Hvis du allerede synes vegetarbølgen var heftig sidste år, så bliver 2016 virkelig et slemt år at komme igennem! Hold godt fast i frikadellen, det bliver fuldstændig vildt og plantebaseret i år!
Du skal virkelig kigge dybt i køledisken, grave forbi kålkrebinetter, soyabøffer og falafler, for at nå ned til noget, som har haft fire ben. De ben bliver nemlig stående på marken, plantet dybt nede i mulden.
Ja, beklager! Men nu er du advaret. Du vil virkelig ikke lade noget kød gå til spilde. Heller ikke resterne fra lørdagsstegen.
Nu tænker du måske; "Jamen, jeg laver da altid en biks med dem. Mine rester går ikke til spilde?"
Biksemad er forrygende, det er vi helt enige om. Men hey, jeg kan toppe den - tage dine rester af lørdagsstegen til det næste niveau, lade kødet få en sidste spot i rampelyset.
2 ord.
Steak Sandwich.
Og ikke bare en steak sandwich - men den bedste af de bedste!
Hjemmebagt groft grydebrød med sprød skorpe og saftig krumme.
Tjek.
Stærk, bihuleudrensende sennep.
Tjek.
Syrlig, sød hjemmelavet løgmarmelade.
Tjek.
Bacon. (Den behøver ingen tillægsord..)
Tjek.
Tykke skiver fra lørdagsstegen. Med stegeskorpe.
Eller en steak specielt indkøbt til lejligheden. Flank steak. Entrecotes. Ribeye.
Tjek.
Og så lidt bittert grønt til øjnene og den samvittighedsfulde tand.
Tjek.
Såå..
Hvad siger du?
Skal vi kalde det en plan for søndagsmiddagen?
Okay, du skal lige bage en omgang grydebrød og klare løgmarmeladen. Men der var jo heller ingen, som sagde det skulle være nemt. Det er en steak sandwich det her. Den kræver ekstra omhu.
Om få måneder er det en bønnebøf, du gnaver i..
Well, det er en ret nem opskrift i dag, brød og kød, men nogle gange skal det simple hyldes. Jeg glemmer ofte, at det mest enkle mad er det allerbedste. Og en steak sandwich er virkelig det allerbedste. Også selvom jeg bliver kaldt skabsvegetar herhjemme!
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Men jeg kan nu godt sætte pris på en steak, selvom jeg er bidt af en gal kikærte. Det ene udelukker ikke det andet i min verden. Lad os tage den snak en anden dag.
På en højhellig søndag er det eneste, som jeg skal diskutere, hvilken tå jeg skal vrikke med i sofaen. Og om jeg skal se 3 eller 4 afsnit af mit seneste seriecrush.
Hård søndag.
Eller det var den faktisk i morges.
Jeg skovlede 5 meter havegang med en kost..
Ingredienser
- 4 skiver grydebrød eller surdejsbrød
- Rester af en oksesteg
- 8 skiver bacon
- 4 spsk sennep, her dijonsennep/grov sennep
- 8 spsk løgmarmelade
- En håndfuld salat, her feldsalat
- Evt. cornichons
Sådan gør du
- Skær stegen i 0,5 mm skiver.
- Steg dem hurtigt på en tør, varm pande for at få stegeskorpe. Krydr med salt og peber.
- Det her step behøver du ikke, du kan sagtens blot bruge tynde skiver af stegen, som den er.
- Steg baconen sprød.
- Lun brødene. Del dem i halve.
- Smør alle skiverne med sennep.
- Fordel salat, bacon, steakskiver og løgmarmelade på brødskiverne.
- Spis straks.
Ingredienser
- 3 rødløg
- 2 spsk olie
- 0,5 dl æbleeddike
- 2 spsk balsamico
- 2 spsk sukker, gerne muscovadosukker
- 3 spsk frisk timian
- ¼ tsk grov sennep
- 1 spsk honning
- Salt/peber
Sådan gør du
- Skær løgene i tynde skiver.
- Varm olien i en gryde og svits løgene et par minutter - de skal ikke tage farve, bare blive bløde.
- Tilsæt eddike, balsamico og sukker og skru ned til jævn varme.
- Lad kompotten simre i ca. 20 minutter.
- Kom honning, sennep, timian og salt i og lad det hele simre videre, indtil løgene er blevet bløde og lagen er kogt helt ind.
- Smag til.
- Hæld marmeladen på glas.
Kristian Agergaard-Carlsen
Hej Louise
Hvor lang tid tror du den kan holde sig uåbnet på køl?
Louiogbearnaisen
Hej Kristian,
Jeg går ud fra, at du mener løgmarmeladen, ik?
Uh, den er svær - det kommer så meget an på processen, når den laves. Der må jeg desværre blive dig svar skyldig.
Cecilie Lykke
Den ser sug lækker ud, Louise! og har du fået nyt kamera? Synes dine billeder ser en anelse "skarpere" ud nu end tidligere :-)
Loui&bearnaisen
Tak, Cecilie :) Nej, det er bare måden kameraet er indstillet på til det her billede og så efterredigeringen :)