• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Fransk kartoffelsalat med radiser og grønne bønner

    Af Louise | 6 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    fransk kartoffelsalat - kartoffelsalat med sennepsdressing - opskrift på salat med kartofler
    Yes. Endnu en kartoffelsalat, nu i fransk forklædning. Og igen tager jeg forskud på glæderne. Du ved, nye kartofler, radiser fra køkkenhaven, bønner fra...frost.
    Ja, bønnerne står ikke lige på min planteliste i år. Det virker altså lidt omstændigt med pinde og hegn, så de kan stå og strutte i flere uger - for ikke at tale om bagefter - nipning til den helt store guldmedalje og blanchering.

    Arh, jeg er stadig newbie på havefronten, jeg hopper over hvor gærdet er lavest og tager de nemme grøntsager. Radiser, de er til at forstå. 1, 2, 3 - så er de klar og haps, så er de serveret.

    Okay, jeg er ikke pjattet med at indrømme det, meeen det er faktisk muligt, at hoppe over hvor gærdet er for lavt i køkkenhave-regi!

    Skal vi bare sige det sådan; planter du salat i et højbed og vender ryggen til, så er der salat til hele byen. Og kaninerne med.
    Yea, sidste år kom jeg sent  i gang og da det mest af alt handler om slutresulatat for mig, så var salat perfekt. Hurtigt og der kom meget af det.

    Virkelig meget! Det er fysisk umuligt, at bruge så meget salat som der kan være i et enkelt højbed. Inden du får set dig om, så er bladene en halv meter høje og er blevet så bitter, at selv kaniner ikke gider spise det.

    Jojo, jeg overvejede da indkøb af en kanin eller to til salatfest. Men de er jo også ligesom salat. Du vender ryggen til og lige pludselig er der 10 kaniner.

    Nå. Sidespor. Moralen er; salat skal sås over flere omgange. Og i moderat mængde.

    Lesson learned.

     

    Tip til fransk kartoffelsalat med radiser og bønner:

    Tilbage til kartoffelsalaten. Og bønnerne. Eller Haricot Verts, som de så fancy hedder. De kan udskiftes.

    Er du på en maj-udgave af fransk kartoffelsalat, så er grønne asparges et perfekt alternativ til de grønne bønner. Kom en smule revet parmesan over salaten, server den til en sprødstegt karbonade og onsdagsaftensmaden er klaret.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Skal niveauet hæves lidt, selvom jeg vil mene karbonader er genialt, så er en grillet okse- eller måske laksesteak heller ikke en dum vej, at gå.

    Just saying. 

    Var produktionen af de her billeder ikke en del af Foodstyling Masterclass'en, som jeg kører på nuværende tidspunkt, så var steaken blevet sneget ind på billedet. Eller karbonaden. Men sådan en fætter når desværre, at blive pænt trist under 3 timers videooptagelser, så den blev på sidelinjen.

    Noget, som dog fint ville have fungeret er hårdkogte æg. Jep, du læste rigtig. Serverer du fransk kartoffelsalat til frokost, så dropper du kødet og koger i stedet 6-8 æg. Lader dem afkøle lidt og hakker dem så groft og blander i salaten.

    Jeg siger dig, at det er pivlækkert - bestemt en Kristi Himmelfartsfrokost værdig :)

     

     

    fransk kartoffelsalat - kartoffelsalat med sennepsdressing - opskrift på salat med kartofler

     

    Fransk kartoffelsalat med radiser og grønne bønner

    Fransk kartoffelsalat med radiser og grønne bønner
    Print Email Pin
    Antal: 4 pers.
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 500 g små kartofler med skræl, kogte og afkølede.
    • 2-3 forårsløg, i tynde ringe
    • 300 g grønne bønner, tilberedte og afkølede
    • 10-12 radiser, i tynde skiver
    • 2 håndfuld frisk dild, grofthakket

    Dressing

    • 4 spsk dijondressing
    • 3 spsk hvidvinseddike
    • 3 spsk olivenolie
    • ½ fed hvidløg, fintrevet
    • Salt/peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Halver de kogte og afkølede kartofler.
    • Pisk dressingen sammen og smag til.
    • Vend dressingen med kartoflerne.
    • Halver de grønne bønner afhængig af hvor store de er.
    • Bland bønner, radiser, forårsløg og kartoflerne sammen.
    • Vend til sidst den friske dild i salaten og server straks.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)


    fransk kartoffelsalat - kartoffelsalat med sennepsdressing - opskrift på salat med kartofler

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Pernille

      oktober 11, 2018 at 10:37 am

      Hej.
      Vi er ikke så vild med dild, kan jeg bruge en anden krydderurt?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 11, 2018 at 12:14 pm

        Hej Pernille,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Du kan sagtens bruge en anden krydderurt, men du kan også helt undlade at bruge urter (selvom det giver et lækkert "touch" til kartoffelsalaten, hvis du spørger mig :-)

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

        Hav en skøn dag.

    2. Michaela Søllingvraa

      maj 16, 2016 at 5:16 pm

      Lyder rigtig lækkert, .......Du skriver "4 spsk dijondressing", kan du udspecificere "dijondressing" lidt mere, .....er det en du selv laver eller en man køber???

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 23, 2016 at 12:16 pm

        Hej Michaela

        Det kan du købe i alle supermarkeder - det står sammen med alm. sennep :)

    3. Lea

      maj 04, 2016 at 7:27 pm

      Busk bønner er kæmpe hit herhjemme
      Ingen opbinding og kæmpe udbytte
      Samtidig er frisk bønner ret dyre, så der er super økonomi at dyrke selv
      Bare et lille tip på en nem haveløsning

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 23, 2016 at 12:22 pm

        Hej Lea

        Tak for tippet, dem skal jeg have set nærmere på - vil være genialt med bønner fra haven :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen