Brød. Krydrede kødboller. Tomatsauce. Ost.
Tak fordi du kiggede forbi, hej hej, vi ses næste gang.
Arrh, så nemt slipper du ikke - jeg har altid flere ord i godteposen ;)
Men seriøst, den her Meatball Sandwich taler for sig selv! En videre introduktion, forklaring eller overbevisning om, at du skal lave sådan en slambart føles ret ubetydelig.
Det her er sandwichen over alle sandwich. Den for de store drenge! ...og sultne piger ;)
Er du sulten for sjov, så laver du noget andet. Ham her kræver fuld opmærksomhed og riiigeligt plads i maven.
Plus et viskestykke eller 3..
Han fedter helt op til ørerne.
Ja, lad mig være helt ærlig her! Der er absolut ingen pæn måde, at spise en Meatball Sandwich på - det er ganske enkelt fysisk umuligt.
Så bare så vi er helt enige, lad være med at:
..spise meatball sandwich i sofaen
..iført hvid t-shirt
..med fuld makeup
..og nyvasket hår
Lige inden du skal ud af døren! Jeg taler af erfaring.
Trøjen måtte lade livet. Puden i sofaen blev vendt om for 14. gang. På magiskvis forsvinder pletterne for hver vending!?
Men hey, sandwichen var god og jeg nåede mit møde. Med udspilet mave og tomatsauce på kinden.
Nah, Guys - lad os se på sagerne! Er du klar?
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Meatball sandwich 101
- Du har brug for brød og det skal kunne suge til sig af saucen og safterne. Sprødt eller blødt brød? Du ved, en sprød baguette, som jeg har brugt i min sandwich eller et lækkert, blødt broichebrød. Du bestemmer - er du sprød eller er du blød? Sandwichen smager pragtfuldt uanset hvad.
- Og sauce skal der til; tomatsauce i stride strømme. 9 ud af 10 gange vælger jeg tomatsauce på glas. Så er det afsløret. Så om du tømmer drivhuset, tryller med tomater fra de varme lande eller har en mastergrad i dåseåbning - der løfter jeg ikke et øjenbryn. Hæld løs.
- Okay, kødbollerne, der har du min ånde i nakken! Ingen slinger i valsen, ingen hoppen over hvor gærdet er lavest. I'm watching you! Dine meatballs skal være hjemmelavet og de skal rulles med al den kærlighed du kan hive frem. Vi taler en del - det er meatballs, det her!
- 7 eller 8 håndfulde ost? Du finder bare den gode slags frem og giver los på rivejernet. Arh, nu er du nærig. Den kan vist godt klare en smule mere.
- Skal vi lige tage sandwichen til næste niveau, jep, det er faktisk muligt! Jamen, så hiver du den friske mozzarella ud af køleskabet, slicer i den i skiver og fordeler den på toppen. Ind under grillen i ovnen eller et pust med flammekasteren. Smelte. Smelte. Smelte. HAPS!
- Jaja, det grønne drys er til pigerne. Det kan vores øjne så godt lide.
Voila!
Og så er du hermed uddannet i Meatball Sandwich og kan lave en killer-udgave præcis efter din smag. Men du får alligevel min udgave herunder, så kan du bare rette til og lave din unikke slambart af en sandwich.
Vent!
Husk nu viskestykket. Køkkenrullen. Eller et godt bluseærme til mundvigen.
Ingredienser
Sandwich
- Brød, baguettes eller briochebrød
- 2 dl revet ost, valgfri
- Friskhakket basilikum eller persille
- Friskkværnet peber
Meatballs
- 500 g hakket kalv og flæsk, eller svinekød
- 175 g chorizopølse, i små tern
- ½ løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- ½ dl letmælk, eller sødmælk
- 1 æg
- ½ dl rasp
- ½-1 dl cheddarost, revet (eller en peberet ost)
- ½ tsk chili
- ½ tsk chiliflager
- 1 tsk spidskommen
- 2 tsk oregano, tørret
- Salt/peber
- ½ dl finthakket frisk persille
Tomatsauce
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk oregano
- 1 dåse cherrytomater tomater, eller flåede tomater
- 1 stor dåse tomatpure
- 1 spsk sukker
- 1 dl sødmælk
- Salt/peber
Sådan gør du
Meatballs
- Bland alle ingredienserne i en stor skål.
- Rør med en elmixer med dejkroge farsen sammen. Den skal være godt "luftig".
- Kom madfilm over skålen og stil den i køleskabet i 30 minutter.
- Tag skålen ud og form kødboller ud af farsen (med en teske; små kødboller, med en spiseske; store kødboller)
- Mas ikke farsen for meget sammen, når du ruller kødbollerne, så bliver de kompakte - de skal blot formes forsigtigt.
- Læg kødbollerne i en bradepande med bagepapir.
- Bag dem ved 225 grader i ca. 10-18 minutter afhængig af størrelse. De skal være faste, men stadig "saftige". Lav imens tomatsaucen.
Tomatsauce
- Løg, hvidløg og oregano hakkes til pure med en stavblender.
- Varm olien i en gryde og lad løgblandingen snurre på lavt blus i 10 min.
- Pas på den ikke bliver brun eller brænder på, den skal bare blive mør.
- Kom tomatpure og dåsetomater i. Tilsæt sukker, salt og peber og lad det simre i ca. 10 min.
- Rør mælken i og kom kødbollerne forsigtig ned i sovsen. Rør ikke rundt!
- Lad det hele koge med låget på halvt i ca. 20 min.
- Smag til.
Meatball sandwich
- Lun brødet. Skær det op, men ikke helt igennem.
- Fordel sauce og kødboller i brødet.
- Top med ost, peber og krydderurter.
- Spis straks.
Skriv en kommentar