Fik jeg sagt, at jeg har købt et nyt spisebord? Det står allerede og flotter sig, venter bare på at få smidt gode sager på sig. Det kan jeg godt klare, faktisk har jeg allerede indviet bordet ved morgenmaden, hvor kaffen lige smagte den tand bedre. Men i aften, der er der gilde om det runde bord. Ikke med riddere, men med mexicanere.
I madform. Min helt store last i år - altså det mexicanske køkken, ikke mexicanere ;) Nøj, jeg kunne holde fiesta hver dag!
Na, men bordet, ikke? Du husker måske jeg lavede mit eget plankebord sidste sommer og det var jeg "head over heels" forelsket i. Eller det er jeg stadig. Også selvom vi her et år efter satdig har siddet på 39 kroners Ikea-klapstole omkring det..
Men nu er det desværre sådan, at der er grænser for, hvor meget det er muligt at proppe ind i en stue, i et rækkehus under de 100 kvadratmeter. Især når undertegnets fotostudie også skal være der. Og joo, sagen er; spisebordet (..og efterhånden halvdelen af stuen) må vige for foto-studiet.
Jeg har en ret overbærende mand..
Især også da jeg lige slap ud mellem sidebenene, at jeg havde bestilt et spisebord inklusiv stole. I Aarhus midtby - vi taler helt inde i heksekedlen! Som lige skulle hentes på en eller anden måde..
Og nu står det her. Strutter. Jeg er pjattet med det. Samt ikke mindst den nye, kæmpe plads til fotografering og projekter.
Og selvfølgelig, at jeg for første gang i år sidder på en rigtig spisebordsstol - det er ligesom lidt rarere for måsen ;)
Så er det ikke bare tid til at få bikset noget mexicansk sammen, knappe en kold Corona op og få afprøvet om bordet nu også kan spises af?
Jeg er i hvert fald klar med første lækre tilbehør; krydrede, grillede majskolber. Måske det bare bliver hovedretten i sig selv, for man behøver faktisk ikke rigtig mere, så gode er de!
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Okay, måske en lille dessert, jeg kender en som helt sikkert godt gad den her Chunky Monkey is, samt vist også har fortjent den.
Ingredienser
- 6 majskolber
- 25 g saltet smør
Dressing
- 200 g cremefraiche 18%
- 50 g feta, smuldret (eller mexicansk Cotija ost)
- Saft af ½ lime
- 1-2 tsk hvidløgspulver
- ¼ tsk chilipulver
- Salt/peber
Top
- Friskhakket koriander eller persille
- Chiliflager
- Revet limeskal
Sådan gør du
- Læg majskolberne, med bladene på, i en stor skål med vand i min. 30-45 minutter.
- Træk forsigtig bladene tilbage på majskolberne og fjern de lyse hår.
- Smør majskolberne med smør og fold bladene tilbage på plads.
- Grill kolberne ca. 3 minutter på hver side (4 sider) ved medium varme.
Dressing
- Rør alle ingredienserne sammen til dressingen og smag til.
Servering
- Træk bladene af kolberne eller saml dem i bunden.
- Server majskolberne med dressing, frisk koriander/persille, chiliflager og lime.
Noter
Jeanette Jensen
Hej - ved du hvor man kan købe Cotija i DK ??
Louiogbearnaisen
Hej Jeanette,
Nej, desværre, men prøv at google det, så tænker jeg, der vil dukke nogle steder op online, hvor du kan købe osten :-)
Tina
Majsene var sublime ;)
Louiogbearnaisen
Dejligt at høre Tina :-)
Hav en fortsat skøn dag!
Charlotte Kjær
Jeg vil rigtig gerne prøve majs på denne måde for det ser så flot ud. Men her er mit spørgsmål. På billedet er bladene fine grønne så de har vel ikke været grillet. Og er det rigtigt forstået at majsene skal have kortere tid med bladene på end uden ? Jeg ville tro det var omvendt.
Hilsen Charlotte
Louiogbearnaisen
Hej Charlotte,
Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.
Majskolberne får i opskriften her ca. 12 minutter, og det var passende. Jeg har oplevet der er lidt forskel på majssort, hvor nogle skal have lidt længere end andre, men det har ofte været først på sæsonen.
Håber det kan hjælpe dig.
Hav en fortsat dejlig dag.