• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Brioche - klassiske, franske hvedeboller med smør og æg

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    brioche opskrift - fransk klassisker - brød med smør

    Jeg forestiller mig, at der er en opskrift på brioche for hver franskmand. Eller i hvert fald familie. Fælles er dog, at vi taler enorme mængder smør og også gerne æg. Jeg er stødt på opskrifter med op til 10-12 æg! Det er er næsten ren æggekage de har gang i de franskmænd.

    Well, det er alligevel for meget af det gode, så jeg nøjes med 2 æg. Men hopper så helt autentisk på mængden af smør. Der taler vi samme sprog ;) Og jeg taler altså ikke en fransk glose eller har for den sags skyld nogensinde sat mine tæer på fransk jord. En fejl, for fik jeg serveret deres umådeligt lækre bagværk hver dag, så ville der nok snige sig en smule frankofil..iltet? under huden. Og måske lidt flere æg i dejen.

    Well, indtil Frankrig inviterer mig på 20 kilos high carb diæt, så spiser jeg de sidste par briocher til aftenskaffen.

    Nøj, de briocher er fødselsdagsboller gange tusinde! Himmelske. Og fedter helt vildt. Bliver tørre på et halv døgn, så man er nødt til at spise dem alle i en ruf. Hårdt, hva ;)
    Prøver du brødristeren smelter de næsten væk og du frygter for det hele futter af.
    Men det som er tilbage af bollerne, ork, det er godt. Helt sprødt, fedtet og perfekt både til det søde køkken og til det salte. Ost, spegepølse, graved laks - alting tigger om at slå pjalterne sammen med briocherne.

    Jeg frøs dem ned. Eller de som var tilbage.
    De blev nemlig bagt i torsdag. I et 30 graders varmt køkken, hvilket medførte en rigtig sjov udfordring med at få dej til at hæve, før den pakke smør, som er pakket ind i dejen, smeltede væk.
    Så, tænker du; haps, jeg skal i gang. Så tjek lige vejrudsigten, hvis du gerne vil have lidt højere boller end mine. Og lidt mindre fedteri. Selvom mine fingre, arme og nåhr ja, pande, føles som en barnerumpe nu. Gennemfugtede af smør ;) Gratis skønhedstips til jer.

    Men det allerbedste tips er nu det her. Bag briocherne nu, støvsug supermarkedet for ost, spegepølse og marmelade. Måske lidt rødvin. Hiv det bedste selskab du kan finde med i sofaen, dæk op og hyg løs på en helt almindelig søndagaften.

    Det er omtrent min plan. Forruden lige at krudte op for den nye sæson af Orange is the new black.

    Brioche

    Brioche
    Lækre, franske brioche boller 
    Print Email Pin
    Tilb. tid20 minutter minutter
    Antal: 12 stk
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 15 g gær
    • 1 spsk lunken vand
    • 2 dl mælk, varmet til lillefingervarmt
    • 50 g sukker
    • ½ tsk salt
    • 2 æg
    • 500 g hvedemel
    • 250 g smør, delt i tern
    • 1 æggeblomme til pensling
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Rør gær ud i vandet.
    • Tilsæt mælk, sukker, salt og æg.
    • Kon hvedemelet i lidt af gangen mens dejen æltes ved lav hastighed.
    • Skru op til medium og ælt dejen i ca. 10 minutter til den er smidig.
    • Kom smørret i lidt af gangen, mens dejen æltes. Ælt dejen ca. 5-8 minutter ved lav hastighed til den er helt glat og skinnende.
    • Kom dejen i en skål med plastik/film over og lad den hæve ca. 2 timer til dobbelt størrelse.
    • Del dejen i 12 stykker og form dem forsigtig til boller.
    • Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 30-40 minutter.
    • Pensl med sammenpisket æggeblomme. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15-20 minutter til de er gyldne og gennembagte.
    • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
    • Spis dem lune og friskbagte.

    Noter

    Bollerne kan også lægges i en smurt metal-muffinsform og bages heri.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen