Kirsebærtærte er en lækker og nem kage, som smager skønt til eftermiddagskaffen eller med en kugle is.
Jeg syntes, at det er på sin plads med en virtuel tærte som kæmpe tak til alle jer, som har købt min e-kogebog allerede. Kæmpe High Five, hvor er I rare :)
Og hvad bedre end at takke med endnu en tærte, bare i den søde form? De er nu også ret gode - måske næste e-bogprojekt med søde tærter? ;)
Well, der faldt kirsebær ned i min indkøbskurv forleden - I ved, ligesom den der jordbærfælde, hvor de bare ligger og glinser så pænt at de må med hjem, selvom man jo udmærket godt ved, at de smager af absolut ingenting. De drager en, de sommerfrugter, de drager!
Og selvfølgelig smagte de her kirsebær da også mest af den plastikæske de kom i. Men pæne var de altså..
Og lidt for nærig var jeg da også til bare at smide den ud, så det som skulle være en Pecan Pie til fejring af e-kogebogen, det endte med kirsebær smurt ind i sukker og mørdej; Kirsebærtærte.
Man må bare elske det faktum, at alt kan piftes op i en tærte. Smør, sukker, hvedemel - når de kammerater først slår pjalterne sammen, så sker der ren magi.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Jeg havde lavet mørdejen, så den skulle passe i mængde til Pecan Pie, hvilket vil sige kirsebærtærten manglende mørdej til det obligatoriske flettede låg. Og hvem gider frivilligt give sig i kast med mere mørdej?
Nææ, frem med næstbedste løsning; crumble - hvilket jo næsten er endnu bedre, da du så både får mørdej, fyld OG crumble i én og samme kage!
Haps, siger jeg bare. Og tusinde tak - gid jeg kunne smide en rigtig stykke Cherry Pie med hver e-kogebog. Det gad jeg ret godt :)
Ingredienser
Mørdej
- 180 g hvedemel
- 60 g flormelis
- ½ tsk salt
- 120 g smør, halvblødt
- 1 æggeblomme
- 2-3 spsk vand
Kirsebær
- 500 g udstende, halve kirsebær
- 100 g sukker
- 2 spsk majsstivelse
- 2 spsk citronsaft
Crumble
- 50 g hvedemel
- 40 g havregryn
- 50 g sukker
- 40 g lys muscovadosukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 55 g smør, smeltet
Sådan gør du
Mørdej
- Bland alle ingredienserne undtaget vand i en foodprocessor og blend hurtigt til krummer. Saml dejen med lidt vand. Pak dejen ind i film og lad den hvile 30 minutter i køleskabet.
- Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform. Prik bunden og kom den i fryseren i 5-10 minutter. Forbag bunden ved 180 grader i ca. 10 minutter.
Kirsebær
- Bland kirsebær med sukker, majsstivelse og citronsaft.
Crumble
- Bland de tørre ingredienser sammen. Hæld smørret i og miks det sammen med en gaffel til det klumper.
Tærte
- Fyld kirsebærfyldet i den forbagte tærtebund. Drys crumblen udover.
- Bag tærten ved 180 grader i ca. 25-30 minutter til fyldet bobler og mørdejen/crumblen er gylden. Dæk evt. med sølvpapir i sidste halvdel af bagetiden, så toppen ikke bruner for meget.
- Tag tærten ud og lad den afkøle til stuetemperatur.
- Spis løs.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Tine
Ser mega lækkert ud :)
Hvilken størrelse springform passer til opskriften ?
Louiogbearnaisen
Hej Tine,
Den var 24 cm :-)
God bagelyst!
Tatiana
Kan den fryses
Louiogbearnaisen
Jeps, det kan den godt, men bunden vil ikke være lige så sprød efter :-)
Nanna C. J.
Den ser virkelig god ud! Kan man bage tærten dagen i forvejen?
Loui&bearnaisen
Ja, det kan du sagtens :) Kom den i køleskabet, så holder den sig saftig og tag den ud ca. 30 minutter før servering.
Mette
Mmm...ser fantastisk ud!
Loui&bearnaisen
Og smager også lige så fantastisk, Mette ;)
Emilie
Tillykke med bogen, den ser bare godt ud :)
Loui&bearnaisen
Tusinde tak, Emilie :) er også virkelig glad og stolt over den :)