• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Skærekager og bradepandekager

    Chokoladekage med chokoladeganache

    Af Louise | 2 Comments

    Chokoladekage med rødbede og chokoladeganache med flagesalt - opskrift på chokoladekage

    Man har et standpunkt, til man tager et nyt. Forleden fik jeg slået ret hårdt fast, at mine søde tænder havde taget orlov. Holdt en velfortjent pause efter fastelavnsbollegildet, der varede i flere uger.

    Well..

    Joo..

    Pausen holdt 6 dage.

    Men jeg har en god undskyldning. Der var trætte rødbeder i grøntsagsskuffen, som skulle bruges med det vons! Du ved, madspild - det går ikke og så man man jo ofre sig.. Så jeg tog den hårde tjans og fik brugt rødbederne.

    I en kæmpemæssig chokoladekage med hele pivtøjet. Fik jeg sagt, at jeg er uendelig træt af rødbeder, rodfrugter og alt grønt vinteren byder på.

    Meeen i sådan en fætter her fungerer rødbeder nu ganske udmærket. Glem alt om tør, kedelig chokoladekage, rødbederne sikrer den helt rigtige "moist" til kagen og ikke mindst smag. Sådan sødlig-jordagtig-perfekt-samspil-med-kakao.
    Og før du rynker på næsen. Jep, jeg kan se, at der er ved at snige sig et skeptisk øjenbryn op derude bag skærmen. Men før det når helt til himmels, så taler vi altså ikke sundhedsrødbedesmag! Ej, det har det næste halve kilo sukker klaret. Men mere den helt perfekte chokoladekagesmag. Dyb, rund og åndssvag lækker.

    Jeg glemte dog noget! Noget jeg altid smider i chokoladekage, noget der hører sig til.

    Kaf´

    Der skal altid liiige et skvis kaffe i sådan en chokoladekage. Altid!

    Men måske var det meget godt, at kaffen blev glemt. Det var nemlig ikke til, at få ørenlyd for al den englesang over hver en bid. Jeg tror ikke jeg ville kunne klare, vi nåede det næste sangniveau! Sagt helt beskedent ;)

    [yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]

    Nå. Men. Sådan en sag her kan godt anbefales til søndagskaffen. Jeg har happet mit stykke med computeren som mit udsøgte selskab. Der er fuld fart på udvikling af næste kursus og jeg kan slet, slet ikke vente med at dele det med dig. Det her kursus om madfotografering er helt specielt for mig.

     

    Chokoladekage med rødbede og chokoladeganache med flagesalt - opskrift på chokoladekage

     

    🍴 Opskrift

    Chokoladekage med rødbede + chokoladeganache med flagesalt

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid20 minutter minutter

    Ingredienser

    Chokoladekage

    • 300 g rødbeder
    • 3 dl rapsolie
    • 5 æg
    • 250 g hvedemel
    • 100 g kakao
    • 2 tsk vaniljesukker
    • 350 g sukker
    • 3 tsk bagepulver
    • ¼ tsk salt

    Ganache

    • 200 g smør
    • 3,5 dl flormelis
    • 0,75 dl kakao
    • 1 nip salt
    • 100 g mørk chokolade, her 60%
    • 1 dl piskefløde

    Top

    • Flagesalt
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Chokoladekage

    • Prik rødbederne med en kødnål. Pak rødbederne med skræl, ind i sølvpapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 45-60 minutter. De skal være gennembagte.
    • Tag dem ud og fjern skrællen, mens de endnu er varme.
    • Mos rødbederne fuldstændig - gerne med en stavblender, og lad dem køle af.
    • Kom rødbedemosen i en skål, når de er afkølede, og tilsæt olie.
    • Tilsæt ét æg af gangen og pisk godt mellem hvert.
    • Bland i en anden skål de tørre ingredienser.
    • Sigt de tørre ingredienser i rødbededejen og pisk det hele hurtigt sammen til en jævn dej.
    • Kom chokoladekagedejen op i en smurt springform (her 20 cm) og bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Kom herefter et stykke sølvpapir på toppen og bag kagen videre i ca. 30-45 minutter. Tjek om kagen er bagt - den skal være en smule blød i midten, da den bager videre i formen.
    • Tag kagen ud og lad den afkøle 20 minutter i springformen. Tag formen af og lad kagen afkøle helt på en bagerist.
    • Lad den gerne stå til dagen efter før du smørrer den med chokoldeganache (pakket ind på køkkenbordet eller i køleskabet), så bliver det mere saftig.

    Ganache

    • Smelt chokoladen og lad den køle lidt af.
    • Kom imens smør og flormelis i en skål. Pisk det lyst og luftigt.
    • Tilsæt kakao og salt og pisk igen.
    • Kom chokolade og piskefløden i og pisk det hele sammen til en jævn masse.

    Chokoladekage

    • Del kagen på midten og løft toppen af.
    • Smør ca. 6 spsk ganache på bunden og smør det ud i et jævnt lag. Læg toppen af chokoladekagen på.
    • Smør resten af ganachen ud over kagen i et jævnt lag.
    • Dyp en palet i varmt vand, tør den af og smør ganachen helt glat.
    • Drys med flagesalt.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    [yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]

    Chokoladekage med rødbede og chokoladeganache med flagesalt - opskrift på chokoladekage

    Mere sulten?

    • Hvid brownie med påskeæg - opskrift påske
      Hvid brownie med påskeæg
    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • æblehorn
      Æblehorn med kanelsukker
    • nutella brownies
      Nutella brownies med 3 ingredienser

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Signe

      februar 22, 2016 at 10:53 pm

      Hej Louise

      Jeg er vild med din blog!

      Du skriver så godt, laver lækker mad og tager de flotteste billeder.
      Hvornår udgiver du en kogebog? er sikker på den vil blive virkelig god.

      Svar
    2. Lisa

      februar 22, 2016 at 10:50 pm

      Lækker kage og helt fantastiske billeder. Du er virkelig talentfuld :)

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen