• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Snacks og appetizer

    Hjemmelavede chips af sød kartoffel + Ranch dip

    Af Louise | 6 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Hjemmelavede chips af søde kartofler - sweet potato chips - opskrift

    Så simpelt, så godt! Hjemmelavede chips bagt i ovnen, væltet i krydderier og dyppet i dip. Barbecue- eller ranchdip, der er frit valg. Men nøj, det er mægtigt godt!

    Man kunne gå hen og forveksle dem med pomfritter i skiver. Det vælger jeg at overhøre. Især fordi pomfritter betyder,  at de kun kan spises til et måltid.
    Sååå, er man smart, så skærer man kartoflerne ekstra tyndt, kalder dem chips og har en undskyldning for, at snacke løs hele dagen igennem.

    ...

    Ser mine chips en smule tykke ud på billedet?

    Du er ikke til at snyde.

    I mangel på mandolinjern, vælger jeg at tyvstjæle et slogan.

    "De er tykkere i chippen, så de ikke knækker i dippen."

    Men sprøde blev de og forsvandt hurtigere end jeg kunne hive dem ud af ovnen.

    Øj, øj, øj - glem rodfrugtchips, glem kålchips, glem broccoli og blomkålschips - den søde kartoffel er genial. Og får du fat i et par af de ekstra store slags, så kan der være en velvoksen mængde dip på sådan en chip. Jeg siger det bare.

    Så overvejer du lige, at hive den knitrende chipspose op til fredagssjussen, så har jeg kun en anbefaling; snit løs!
    Om det er i hånden, i en foodprocessor, med tyndskrælleren eller på det fingresnittende mandolinjern.
    20 minutter, så er der hjemmelavede chips. Helt uden frituregryde og olie-os i hele hytten.
    Overvej lige hvor sejt det er, at smide hjemmelavede chips og hjemmelavet dip på bordet til dine gæster fredag.

    Så kan middagen altså godt være take-away udgaven ;)

    Jeg snuppede den løsning sidste weekend. Kolde øl og chilikrydrede chips + 2 x dip.

    Skal vi bare sige det kort; kæmpe hit!


    Tip til chips af søde kartofler

    Et vigtigt tip i forhold til de søde kartofler; krydr dem heftigt. Her skal du ikke være nærig - søde kartofler kræver en seriøs mængde af især salt og de stærke krydderier, for at nå det helt rigtige niveau.
    Så står du med krydderidåsen, har drysset og tænker; "yes yes, perfekt." Så giver du lige kartoflerne et drys mere af det hele. Altså medmindre dine krydderier er spritnye, lige hevet hjem fra markedet i de varme lande..

    Tip til Ranch-dip

    Har du aldrig smagt Ranch-dip, så kan det kun gå for langsomt! Det er en smagsbombe uden lige og pivlækker til de søde kartofler.
    Du kan sagtens erstatte de friske krydderurter med tørrede krydderurter, hvilket faktisk er meget normalt i de originale amerikanske udgaver.
    Smag dig frem til mængden, da der kan være særdeles stor forskel på smagsstyrken afhængig af krydderimærke og hvor længe, du har gemt dåsen bagerst i skabet.

    Hjemmelavede chips af søde kartofler - sweet potato chips - opskrift

    Hjemmelavede chips af sød kartoffel + ranch dip

    Hjemmelavede chips af sød kartoffel + ranch dip
    Print Email Pin
    Tilb. tid15 minutter minutter
    Samlet tid15 minutter minutter
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Chips

    • 2 søde kartofler, store
    • 6 spsk olie
    • 2 tsk salt
    • 1 tsk paprika
    • 1 tsk løgpulver
    • ½ tsk chilipulver

    Barbecue dip

    • 2 dl Græsk yoghurt 10%
    • 2-3 spsk barbecuesauce
    • Friskhakket persille

    Ranch dip

    • 2 dl cremefraiche 18%
    • ½ dl god mayo
    • 1 fed hvidløg
    • 1 spsk frisk persille, finthakket
    • 1 spsk frisk purløg, finthakket
    • 1 spsk frisk dild
    • ½-1 spsk hvidvinseddike
    • 1 spsk Worcestershire Sauce
    • 1 tsk tørret oregano
    • ¼ tsk cayennepeber
    • 1 tsk paprika
    • ½ - 1 tsk Tabasco
    • Salt/peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Skræl kartoflerne og snit dem i tynde skiver på et mandolinjern eller med en kniv.
    • Bland olivenolie med krydderierne i en frysepose.
    • Kom kartoffelskiverne i posen og ryst den godt, så alle skiverne er blevet marineret.
    • Fordel skiverne på en bageplade med papir i ét læg. Skiverne må ikke overlappe hinanden.
    • Bag dem ved 180 grader i ca. 15-20 minutter. Hold øje med dem undervejs - de skal være gyldne i kanten.
    • Tag dem ud og læg dem straks på fedtsugende papir (køkkenrulle), herefter vil de blive sprøde.
    • Drys med ekstra salt og spis dem med dippen.

    Barbecue dip

    • Rør alle ingredienserne sammen til dippen.
    • Smag til.

    Ranch dip

    • Rør alle ingredienserne sammen til dippen.
    • Smag til undervejs - mængderne her er kun vejledende.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Mere sulten?

    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • ostestænger - pizzaruller
      Ostestænger
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • Taco muffins . opskrift på taco skaller med fyld
      Taco muffins

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Julie

      juli 12, 2017 at 11:02 pm

      Hvor tynde skal man skære skiverne? 😉
      Tak for en super blog! 😃

      Svar
    2. Kristian Ole

      maj 03, 2017 at 4:25 am

      Hold nu op nogle lækre billeder du tager af dine retter! Hvornår kommer der noget nyt omkring kartoffel chips på bloggen?

      Svar
    3. Elsebeth

      februar 12, 2016 at 3:41 pm

      Ranch er god til mange ting, bl.a. gulerodsstænger. På længere køreture har vi altid begge dele med til en lille 'forfriskning på en rasteplads'. Jeg har i mange år hjembragt den fra USA, hvor jeg lærte den at kende hos min datter. Har fundet en opskrift med kærnemælk i stedet for creme fraiche på en amerikansk blog.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        februar 12, 2016 at 6:18 pm

        Hej Elsebeth

        Ranch er SÅ godt!
        Ja, det er også mest normalt at lave det med kærnemælk, men til en dip synes jeg bare det bliver noget sjask. Jeg ved mange bruger kærnemælkspulver for den rigtige syrlige smag, men har endnu ikke kunne opstøve det i Danmark!

    4. Rune

      februar 11, 2016 at 11:09 pm

      Det er næsten lige før, jeg vil sige, det er falsk marketing at vise ovnbagte chips i en frituregryde. But I'll allow it :-)
      Skideflotte billeder og spændende opskrift. Den ryger på to-do-listen.

      Jeg har forøvrigt også hentet din fotoguide - tak for den. Har helt sikkert lært et par tips til mine fremtidige madfotos til bloggen ;-)

      Svar
    5. A. Hansen

      februar 11, 2016 at 2:51 pm

      Fantastiske billeder du har på din blog. Tror jeg skal lave disse madchips til min blog på Søndag ;)

      Kunne man ikke godt servere dem for min kæreste? :p

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen