• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Tex-Mex Night! Barbecue kylling med mangosalsa, hvede-tortillas og guacamole

    Af Louise | 7 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    tex mex opskrift

    Ude i verden smager alt bare bedre og derfor er det altid lidt et anti-klimaks at komme hjem igen til de vante kødgryder, især når man har spist godt og blandet i de Berlinske gader.
    Well, hvad gør man så? Altså for at undgå at gå helt ned på smagsløgsfronten, efter de har haft en fest og danset løs på tungen de sidste par dage.

    Tex-Mex Night!

    Nogle vil mene, at det måske lige er at gå til yderligheder, jeg tænker at der ikke er andre muligheder end at overgå turen. Og det gøres selvfølgelig allerbedst med med min yndlingsmad af alle; Tex-mex!
    En genial kombi af det mexicanske køkken og det amerikanske, som byder på BBQ og lækkert, frisk tilbehør i en skøn herlighed, gerne skyllet ned med kolde øl og sommervarme.

    Arhmen, det kan kun gå for langsomt med at få krudtet op i grillen, hevet kyllingen op af køledisken og få knappet en dåseøl op. Til kyllingen..

    Kyllingen jeg har brugt er en pre-barbecued sag fra ROSE, som gav mig en udfordring med at spice den op på fineste vis. Jeg tænker med en øl i rumpen, lidt tid på grillen, en smule røgflis så burde den ikke kunne smage meget bedre.
    Well, den er faktisk langtidstilberedt, så du sparer lige 3-4 timer ved grillen, halvfrosne tæer og kan snildt klare Tex-Mex på en hverdagsaften.
    Jeg varmede blot kyllingen igennem på grillen ved indirekte varme, gav den noget mere røgsmag med et par håndfulde træflis og haps, så var der barbecue-dylle, som havde den fået 3-4 timer.

    BBQ kylling

     

    Tortillas kunne man sagtens købe, der er efterhånden et ret bredt udvalg, men nu er vi jo i gang med at flotte os, så derfor skal de der tortillas jo være hjemmelavede. Hvad ellers?
    Og lur om det ikke er ret nemt, at lave dem selv. Plus de er overdrevet lækre, lidt seje og bløde. Glem alt om tørre købe-tortillas - 1 times tid (jojo, de tager en rum tid, men hvad gør man ikke for tex-mex?), så er der hjemmelavede hvede tortillas til hele selskabet, lige til at svøbe om BBQ-kyllingen som slumrer ude på den varme grill.

    tex mex opskrift

    Hvede-tortillas

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 16 stk

    Ingredienser

    • 7 dl hvedemel
    • 1 tsk salt
    • ½ tsk bagepulver
    • 30 g smør, i små terninger
    • 3 dl varmt vand
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
    • Tilsæt smørret og dernæst vandet lidt af gangen til dejen er fugtig.
    • Ælt dejen 2 minutter ved lav hastighed på en røremaskine eller 3-4 minutter i hånden.
    • Dæk skålen til og lad dejen hæve i 15 minutter.
    • Del dejen i 16 stykker (til små tortillas) eller 8-10 stykker (store tortillas). Rul stykkerne ud til runde, tynde tortillas. De skal rulles meget tyndt ud, da de hæver lidt på panden.
    • Rul alle tortillaerne ud og begynd at bage dem du rullede ud først, så tortillaerne har fået lov at hvile et par minutter før bagning.
    • Varm en pande op og bag dem på en tør pande i ca. 20 sekunder på hver side. Server dem straks eller lad dem afkøle under et fugtigt viskestykke.
    • Genopvarm dem i ovnen med et viskestykke omkring lige før servering.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    mango salsa

    Vi har alle været på tomatsalsaen. Den er god. Men hey, forestil dig lige en sød mango blandet med syrlig lime og stærk chili og så sammen med stærk, sød barbecue kylling. Jessssus! Og halleluja. Med mindre du har sommertomater ude i drivhuset og de driver af solskin, så vælger jeg til hver en tid mangsosalsaen som følgesvend.

    mango salsa

    Mangosalsa

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid5 minutter minutter
    Samlet tid5 minutter minutter
    Antal: 2 pers.

    Ingredienser

    • 1 stor mango
    • 1 lille rødløg
    • Saft af ½ lime
    • ½ chili
    • ¼ tsk salt
    • Friskhakket persille
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Skær mango og rødløgi små terninger. Hak chilien fint,
    • Bland mango, rødløg, chili, lime, salt og friskhakket persille sammen. Smag salaten til.
    • Lad salaten trække 30 minutter i køleskabet. Server den kold.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Og så, mine damer og herrer, Tex-Mex folk! - der er hermed serveret. Kommer du forbi til en tortilla med det hele og kold øl on the side? :)

    Hey! Leder du efter kyllingen til din egen Tex-Mex fest, så kan du finde ROSE's Slow Cooked hele kylling i Superbest, Spar og KIWI.

    tex mex opskrift

    // Indlægget er reklame

     

    Mere sulten?

    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Em

      februar 27, 2019 at 11:25 am

      Jeg laver mangosalat med frisk koriander i stedet for persille og saltristede solsikke eller græskar kerner i stedet for løg og den er sindsyg god, Kan anbefales.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 28, 2019 at 12:06 pm

        Hej Em,

        Tak for din kommentar og input til opskriften.

        Lyder lækkert med frisk koriandet og saltristede kerner 😋

        Hav en skøn dag!

    2. Lillian

      maj 27, 2015 at 7:00 pm

      Jeg har læst at en øldåse kan afgive et giftstof . Der er en speciel holder hvori der kan hældes øl eller rødvin i. Og så bliver en kylling helt fantastisk hvis lægger den en timestid i saltlage først.

      Svar
    3. Lillian

      maj 27, 2015 at 6:56 pm

      Pas på med øldåsen hørt at den ken afgive et giftigt stof

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 27, 2015 at 8:49 pm

        Det er også helt rigtig at den kan gøre det, men vi har gjort det ret mange gange og er ikke så sarte herhjemme :)

    4. Pernille

      maj 27, 2015 at 2:11 pm

      Jesus, jeg gad godt sidde til bords hos dig! :-)
      Det ser jo helt fantastisk lækkert ud… Savle, savle, savle...

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 27, 2015 at 8:50 pm

        Hej Pernille

        Du er mere end velkommen, jeg dækker op til en til ;)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen