• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Mexicanske street majs/ grillede, krydrede majskolber

    Af Louise | 6 Comments

    grillede majs - krydrede majskolber - mexican street corn - opskrift

    Fik jeg sagt, at jeg har købt et nyt spisebord? Det står allerede og flotter sig, venter bare på at få smidt gode sager på sig. Det kan jeg godt klare, faktisk har jeg allerede indviet bordet ved morgenmaden, hvor kaffen lige smagte den tand bedre. Men i aften, der er der gilde om det runde bord. Ikke med riddere, men med mexicanere.
    I madform. Min helt store last i år - altså det mexicanske køkken, ikke mexicanere ;) Nøj, jeg kunne holde fiesta hver dag!

    Na, men bordet, ikke? Du husker måske jeg lavede mit eget plankebord sidste sommer og det var jeg "head over heels" forelsket i. Eller det er jeg stadig. Også selvom vi her et år efter satdig har siddet på 39 kroners Ikea-klapstole omkring det..

    Men nu er det desværre sådan, at der er grænser for, hvor meget det er muligt at proppe ind i en stue, i et rækkehus under de 100 kvadratmeter. Især når undertegnets fotostudie også skal være der. Og joo, sagen er; spisebordet (..og efterhånden halvdelen af stuen) må vige for foto-studiet.

    Jeg har en ret overbærende mand..

    Især også da jeg lige slap ud mellem sidebenene, at jeg havde bestilt et spisebord inklusiv stole. I Aarhus midtby - vi taler helt inde i heksekedlen! Som lige skulle hentes på en eller anden måde..

    grillede majs - krydrede majskolber - mexican street corn - opskrift Og nu står det her. Strutter. Jeg er pjattet med det. Samt ikke mindst den nye, kæmpe plads til fotografering og projekter.

    Og selvfølgelig, at jeg for første gang i år sidder på en rigtig spisebordsstol - det er ligesom lidt rarere for måsen ;)

    Så er det ikke bare tid til at få bikset noget mexicansk sammen, knappe en kold Corona op og få afprøvet om bordet nu også kan spises af?
    Jeg er i hvert fald klar med første lækre tilbehør; krydrede, grillede majskolber. Måske det bare bliver hovedretten i sig selv, for man behøver faktisk ikke rigtig mere, så gode er de!

     

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

     

    Okay, måske en lille dessert, jeg kender en som helt sikkert godt gad den her Chunky Monkey is, samt vist også har fortjent den.

    grillede majs - krydrede majskolber - mexican street corn - opskrift

    🍴 Opskrift

    Mexicanske street majskolber

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid20 minutter minutter
    Samlet tid20 minutter minutter
    Antal: 6 stk.

    Ingredienser

    • 6 majskolber
    • 25 g saltet smør

    Dressing

    • 200 g cremefraiche 18%
    • 50 g feta, smuldret (eller mexicansk Cotija ost)
    • Saft af ½ lime
    • 1-2 tsk hvidløgspulver
    • ¼ tsk chilipulver
    • Salt/peber

    Top

    • Friskhakket koriander eller persille
    • Chiliflager
    • Revet limeskal
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Læg majskolberne, med bladene på, i en stor skål med vand i min. 30-45 minutter.
    • Træk forsigtig bladene tilbage på majskolberne og fjern de lyse hår.
    • Smør majskolberne med smør og fold bladene tilbage på plads.
    • Grill kolberne ca. 3 minutter på hver side (4 sider) ved medium varme.

    Dressing

    • Rør alle ingredienserne sammen til dressingen og smag til.

    Servering

    • Træk bladene af kolberne eller saml dem i bunden.
    • Server majskolberne med dressing, frisk koriander/persille, chiliflager og lime.

    Noter

    Majskolberne kan grilles direkte på majsene, altså uden bladene, det tager ca. 8 minutter. Husk at vende kolberne jævnligt!
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    grillede majs - krydrede majskolber - mexican street corn - opskrift

     

     

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Jeanette Jensen

      juni 16, 2020 at 2:44 pm

      Hej - ved du hvor man kan købe Cotija i DK ??

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 17, 2020 at 11:17 am

        Hej Jeanette,

        Nej, desværre, men prøv at google det, så tænker jeg, der vil dukke nogle steder op online, hvor du kan købe osten :-)

    2. Tina

      september 01, 2019 at 11:52 am

      Majsene var sublime ;)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 02, 2019 at 3:00 pm

        Dejligt at høre Tina :-)

        Hav en fortsat skøn dag!

    3. Charlotte Kjær

      august 20, 2018 at 5:50 pm

      Jeg vil rigtig gerne prøve majs på denne måde for det ser så flot ud. Men her er mit spørgsmål. På billedet er bladene fine grønne så de har vel ikke været grillet. Og er det rigtigt forstået at majsene skal have kortere tid med bladene på end uden ? Jeg ville tro det var omvendt.
      Hilsen Charlotte

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        august 24, 2018 at 12:13 pm

        Hej Charlotte,

        Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

        Majskolberne får i opskriften her ca. 12 minutter, og det var passende. Jeg har oplevet der er lidt forskel på majssort, hvor nogle skal have lidt længere end andre, men det har ofte været først på sæsonen.

        Håber det kan hjælpe dig.

        Hav en fortsat dejlig dag.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen