• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Sødt bagværk

    Pain au Chocolat / Chokolade Croissant

    Af Louise | 4 Comments

    pain au chocolat opskrift - lidl - hjemmelavede - crossaintsOkay, franskmændene giver mig nok ikke mange point for udseendet på mine chokolade croissanter, men smagen, der må jeg altså blive inviteret ind i det fine, franske selskab. Yezz, de er gode! Eller faktisk bliver jeg nok helt nægtet adgang til Frankrig, når jeg kommer med min tilståelse. Og måske også i madblog-land.

    Men altså..

    Host host..

    Jeg har købt dejen.

    pain au chocolat opskrift - lidl - hjemmelavede - crossaints

    Faktisk burde jeg egentlig få dobbelt op på point for faktisk at gennemføre projekt; Pain au Chocolat - sagen er nemlig den, at jeg har formået at maltraktere et halvt kilo smør.

    Joo...

    Den korte historie; lad være med at begive dig ud i at lave butterdej, når der er 30 grader udenfor. Og særligt ikke på en stål-varmesugende bordplade, hvor opvaskemaskinen står nedenunder. Tændt på kogeprogram.

    Smør smelter. Hurtigt. Og hænger filans godt fast i alt, både bordplader, redskaber, tøj og ..hår, især når det er blandet med dej.

    I skraldespanden med baduljen. Vi taler skraldespanden ved siden af den stadig kogende opvasker, i det meget lumre køkken. Jaja, vi kan ikke alle være lige skarpe midt i en croissant-krise. Well, det er åbenbart muligt for smør at smelte yderligere og simpelthen forlade dejen. Gnave hul i skraldeposen og springe ud i skabet.

    Hvilket jeg opdagede efter jeg havde båret skraldeposen hele vejen ud til skraldespanden, gennem huset, forhaven og vejen, dryppende med lifligt, fedtet smør efter mig..

    Nå. Skal vi ikke bare sige, at jeg er tilgivet for, at hive en pakke butterdej op af fryseren? Samt det manglende overskud til at lægge dejen i rette Pain au Chocolat folder?

    Gider du ikke rigtig det døje med sådan en hjemmelavet butterdej, så har jeg skriblet den ultra nemme opskrift herunder.
    Jeg brugte helt almindelig butterdej, men der kan fås croissantdej som gør resultatet lidt pænere. Hvilket chokolade-croissanter helt sikkert også bliver, hvis du bager dem lidt længere end mine - jeg er ret vild med underbagt bagværk.

    Er du mere ambitiøs (og ikke ramt af hedeslag med hertilhørende sløv, distræt hjerne), så regner jeg stærkt med at indkøbe flere kilo smør i nærmeste fremtid og få den croissant-dej klaret :)

    Jeg skal bare lige have fedtet køkkenet helt af først..

    Og forresten marcipan i fyldet er vist heller ikke helt rigtig, men hvem kigger ;)

    pain au chocolat opskrift - lidl - hjemmelavede - crossaints

    🍴 Opskrift

    pain au chocolat opskrift - lidl - hjemmelavede - crossaints

    Pain au Chocolat / Chokolade Croissant

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid15 minutter minutter
    Samlet tid25 minutter minutter
    Antal: 8 stk.

    Ingredienser

    • 1 rulle butterdej, firkantet (eller købt croissant-dej)
    • 75 g marcipan, revet
    • 50 g mørk chokolade, hakket
    • 3 spsk hakkede nødder, jeg brugte pistacienødder
    • 1 æg, sammenpisket
    • Mandelflager
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Skær butterdejen på langs og del herefter hver halvdel i 4 stykker.
    • Bland marcipan, chokolade og nødder sammen til fyldet.
    • Fordel fyldet på bunden af "den korte side" af stykkerne. Pensl med æg rundt i kanterne. Rul stykkerne sammen omkring fyldet og pres folderne lidt sammen. Læg rullerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir.
    • Pensl med æg og drys med mandelflager.
    • Bag croissanterne ved 200 grader i ca. 15-18 minutter til de er gyldne og puffet op.
    • Lad dem afkøle lidt på en bagerist - server dem lune.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    pain au chocolat opskrift - lidl - hjemmelavede - crossaints

    Mere sulten?

    • Hvid brownie med påskeæg - opskrift påske
      Hvid brownie med påskeæg
    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • æblehorn
      Æblehorn med kanelsukker
    • nutella brownies
      Nutella brownies med 3 ingredienser

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Kirsten Bang

      januar 04, 2023 at 2:57 pm

      Kan også bages i Air Fryer👍🏼185˚ i 15 min. Vendes med bunden i vejret de sidste 3 min😃

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 05, 2023 at 1:45 pm

        Hej Kirsten

        Tak for super godt tip :)

        Mange hilsner
        Louise

    2. Hanne Raffnsøe

      december 08, 2017 at 4:14 pm

      Lige netop sådan en “snydeopskrift “ jeg stod og manglede hernede i Spanien.Deres færdige deje er fremragende,også den med gær,der kan bruges til kanelsnegle.

      Svar
      • Loui

        december 11, 2017 at 10:46 am

        Hej Hanne,

        Tak for din kommentar.

        Dejligt at du kunne bruge opskriften.

        Hav en fantastisk dag.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen