Okay, franskmændene giver mig nok ikke mange point for udseendet på mine chokolade croissanter, men smagen, der må jeg altså blive inviteret ind i det fine, franske selskab. Yezz, de er gode! Eller faktisk bliver jeg nok helt nægtet adgang til Frankrig, når jeg kommer med min tilståelse. Og måske også i madblog-land.
Men altså..
Host host..
Jeg har købt dejen.
Faktisk burde jeg egentlig få dobbelt op på point for faktisk at gennemføre projekt; Pain au Chocolat - sagen er nemlig den, at jeg har formået at maltraktere et halvt kilo smør.
Joo...
Den korte historie; lad være med at begive dig ud i at lave butterdej, når der er 30 grader udenfor. Og særligt ikke på en stål-varmesugende bordplade, hvor opvaskemaskinen står nedenunder. Tændt på kogeprogram.
Smør smelter. Hurtigt. Og hænger filans godt fast i alt, både bordplader, redskaber, tøj og ..hår, især når det er blandet med dej.
I skraldespanden med baduljen. Vi taler skraldespanden ved siden af den stadig kogende opvasker, i det meget lumre køkken. Jaja, vi kan ikke alle være lige skarpe midt i en croissant-krise. Well, det er åbenbart muligt for smør at smelte yderligere og simpelthen forlade dejen. Gnave hul i skraldeposen og springe ud i skabet.
Hvilket jeg opdagede efter jeg havde båret skraldeposen hele vejen ud til skraldespanden, gennem huset, forhaven og vejen, dryppende med lifligt, fedtet smør efter mig..
Nå. Skal vi ikke bare sige, at jeg er tilgivet for, at hive en pakke butterdej op af fryseren? Samt det manglende overskud til at lægge dejen i rette Pain au Chocolat folder?
Gider du ikke rigtig det døje med sådan en hjemmelavet butterdej, så har jeg skriblet den ultra nemme opskrift herunder.
Jeg brugte helt almindelig butterdej, men der kan fås croissantdej som gør resultatet lidt pænere. Hvilket chokolade-croissanter helt sikkert også bliver, hvis du bager dem lidt længere end mine - jeg er ret vild med underbagt bagværk.
Er du mere ambitiøs (og ikke ramt af hedeslag med hertilhørende sløv, distræt hjerne), så regner jeg stærkt med at indkøbe flere kilo smør i nærmeste fremtid og få den croissant-dej klaret :)
Jeg skal bare lige have fedtet køkkenet helt af først..
Og forresten marcipan i fyldet er vist heller ikke helt rigtig, men hvem kigger ;)
Ingredienser
- 1 rulle butterdej, firkantet (eller købt croissant-dej)
- 75 g marcipan, revet
- 50 g mørk chokolade, hakket
- 3 spsk hakkede nødder, jeg brugte pistacienødder
- 1 æg, sammenpisket
- Mandelflager
Sådan gør du
- Skær butterdejen på langs og del herefter hver halvdel i 4 stykker.
- Bland marcipan, chokolade og nødder sammen til fyldet.
- Fordel fyldet på bunden af "den korte side" af stykkerne. Pensl med æg rundt i kanterne. Rul stykkerne sammen omkring fyldet og pres folderne lidt sammen. Læg rullerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir.
- Pensl med æg og drys med mandelflager.
- Bag croissanterne ved 200 grader i ca. 15-18 minutter til de er gyldne og puffet op.
- Lad dem afkøle lidt på en bagerist - server dem lune.
Kirsten Bang
Kan også bages i Air Fryer👍🏼185˚ i 15 min. Vendes med bunden i vejret de sidste 3 min😃
Loui&bearnaisen
Hej Kirsten
Tak for super godt tip :)
Mange hilsner
Louise
Hanne Raffnsøe
Lige netop sådan en “snydeopskrift “ jeg stod og manglede hernede i Spanien.Deres færdige deje er fremragende,også den med gær,der kan bruges til kanelsnegle.
Loui
Hej Hanne,
Tak for din kommentar.
Dejligt at du kunne bruge opskriften.
Hav en fantastisk dag.