Lækker og nem salat med broccoli, som er et alternativ til den klassiske broccolisalat.
'
Påsken er ovre. Det sidste påskeæg er røget. Påskebryggen skyllet ned. Fadene med tarteletter er tømt og virkeligheden er tilbage for fuld kraft!
Hvilket jeg egentlig også håbede min lyst til madlavning var. Den har været ikke-eksisterende de sidste par måneder. Jep, du læste rigtig - måneder!
Kender du det, perioderne hvor al kreativitet er væk, de samme retter lander på bordet og tiden i køkkenet er sat på minimum?
Den her gang har det været ekstra slem. Den ene uge tog den anden. Februar, marts.. og lige om lidt skriver vi altså april!
Rugbrødsmadder mestre jeg efterhånden til fulde, du siger bare til hvis du vil have opskriften på en tunmad, æggemad, avocadomad eller den bedste måde, at tømme en K-salat på.
Men.
Den går ikke mere.
Så igår hankede jeg op i mig selv, du ved et godt fast greb i nakken. Tømte supermarkedet og forlod det med top på indkøbsvognen. Tømte de 17 poser ud på køkkenbordet og brugte grotesk lang tid på at glo. Vente på bare en smule inspiration.
Vente..
Og vente....
Oorrk, den inspiration skulle graves op helt nede fra tæerne!
Men hey, jeg fandt den. I hvert fald en snert af den. Og det endte ud i en alternativ broccolisalat bagt i ovnen.
I mangel på rene gryder..
Altså inspiration kommer i mange udgaver, ik'.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Anyway, det fungerede. Og havde jeg indkøbt asparges var de også røget i broccolisalaten - det ville have været piv-lækkert.
Snupper du den ide, så skær dem i mundrette stykker og vend dem sammen med broccoli, pinjekerner og bag hele molevitten sammen.
Er du ikke så pjattet med rosiner, så dur alt andet tørret frugt også. Skal du være ekstra vanskelig og rynker på næsen af tørret frugt, så erstatter du det bare med frisk frugt. Æbletern er et hit. Men vælg et sødt æble eller bliver din broccolisalat for syrlig.
Well, da jeg nåede til tilbehøret var inspirationen sluppet op, så det endte ud i et stykke bagt laks.
Nu var ovnen jo tændt.
Men.
Jeg tænker du snildt kan komme op med noget mere interessant :)
Ingredienser
- 1 broccolihoved
- 50 g pinjekerner
- 2 spsk olivenolie
- ½ tsk hvidløgspulver
- Salt/peber
- 50 g feta, smuldret
- 25 g sultanarosiner
Dressing
- 3 spsk hvidvinsedddike
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk honning
- Salt/peber
Sådan gør du
- Skær buketterne fra broccolihovedet og del/snit dem i helt fine buketter.
- Fordel dem i en lille bradepande sammen med pinjekerner og hæld olivenolie udover.
- Krydr med salt peber og hvidløgspulver.
- Bag det ved 200 grader i ca. 12-15 minutter - indtil broccoli og pinjekerner begynder at tage farve.
- Tag bradepanden ud og lad det køle 10 minutter.
- Pisk imens ingredienserne til dressingen sammen. Smag til.
- Fordel broccoli og pinjekerner i en skål. Tilsæt rosiner og smuldret feta.
- Hæld dressingen udover og server straks.
Katrine
Hej! Megalækker salat, som jeg lige har lavet for anden gang på 3 dage. Smager sindssygt godt!
Louiogbearnaisen
Åh hvor er det dejligt at høre Katrine - glad for at du kan bruge opskriften 🙏
Den er også rigtig god her i sommervarmen ☀️
Hav en fortsat dejlig dag!