Bøf Stroganoff er en skøn simreret, hvor champignon, bacon og oksekød serveres i en flødesovs. Få den nemme og lækre opskrift på bøf stroganoff her.
Bøf stroganoff er en ægte herreret og den allerbedste vinteret, som aldrig slår fejl. Oksekød i lækker cremet flødesauce, smagt til med paprika og spicet op med bacon og champignoner.
Der er ingen som siger nej, når gryden med Bøf stroganoff bliver kastet på spisebordet og serveret med blød kartoffelmos, ris eller bare lækkert, groft grydebrød.
Den sidste løsning snuppede jeg. Nybagt grydebrød bagt med rug og sej krumme. Perfekt match til den tunge og krydrede gryderet med saftig oksekød.
Arhmen, der findes næsten ikke noget bedre, når kulden kommer krybende og det rusker og regner udenfor.
Mine gæster var i hvert fald ret begejstret, da de fredag aften ankom til duften af det her og rødvin i glasset. Hvem behøver en treretters gæstemiddag, når de fleste egentlig bare vil have comfortfood efter en lang uge.
Og Bøf stroganoff, det er comfortfood - til både hverdag og fest. Det bedste er nemlig, at gryderetten kræver minimal tid. Alt i en gryde og så er der serveret.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Tips til Bøf Stroganoff
Er du ikke helt pjattet med champignoner, så udelader du bare dem. Og ligeledes - skal der mere fyld i efter din smag, så sluger flødesovsen det hele og giver igen, med endnu bedre smag.
Jeg er dog på den helt klassiske opskrift: Bøf stroganoff med oksekød, bacon og champignon. Intet fancy der. Kun lige i saucen. Der er en smule cremefraiche ret lækkert, som syrligt modspil til den fede fløde.
Og jo, du kan sagtens bruge en omgang madlavningsfløde, hvis du synes fuldfed piskefløde er lige friskt nok på en helt almindelig tirsdagaften.
Så er det ikke noget med at Bøf stroganoff lige skal skribles på ugeplanen?
Ingredienser
- 750 g oksekød i strimler, oksefilet skal ikke simre - skært oksekød skal simre
- 3-4 spsk paprika
- 3 spsk mel
- Salt/peber
- 1 spsk olie + 1 spsk smør
- 2-3 løg, i tynde både
- 200 g bacon, i tykke tern (gerne tørsaltet)
- 250 g champignon, halveret eller i skiver
- 3 spsk tomatpure
- 1 tsk grov sennep
- 2 laurbærblade
- 5 dl piskefløde, eller halv fløde, halv cremefraiche 18%
- 2 dl oksefond
- Salt/peber
- Frisk bredbladet persille
Sådan gør du
- Bland paprika, mel, salt, peber og mel sammen.
- Vend oksekødsstrimlerne i blandingen.
- Steg baconen sprød i en stor gryde. Tag baconen op og læg på en tallerken.
- Svits løg og champignon i baconfedtet til de er gyldne og tilberedte - ca. 5 minutter.
- Tag det op af gryden og læg sammen med baconen på tallerkenen.
- Kom olie og smør i gryden.
- Brun kødet ved høj varme - pas på at paprikaen ikke brænder på - ca. 3 minutter.
- Når kødet bliver fast, så tilsæt tomatpure, sennep, laurbærblade, løg, bacon og champignon.
- Afhængig af hvilken slags kødudskæring, som du bruger er der to veje her.
- Er det oksefilet, så må du ikke lade retten simre!
- Her skal du tilsætte fløde og 0,5 - 1 dl fond og varme retten hurtig igennem og så smage til. Lader du retten simre, så bliver kødet sejt.
- Benytter du en billigere udskæring, så tilsætter du fond og lader retten simre 1-2 timer indtil kødet er mørt. Smag til undervejs!
- Tilsæt til sidst fløde (og cremefraiche) og smag Bøf stroganoff til.
- Server med friskhakket persille - til kartoffelmos, ris eller brød.
Noter
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Lone Flower Gravesen
Hej - Hvor mange personer er Bøf Stroganoff opskriften beregnet til? Kan ikke se, at det står i teksten.
Mvh
Lone
Louiogbearnaisen
Hej Lone,
Den er rundt regnet til 4 pers. :-)
Hav en fortsat skøn dag!