Ude i verden smager alt bare bedre og derfor er det altid lidt et anti-klimaks at komme hjem igen til de vante kødgryder, især når man har spist godt og blandet i de Berlinske gader.
Well, hvad gør man så? Altså for at undgå at gå helt ned på smagsløgsfronten, efter de har haft en fest og danset løs på tungen de sidste par dage.
Tex-Mex Night!
Nogle vil mene, at det måske lige er at gå til yderligheder, jeg tænker at der ikke er andre muligheder end at overgå turen. Og det gøres selvfølgelig allerbedst med med min yndlingsmad af alle; Tex-mex!
En genial kombi af det mexicanske køkken og det amerikanske, som byder på BBQ og lækkert, frisk tilbehør i en skøn herlighed, gerne skyllet ned med kolde øl og sommervarme.
Arhmen, det kan kun gå for langsomt med at få krudtet op i grillen, hevet kyllingen op af køledisken og få knappet en dåseøl op. Til kyllingen..
Kyllingen jeg har brugt er en pre-barbecued sag fra ROSE, som gav mig en udfordring med at spice den op på fineste vis. Jeg tænker med en øl i rumpen, lidt tid på grillen, en smule røgflis så burde den ikke kunne smage meget bedre.
Well, den er faktisk langtidstilberedt, så du sparer lige 3-4 timer ved grillen, halvfrosne tæer og kan snildt klare Tex-Mex på en hverdagsaften.
Jeg varmede blot kyllingen igennem på grillen ved indirekte varme, gav den noget mere røgsmag med et par håndfulde træflis og haps, så var der barbecue-dylle, som havde den fået 3-4 timer.
Tortillas kunne man sagtens købe, der er efterhånden et ret bredt udvalg, men nu er vi jo i gang med at flotte os, så derfor skal de der tortillas jo være hjemmelavede. Hvad ellers?
Og lur om det ikke er ret nemt, at lave dem selv. Plus de er overdrevet lækre, lidt seje og bløde. Glem alt om tørre købe-tortillas - 1 times tid (jojo, de tager en rum tid, men hvad gør man ikke for tex-mex?), så er der hjemmelavede hvede tortillas til hele selskabet, lige til at svøbe om BBQ-kyllingen som slumrer ude på den varme grill.
Ingredienser
- 7 dl hvedemel
- 1 tsk salt
- ½ tsk bagepulver
- 30 g smør, i små terninger
- 3 dl varmt vand
Sådan gør du
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Tilsæt smørret og dernæst vandet lidt af gangen til dejen er fugtig.
- Ælt dejen 2 minutter ved lav hastighed på en røremaskine eller 3-4 minutter i hånden.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve i 15 minutter.
- Del dejen i 16 stykker (til små tortillas) eller 8-10 stykker (store tortillas). Rul stykkerne ud til runde, tynde tortillas. De skal rulles meget tyndt ud, da de hæver lidt på panden.
- Rul alle tortillaerne ud og begynd at bage dem du rullede ud først, så tortillaerne har fået lov at hvile et par minutter før bagning.
- Varm en pande op og bag dem på en tør pande i ca. 20 sekunder på hver side. Server dem straks eller lad dem afkøle under et fugtigt viskestykke.
- Genopvarm dem i ovnen med et viskestykke omkring lige før servering.
Vi har alle været på tomatsalsaen. Den er god. Men hey, forestil dig lige en sød mango blandet med syrlig lime og stærk chili og så sammen med stærk, sød barbecue kylling. Jessssus! Og halleluja. Med mindre du har sommertomater ude i drivhuset og de driver af solskin, så vælger jeg til hver en tid mangsosalsaen som følgesvend.
Ingredienser
- 1 stor mango
- 1 lille rødløg
- Saft af ½ lime
- ½ chili
- ¼ tsk salt
- Friskhakket persille
Sådan gør du
- Skær mango og rødløgi små terninger. Hak chilien fint,
- Bland mango, rødløg, chili, lime, salt og friskhakket persille sammen. Smag salaten til.
- Lad salaten trække 30 minutter i køleskabet. Server den kold.
Og så, mine damer og herrer, Tex-Mex folk! - der er hermed serveret. Kommer du forbi til en tortilla med det hele og kold øl on the side? :)
Hey! Leder du efter kyllingen til din egen Tex-Mex fest, så kan du finde ROSE's Slow Cooked hele kylling i Superbest, Spar og KIWI.
// Indlægget er reklame
Em
Jeg laver mangosalat med frisk koriander i stedet for persille og saltristede solsikke eller græskar kerner i stedet for løg og den er sindsyg god, Kan anbefales.
Louiogbearnaisen
Hej Em,
Tak for din kommentar og input til opskriften.
Lyder lækkert med frisk koriandet og saltristede kerner 😋
Hav en skøn dag!
Lillian
Jeg har læst at en øldåse kan afgive et giftstof . Der er en speciel holder hvori der kan hældes øl eller rødvin i. Og så bliver en kylling helt fantastisk hvis lægger den en timestid i saltlage først.
Lillian
Pas på med øldåsen hørt at den ken afgive et giftigt stof
Loui&bearnaisen
Det er også helt rigtig at den kan gøre det, men vi har gjort det ret mange gange og er ikke så sarte herhjemme :)
Pernille
Jesus, jeg gad godt sidde til bords hos dig! :-)
Det ser jo helt fantastisk lækkert ud… Savle, savle, savle...
Loui&bearnaisen
Hej Pernille
Du er mere end velkommen, jeg dækker op til en til ;)