• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller » Madbrød

    Brød med soltørrede tomater, rosmarin og havsalt

    Af Louise | 11 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    brød med rosmarin og soltørrede tomater-madbrød-brød med krydderurterHam der Bjørnen, han lever i bedste velgående. Brummer derudaf, mens jeg kaster den ene dej efter den anden hen til ham. Hiver det ene lækre brød ud efter det andet ud af ovnen - det er altså ren luksus. Store huller, saftig krumme, den helt rigtige sejhed, som kun maskinkraft. I hvert fald herhjemme, når ingen rigtig gider bruge flere dage på at kæle for ét brød.

    Bjørnen er en kammerat og har disket op med brød til grill-maden hele sommeren. Lige fra klassiske hvidløgsflutes til rustikke baguettes og ikke mindst madbrød i alverdens afskygninger. Jeg er pjattet med dem og var det ikke for ualmindelige rare pille-kartofler, så kunne jeg sagtens nøjes med nybagt madbrød og grill. Og lige en pakke hvidløgssmør.. Jeg tænker den næste nye madkur - det må da kunne vinkles ;)

    [yellowbox] BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det essientielle basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste  [/yellowbox]

    Well, vi griller ikke rigtig i hverdagen og nu vi begge er tilbage på pinden herhjemme, ja så griner de langsomme kul til mig ude fra posen.
    Og så griner jeg bare tilbage, mens jeg hapser et par skiver hjemmebagt madbrød til frokost. Og eftermiddag. Og aften. Lige nu er det tomater og rosmarin jeg har siddende mellem tænderne.

    ...og jeps, det smager forrygende godt med hvidløgssmør ;)

    Også uden grill..

    brød med rosmarin og soltørrede tomater-madbrød-brød med krydderurter

    Brød med soltørrede tomater, rosmarin og havsalt

    Brød med soltørrede tomater, rosmarin og havsalt
    Print Email Pin
    Forb. tid2 timer timer
    Tilb. tid30 minutter minutter
    Samlet tid2 timer timer 30 minutter minutter
    Antal: 2 stk.
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 35 g gær
    • 5 dl lunken vand
    • 1 spsk groft salt
    • 1 spsk sukker/honning
    • 1 dl olivenolie
    • 100 g soltørrede tomater i strimler, uden olie
    • 0,75 dl friskhakket basilikum og rosmarin
    • 150 g fuldkornshvedemel
    • 700 g hvedemel, tipo 00
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Smuldr gær i vandet og lad det trække 5 minutter.
    • Bland mel, fuldkornsmel, salt, sukker, tomater og krydderurter i en røreskål og rør det sammen.
    • Tilsæt olie og gær/vand. Ælt dejen til den er smidig og glat.
    • På en røremaskine ca. 6-8 minutter ved medium hastighed.
    • I hånden ca. 12-14 minutter.
    • Smør en skål med olie og kom dejen heri. Dæk med plast og lad dejen hæve ca. 1,5 time til dobbelt størrelse.
    • Vip forsigtig dejen ud på et bord - der skal ikke bruges mel. Dejen deles i 2 stykker og de formes til aflange brød.
    • Lad dem efterhæve mens ovnen forvarmes til 250 grader.
    • Smør brødene med lidt olie og drys med havsalt og rosmarin.
    • Bag dem ved 225 grader på en bageplade med bagepapir i 10 minutter og skru herefter ned på 200 grader. Bag dem videre i ca. 20 minutter til de er gennembagte.
    • Lad dem afkøle min. 30 minutter før de skæres.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    [yellowbox] BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det essientielle basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste  [/yellowbox]

    brød med rosmarin og soltørrede tomater-madbrød-brød med krydderurter

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Mette

      februar 21, 2020 at 5:11 pm

      Hej. Hvor mange skiver bliver du ud af det enkelte brød? :)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 24, 2020 at 11:02 am

        Hej Mette,

        Det er svært at give et svar på, hvor mange skiver der bliver af et enkelt brød, da det helt kommer an på, hvor store brød du laver og hvor tynde/ tykke skiver du skærer :-)

        Der bliver to brød ud af opskriften.

        God bagelyst!

    2. Cecilie

      februar 17, 2019 at 8:43 pm

      Et lille spørgsmål...

      Der står at ovnen skal forvarmes til 250 grader, men bagefter skriver du at de bages ved 225 grader og herefter 200 grader. Hvad mener du helt præcist?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 22, 2019 at 5:24 pm

        Hej Cecilie,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Det jeg mener er, at du varmer ovnen op til 250 grader og herefter skruer ned til 225 grader, når brødet kommes i ovnen. Ovnen vil altid falde i temperatur, når brødet kommer ind, så ved at have den godt varmet igennem, så sikrer du en god jævn bagetemperatur og at brødet får en sprød skorpe. Efter 10 minutters bagning ved 225 grader skrues der ned til 200 grader, så brødet ikke bliver for mørkt, når det bages videre.

        Håber det kan hjælpe, ellers skriver du bare igen :-)

        Hav en forrygende dag!

    3. Pernille

      september 18, 2018 at 9:58 am

      Hej :)
      Kommer du bare dejen på en rist med bagepapir - eller bruger du en form?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 18, 2018 at 2:05 pm

        Hej Pernille,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Nej, jeg har ikke brugt en form - brødene bages på en bageplade med bagepapir :-)

        Hav en dejlig dag og sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål.

    4. Bhn

      maj 11, 2017 at 9:40 am

      Kan de laves dagen inden brug - altså - er de stadig friske / sprøde ?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 11, 2017 at 11:21 am

        Hej

        Brødet er bedst friskbagt :)

    5. Signe

      februar 19, 2016 at 2:46 pm

      Namme nam! Har lige bagt sådan et brød, og det smager SKØNT! Kan klart anbefales! :P

      Svar
      • Heidi Kromann

        august 21, 2021 at 7:39 am

        Kan de fryses?

      • Loui&bearnaisen

        august 23, 2021 at 11:41 am

        Hej Heidi

        Ja, det kan de sagtens :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen