
    • 5 dl vand
    • 1 dl hvede-surdej
    • 1 spsk salt
    • 1 spsk sukker
    • 700-800 g hvedemel
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Opløs gæren i vandet. Rør surdejen i og dernæst salt og sukker.
    • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen med der røres på lav hastighed - der kan være stor forskel på mel og melets sugeevne, så mine mål på mel er blot vejledende.
    • Skru op til medium hastighed og rør/ælt dejen på røremaskine i 15 minutter til dejen er smidig og begynder at slippe skålens kanter.
    • Lad den efterhæve under fugtigt viskestykke i ca. 1,5 time til dobbelt størrelse.
    • Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord - den skal være meget "tynd", men ikke flyde ud.
    • Skær med en bagespartel boller ud. Kom dem forsigtigt over på på bagepapir.
    • Lad dem efterhæve 20 minutter.
    • Varm en ovn op med en bageplade i til 250 grader.
    • Tag den varme bageplade ud og kom bagepapiret med bollerne over på pladen.
    • Kom bollerne i ovnen og skru ned til 225 grader. Bag bollerne i ca. 15 minutter til de er gyldne.
    • Tag dem ud og afkøl på en bagerist.

    Noter

    Jeg rører min dej på en Bjørn Teddy
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Dorthe

      januar 21, 2024 at 6:34 pm

      Hej.

      Fin opskrift 👍
      Men hvor køber man færdig surdej ?
      Vh DK Nielsen

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 23, 2024 at 12:56 pm

        Hej Dorthe

        Du har kunne købe surdej i større supermarkeder. Om de stadig har det ved jeg ikke. Ellers kan du købe surdej på brev eller i flager. De står ofte på hylderne ved mel og bagetilbehør.

        Mange hilsner
        Louise

    2. Christina Terp

      januar 26, 2022 at 11:15 am

      Hej Louise
      Super opskrift. Søger netop en der kan laves i løbet af dagen - oh ikke skal stå hele natten. Men kan man lave et brød fx

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 27, 2022 at 6:41 pm

        Hej Christina,

        Jeg har ikke prøvet at lave et brød ud af dejen, men det burde du fint kunne og så give det lidt ekstra i ovnen 🙂

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet!

    3. Inger Quustgaard

      maj 23, 2021 at 9:23 pm

      Hej rigtig gode surdejsboller jeg havde en surdej t rugbrød og delte melet op i 250 gr grahamsmel og hvedemel ... især ca 750! så det ialt blev 750 gr mel
      Du skriver der skulle blive 10 boller .. jeg fik 12 pænt store
      Men meget lækre .. skal prøves igen
      Tak f gode opskrifter

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 25, 2021 at 12:33 pm

        Hej Inger,

        Dejligt at høre, at resultatet blev godt, og at opskriften kunne bruges 😀

        Hav en fortsat skøn dag!

    4. Anja

      november 08, 2020 at 8:47 am

      Hej Louise!
      Til denne opskrift, har du der haft surdejen ude af køleskabet først og "sætte" sig, inden du bruger den?
      Mvh
      Anja

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        november 12, 2020 at 5:15 pm

        Hej Anja,

        Ja, surdejen er stuetemperatur 🙂

        God bagelyst!

    5. L

      maj 04, 2020 at 7:06 pm

      Bruger du varmluft eller alm ovn?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 06, 2020 at 10:01 am

        Hej L,

        Det er altid alm ovn, hvis ikke andet er nævnt i opskriften :-)

        God bagelyst!

    6. Julie Holmgaard

      april 02, 2020 at 1:56 pm

      Hej Louise
      Jeg har lige lavet dem og kom til at efterfølgende at jeg jo havde brugt grahamsmel surdej som base.. Har ALDRIG lavet surdejs boller før og må sige de blev FANTASTISKE! Så fin og sprød en kant og med god smag ♥️ Kæmpe hit ved de to store unger.. yngste not so much, hun er mere til mormorboller😅 Nu har jeg hældt resten af surdejen i et sylteglas og sat i køleskabet.. hvad skal jeg så gøre med dejen fremover?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 03, 2020 at 12:16 pm

        Hej Julie,

        Så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og at resultatet blev fantastisk :-)

        I forhold til surdejen, så skal du bare fodre den med mel og vand 1 gang om ugen. Når du så vil bage med surdejen igen, så tager du den ud et par dage før og lader den stå på køkkenbordet, så der kommer gang i den igen...that is it :-)

        God fornøjelse!

      • Julie Holmgaard

        april 04, 2020 at 4:55 pm

        Nu vil jeg gerne bruge en del af den til i morgen, bør jeg så tage den del ud og fodre lidt? Og det der står i køleskabet, hvor meget skal del fodres med ugentligt? TUSIND tak fordi du tager dig tid til at svare 😍🙏🏻

    7. Thorkil Pape Johnsen

      februar 22, 2019 at 10:32 pm

      Hej Louise.
      Jeg har brugt denne opskrift som en base, for selv at komme frem til min egen version og det er endeligt lykkedes! Jeg bruger havregrød, og honning som sødemiddel, og har haft god succes med tørgær og surdejen. Jeg får de lækreste luftige boller, ligesom ciabatta, og de har en fantastisk smag. Tusind tak for at lede mig på sporet, har været igennem mange opskrifter. :)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 26, 2019 at 2:15 pm

        Hej Thorkil,

        Tusinde tak for din kommentar og input - så skønt at høre, at du har fundet inspiration i opskriften :-)

        Hav en fantastisk dag!

    8. Marlene Nielsen

      februar 11, 2017 at 6:10 pm

      Kære Louise:-)Først og fremmest Kæmpe respekt omk din blog! Fedt sted at surfe rundt. Nå men jeg ville bare høre om du mon havde en go opskrift til nogle rustikke boller? Jeg har 4 slags mel, A38, gær ..og alt det der gejl. Dog har jeg ikke selv den store interesse i surdej. Så måske du havde en idè til en opskr uden? Pfh tak fra Marlene

      Svar
    9. Charlotte

      juni 02, 2015 at 10:19 am

      Hej Louise,
      Hvor køber du færdig surdej?
      De bedste hilsner
      Charlotte

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juni 02, 2015 at 1:15 pm

        Hej Charlotte

        Jeg har faktisk købt den her i et supermarked, men syntes ikke den var helt så god, som den man kan købe ved bagere.
        De fleste lidt "finere" bagerbutikker sælger surdej (nogle steder, hvis man pænt spørger efter det) - godt nok ret dyrt, meeeen er simpelthen så dårlig til at holde min egen i live ;)

        Mange hilsner
        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen