• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Chorizo Meatballs - bagt i ovnen

    Af Louise | 12 Comments

    Chorizo Meatballs - krydrede kødboller - kødboller med chorizo

    Jeg har spicet dellen op! Ikke bare med et drys krydderurter - den har fået fuld gas med hvidløg, ost, chili, spidskommen, persille og yea - prikken over i'et; chorizopølse! Vi taler smæk på smagen, så du bliver blæst ned af spisebordsstolen.

    Glem alt om #frikadellegate, #madkultur og #dkpol for et øjeblik. Om du er på den ene eller den anden side af diskussionen, det er jeg egentlig ret ligeglad med. Det her er dunser, som kan noget og det er dem det skal handle om. Om du så laver dem med svinekød, oksekød, hestekød eller på kikærter. Jeg løfter ikke et øjenbryn - kun hvis du ikke smider dem på madplanen. For så kommer jeg efter dig!

    Og ja..chorizopølsen? - der fås også ret gode, krydrede oksepølser med saft og kraft. Det kommer ikke så nøje om du vælger det ene eller andet, bare der er fuld fart på smagen.

    Det er smagen, det handler om!

    Meatballs.

    G.e.n.i.a.l.e.

    Til pasta. Til supper. Til pitabrød. Til salater. Som en snack!

    Jep, jeg har spist dem som snacks her i ugen - de er rocker gode, også selv når de er kolde.
    Og så lige en dip ved siden af til dyp. Uhm, hjemmelavet hummus var pivlækkert.
    Arhmen, så er frokosten faktisk klaret og ingen kommer i nærheden af dig resten af eftermiddagen med din ånde ;)

    Jeg lavede de her meatballs på oksekød, for at balancere smagen med chorizopølsen. Kombinationen af oksekød og chorizo duede særdeles godt.
    Men med en plan om den ultimative Meatball Sandwich (!!), så har jeg faktisk også testet kødbollerne både med svinekød og kalvogflæsk.

    24 + 24 +24 styk meatballs på halvanden uge..

    Haps!

    Ikke engang den mest kradse mundskyl har kunne klare drageånden fra alle de gode sager i de meatballs. Ualmindelig fredelig uge bag computeren. Så meget, at jeg har fået skriblet årets første nyhedsbrev til dig.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Jeg sendte en mail ud i går. Med virtuel hvidløgsånde.  Måske har du fået den, hvis du er på nyhedslisten?

    Well,  der er allerede 22 som har unsubcribet! Og jeg har fået en meget bidsk mail henover min morgenkaffe -  hvor ordene “smart i en fart” var de pæneste at finde blandt.
    Den gemte jeg. For når jeg træder nogle over tæerne, så ved jeg at Louiogbearnaisen er lige præcis som det skal være; Personlig. Autentisk. Og bare mig.

    Nå. Men jeg sender en mail igen om 14. dage - det er nemlig en af mine ekstra planer for bloggen i 2016; at skrive mails. Mængde mig i din indbakke. På den rare måde.

    Meeen, det er ikke for alle, det ved jeg godt.

    Får du nok af mig her inde på bloggen, så skynd dig at afmelde dig nyhedsmailen, hvis du fik den i går. Det er fjollet, at jeg ligger i din indbakke - roder, fylder og gør dig tvær.

    Både for dig og mig.

    Vil du til gengæld gerne have spekulationer, tips, tricks, flere opskrifter, lækker ånde og en sprød opsamling på alt det du gik glip af i ugen, der gik på bloggen - så kan du hoppe med på listen.

    Der er jo netop kommet frie pladser ;)

    Og det er bare sjovere at skrive, hvis du rent faktisk læser det og kan bruge det til noget :)

    Jeg håber i al fald, at du kan bruge opskriften på de her krydrede meatballs.
    Og den der sandwich? Skal vi aftale, at den kommer på bloggen i næste uge?

    Det lyder som en plan.

    🍴 Opskrift

    Chorizo Meatballs

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid12 minutter minutter
    Samlet tid12 minutter minutter
    Antal: 24 stk.

    Ingredienser

    • 500 g hakket oksekød
    • 175 g chorizopølse, i små tern
    • ½ løg, finthakket
    • 2 fed hvidløg, finthakket
    • ½ dl letmælk, eller sødmælk
    • 1 æg
    • ½ dl rasp
    • ½-1 dl cheddarost, revet (eller en peberet ost)
    • ½ tsk chili
    • ½ tsk chiliflager
    • 1 tsk spidskommen
    • 2 tsk oregano, tørret
    • Salt/peber
    • ½ dl finthakket frisk persille
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland alle ingredienserne i en stor skål.
    • Rør med en elmixer med dejkroge farsen sammen. Den skal være godt "luftig".
    • Kom madfilm over skålen og stil den i køleskabet i 30 minutter.
    • Tag skålen ud og form kødboller ud af farsen (med en teske; små kødboller, med en spiseske; store kødboller)
    • Mas ikke farsen for meget sammen, når du ruller kødbollerne, så bliver de kompakte - de skal blot formes forsigtigt.
    • Læg kødbollerne i en bradepande med bagepapir.
    • Bag dem ved 225 grader i ca. 10-18 minutter afhængig af størrelse. De skal være faste, men stadig "saftige".
    • Tag kødbollerne ud og flyt dem over i et nyt fad, hvis du ikke spiser dem med dem samme.
    • De afgiver en del fedt.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

     

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Michelle

      april 23, 2021 at 3:51 pm

      Hej,
      Ville det være muligt at lave farsen idag samt forme dem, og så først smide dem i ovnen imorgen når de skal bruges?
      :))))

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 29, 2021 at 11:56 am

        Hej Michelle,

        Jeps, de bliver gode at af trække lidt og gerne til dagen efter...

        Hav en skøn dag!

    2. Lene

      november 02, 2019 at 1:10 pm

      Vil bare sige, at dine meatballs jævnligt er på menuen her på matriklen - de smager forrygende. Synes bare, det kan være svært at finde den gode chorizo, men så Bliver den erstattet af peperoni 😋

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        november 04, 2019 at 4:45 pm

        Hej Lene,

        Dejligt at høre, at I er vilde med opskriften 😍

        Chorizo eller peperoni er et fedt...de smager begge vældig godt i disse meatballs 😋

        Hav en forrygende dag!

    3. lisbeth

      september 21, 2018 at 7:40 pm

      kan man fryse dellerne ?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 24, 2018 at 11:32 am

        Hej Lisbeth,

        Tak for dit spørgsmål.

        Ja, dellerne kan sagtens fryses :-)

        Hav en skøn dag!

    4. Flemming Nielsen

      juli 27, 2018 at 6:33 pm

      Hej Louise - dem glæder jeg mig til at servere - med kartoffelsalat - til beboerfesten. Kan vel ikke skade at røre i aften, og så smide i ovnen i morgen? Mange varme - ca.32°! - hilsner, med tak for fed blog.
      Flemming.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        august 14, 2018 at 1:02 pm

        Hej Flemming,

        Tak for dit spørgsmål og dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne på bloggen :-)

        Du kan fint røre dem om aftenen og så bage dem i ovnen dagen efter.

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet - lyder lækkert med kartoffelsalat til :-)

        Hav en fortsat skøn dag.

    5. Marie

      september 12, 2017 at 7:44 pm

      Lavede disse kødboller i dag - de var gode! Tak for en god opskrift.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 24, 2018 at 11:30 am

        Hej Marie,

        Tak for din kommentar!

        Dejligt at høre at du kunne bruge opskriften og at kødbollerne var et hit :-)

        Hav en skøn dag!

    6. Ly

      februar 01, 2016 at 7:15 pm

      Jeg påtænker mig at lave din "kødboller i tomatsauce" imorgen. Tror du det ville gøre den bedre at lave disse kødboller til istedet og så samme sauce?

      Svar
    7. Lise B

      januar 28, 2016 at 11:03 pm

      Mums de ser lækre ud! Jeg har god erfaring med at stege chorizoternene sprøde også hælde dem i farsen. Har også prøvet lignende med hakket kylling, også et hit! 😊👌🏼

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen