Yes. Endnu en kartoffelsalat, nu i fransk forklædning. Og igen tager jeg forskud på glæderne. Du ved, nye kartofler, radiser fra køkkenhaven, bønner fra...frost.
Ja, bønnerne står ikke lige på min planteliste i år. Det virker altså lidt omstændigt med pinde og hegn, så de kan stå og strutte i flere uger - for ikke at tale om bagefter - nipning til den helt store guldmedalje og blanchering.
Arh, jeg er stadig newbie på havefronten, jeg hopper over hvor gærdet er lavest og tager de nemme grøntsager. Radiser, de er til at forstå. 1, 2, 3 - så er de klar og haps, så er de serveret.
Okay, jeg er ikke pjattet med at indrømme det, meeen det er faktisk muligt, at hoppe over hvor gærdet er for lavt i køkkenhave-regi!
Skal vi bare sige det sådan; planter du salat i et højbed og vender ryggen til, så er der salat til hele byen. Og kaninerne med.
Yea, sidste år kom jeg sent i gang og da det mest af alt handler om slutresulatat for mig, så var salat perfekt. Hurtigt og der kom meget af det.
Virkelig meget! Det er fysisk umuligt, at bruge så meget salat som der kan være i et enkelt højbed. Inden du får set dig om, så er bladene en halv meter høje og er blevet så bitter, at selv kaniner ikke gider spise det.
Jojo, jeg overvejede da indkøb af en kanin eller to til salatfest. Men de er jo også ligesom salat. Du vender ryggen til og lige pludselig er der 10 kaniner.
Nå. Sidespor. Moralen er; salat skal sås over flere omgange. Og i moderat mængde.
Lesson learned.
Tip til fransk kartoffelsalat med radiser og bønner:
Tilbage til kartoffelsalaten. Og bønnerne. Eller Haricot Verts, som de så fancy hedder. De kan udskiftes.
Er du på en maj-udgave af fransk kartoffelsalat, så er grønne asparges et perfekt alternativ til de grønne bønner. Kom en smule revet parmesan over salaten, server den til en sprødstegt karbonade og onsdagsaftensmaden er klaret.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Skal niveauet hæves lidt, selvom jeg vil mene karbonader er genialt, så er en grillet okse- eller måske laksesteak heller ikke en dum vej, at gå.
Just saying.
Var produktionen af de her billeder ikke en del af Foodstyling Masterclass'en, som jeg kører på nuværende tidspunkt, så var steaken blevet sneget ind på billedet. Eller karbonaden. Men sådan en fætter når desværre, at blive pænt trist under 3 timers videooptagelser, så den blev på sidelinjen.
Noget, som dog fint ville have fungeret er hårdkogte æg. Jep, du læste rigtig. Serverer du fransk kartoffelsalat til frokost, så dropper du kødet og koger i stedet 6-8 æg. Lader dem afkøle lidt og hakker dem så groft og blander i salaten.
Jeg siger dig, at det er pivlækkert - bestemt en Kristi Himmelfartsfrokost værdig :)
Ingredienser
- 500 g små kartofler med skræl, kogte og afkølede.
- 2-3 forårsløg, i tynde ringe
- 300 g grønne bønner, tilberedte og afkølede
- 10-12 radiser, i tynde skiver
- 2 håndfuld frisk dild, grofthakket
Dressing
- 4 spsk dijondressing
- 3 spsk hvidvinseddike
- 3 spsk olivenolie
- ½ fed hvidløg, fintrevet
- Salt/peber
Sådan gør du
- Halver de kogte og afkølede kartofler.
- Pisk dressingen sammen og smag til.
- Vend dressingen med kartoflerne.
- Halver de grønne bønner afhængig af hvor store de er.
- Bland bønner, radiser, forårsløg og kartoflerne sammen.
- Vend til sidst den friske dild i salaten og server straks.
Pernille
Hej.
Vi er ikke så vild med dild, kan jeg bruge en anden krydderurt?
Louiogbearnaisen
Hej Pernille,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Du kan sagtens bruge en anden krydderurt, men du kan også helt undlade at bruge urter (selvom det giver et lækkert "touch" til kartoffelsalaten, hvis du spørger mig :-)
Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
Hav en skøn dag.
Michaela Søllingvraa
Lyder rigtig lækkert, .......Du skriver "4 spsk dijondressing", kan du udspecificere "dijondressing" lidt mere, .....er det en du selv laver eller en man køber???
Loui&bearnaisen
Hej Michaela
Det kan du købe i alle supermarkeder - det står sammen med alm. sennep :)
Lea
Busk bønner er kæmpe hit herhjemme
Ingen opbinding og kæmpe udbytte
Samtidig er frisk bønner ret dyre, så der er super økonomi at dyrke selv
Bare et lille tip på en nem haveløsning
Loui&bearnaisen
Hej Lea
Tak for tippet, dem skal jeg have set nærmere på - vil være genialt med bønner fra haven :)