Man spiser en stor skål græsk yoghurt toppet med granola til frokost. Kaster sig ud af døren i sidste øjeblik til eftermiddagens gøremål. Huhej, vilde dyr går det.
Indtil man 3 timer senere igen sidder i bilen på vej hjemad. Pendlertid. Kø. Hører en ekstra god sang, smiler. Og bliver ramt af sit eget spejlbillede i bakspejlet!
Yrk!
Chiafrø. Quinao.
Überalles!
Og så bruger man så resten af køen på, at grave frø ud fra tænderne. Meget diskret.
Yes! Sig ikke, at du ikke blev advaret om den her granolasag. Den er dum. Hvis du ikke spiser den om morgenen, hvor tandbørsten obligatorisk indgår.
Men så er den så også forrygende lækker!
Det her er luksusudgaven med store, fede stykker granola. Vi er næsten over i en myslibar her, brækket i stykker.
Yea, måske den egentlig mest af alt hører til weekendmorgener. De gode af slagsen med friskbrygget kaffe, solskin og gooood tid.
Det lyder som en påskeplan, ikke?
Jeg ser i hvert fald frem til et par dages fri efter en massiv lancering af Foodstyling Masterclass. Det er til dato det største projekt, som jeg har haft gang i.
Det har været vildt, det har været dyrt og kostet tid, blod, sved og tårer - sådan helt bogstaveligt. Og der har da været sene nattetimer, hvor jeg har bandet mig selv langt væk - været parat til at opgive og bare gå tilbage til den trygge, helt almindelige hverdag.
Men det gik. Og nu jeg er træt. Dødtræt. Jeg skal lige have en lur på et par dage, inden jeg er klar til påskeæg og en tartelet eller to.
Imens jeg snorker, anbefaler jeg du kaster den her granola i ovnen. Den er pivgod.
Desværre kan jeg ikke engang tage æren for den, hvor end jeg gerne ville. Opskriften er nemlig fundet hos Pastry Affair - det var egentlig meningen, at jeg ville lave en helt anden udgave med mandelsmør. Men well, den lød genial, den her opskrift, så Pastry Affair for æren i dag på bloggen.
Tranebærene røg dog ud til siden. Ind kom hakket, mørkt chokolade i min udgave. Ja tak!
Et tip til det mandelsmør! Køb nogle fedtede mandler, altså nogle med meget olie i. Dem jeg havde på lager var en anelse tørre, så min blender var ved at brænde sammen flere gange undervejs! Jeg endte med, at hælde 1 dl vand i for at overhovedet at kunne skrabe mandelsmørret af kniven igen.
Du kan også bare suse ned i din lokale specialbutik og smide et glas mandelsmør i kurven. Det gør jeg næste gang.
Mandelsmør er møgbesværligt ligemeget, hvad andre siger..
Ingredienser
- 275 g grovvalsede havregryn
- 80 g quinoa, rå
- 1,5 spsk chiafrø
- 150 g mandler, grofthakkede
- 1 tsk kanel, valgfrit
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ tsk salt
- 0,75 dl kokosolie, smeltet
- 80 gram mandelsmør
- 175 g honning, her akaciehonning
- 1 æggehvide
- 100 g mørk chokolade, grofthakket (eller tørrede tranebær, rosiner, æbletern..m.fl.)
Mandelsmør
- 200 g mandler
Sådan gør du
- Bland havregryn, quinoa, chiafrø, mandler, kanel og salt sammen i en stor skål.
- Bland smeltet kokosolie, mandelsmør, honning og æggehvide sammen i en anden skål.
- Pisk det til en jævn masse.
- Hæld det udover de tørre ingredienser og bland det hele godt sammen.
- Spred granolamassen ud på en bageplade med bagepapir - fordel massen i et jævnt lag.
- Bag ved 175 grader i ca. 20-25 minutter - du skal ikke røre undervejs!
- Når granolaen er gylden er nogenlunde fast tages den ud.
- Afkøl granolaen helt på en bagerist før du brækker den i mindre stykker.
- Bland med chokolade eller tørret frugt.
- Opbevar i et lukket glas.
Mandelsmør
- Kom mandlerne i en blender.
- Blend dem ca. 10-15 minutter til en jævn, tyk masse.
- Hold pauser undervejs, så din blender ikke brænder sammen.
- Tilsæt evt. lidt vand, hvis din konsistens er for tyk.
- Opbevar i køleskabet.
Camilla
Tip til hjemmelavet mandelsmør!
Hvis man INDEN man hælder mandlerne i en blender lige giver dem noget varme på en pande, så bliver det meget nemmere at lave det til mandelsmør. Prøv engang :-)
Loui&bearnaisen
Hej Camilla
Tak for mega godt tip :) Det vil jeg prøve næste gang.
Mange hilsner
Louise
Christina
Mmmmmmm, tror da vist lige, der er noget, der skal afprøves dér. Mine tænder løber i vand bare ved at kigge på billedet :-) Når jeg så lige løber ingredienserne igennem, melder der sig et par spørgsmål ....
Mandelsmør? Er det noget, du laver selv? Og kan kokosolien evt erstattes af solsikkeolie? (eller måske smør?)
Louiogbearnaisen
Hej Christina,
Tak for din kommentar - den kan varmt anbefales den her opskrift, så glæd du dig bare til at sætte tænderne i denne lækre chunky granola :-)
Ang. mandelsmør, så kan du se (teksten "Tip" lige før opskriftboksen) den opskrift, jeg brugte til at lave mandelsmør i blogindlægget. Jeg vil dog anbefale dig at købe et glas mandelsmør, da det hurtigt kan blive lidt besværligt at lave :-)
Umibbelbart tænke jeg, at det ikke bliver det samme med solsikkeolie, men smør tænker jeg godt kan bruges :-)
Håber det kan hjælpe dig i gang - ellers er du meget velkommen til at skrive igen.
Hav en skøn dag!
Henriette
Der står på Quinoa pakkerne at Quinoa skal skylles godt inden man koger det. Skyller du det inden du bruger det?
Louiogbearnaisen
Hej Henriette,
Tak for dit spørgsmål.
Ja, jeg plejer at give dem en hurtig skyller, da det vasker bitterstofferne væk.
Sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål.
Hav en dejlig dag :-)
Marie
Hvad er det for noget quinoa du bruger? Tror jeg bliver nødt til at prøve den her opskrift, næste gang jeg løber tør for granola!
Loui&bearnaisen
Hej Marie
Jeg brugte bare en helt almindelig lys quinoa fra supermarkedet :)