Tidens sprødeste trend fra det store udland er "bowl food". Yes, hvilket lige præcist er en alt-i-en skål. Ikke en tallerken. Ikke et fad. Ikke en gryde. Ikke et glas. Men en skål.
Allerhelst skal det være "power bowls", spækket med grøntsager, proteiner og toppings. Og så er det måske, at du tænker; "Er det ikke bare en...salat?"
Nooo! Salat er so last year!
Vi taler: Smoothie bowls, quinoa bowls, power bowls, buddha bowls(ja, det er en ting..), dragon bowls (jep..), detox bowls, rice bowls, og det forsætter..
"Jamen, kan man ikke bare servere det på en tallerken?"
Øhh, nej!!
Det hele handler om serveringen. Den skal instagrammes. Den skal snappes. Den skal deles. Og quinoa og linser fanger bare lyset bedre i en skål, end på en tallerken... Yes, bliver du set med en tallerken, så kan du godt pakke kufferten - du er ude af gamet.
Relateret: Tag bedre madbilleder - 9 tips til dine madbilleder
Nå, men det stopper ikke her.
En rigtig bowl-believer vil proklamere:
- Alt smager bedre i en skål
- Du føler dig mere mæt, når du spiser fra en skål
- Du spiser mindre fra en skål
- Det er nemmere at undvære kulhydrater, når maden er serveret i en skål
- Skåle performer bedre på Instagram
(Kilde: De pålidelige kilder Google, Instagram og Twitter)
Behøver jeg sige, at jeg elsker det! Jeg er muligvis pænt sarkastisk omkring bowl-trenden, men hold nu op hvor er madtrends bare geniale. Og det bedste er, at jeg er røget i med begge ben og har lavet en cubansk bowl udgave med pulled pork ;)
Den når ikke alle kriterierne for en power bowl. Eller buddha bowl. Men på comfort-fronten, der sprænger den skalaen. Nøj, det er en forrygende lækker omgang - især på sofaen, søndagaften, med nyeste sæson af Orange Is the New Black som selskab.
Yea, der dur sådan en skål faktisk mægtig godt - både på smag og på det praktiske. Ingen vildfarende ris eller bønner trillende i sofaen. Men altså, det der med at spise mindre.. den holder ikke helt! Så er du advaret.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Jeg brugte en rest pulled pork til opskriften her. Du ved, den rest som ingen kan klemme ned efter 3 burger. Og man dagen efter glor ret uinspireret på. Skal du lave bras? Skal du klemme endnu en burger ned? Dilemmaet er ovre! Du skal bruge sommerens rester af pulled pork til den her bowl.
Relateret: Nem opskrift på hjemmelavet pulled pork
Du kan selvfølgelig også bruge en nylavet krabat og servere cubanske bowls for hele middagsselskabet. Være den mest trendy i kvarteret. Yes, det er med at være med på noderne fra start af. Jeg siger det bare..
Ingredienser
Pulledpork
- 300 g pulled pork, Gerne stærk krydret
Ris
- 1 pose ris
- 1 terning hønseboullion
- 1 lime
- ½ dl friskhakket persille
- Salt/peber
Bønner
- 2 spsk olie
- 1 dåse sorte bønner, drænet og skyllet
- 1 rød peber, fine tern
- 1 løg, fine tern
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- ¼ tsk stødt chili
- Salt/peber
Mangosalat
- 1 mango
- 3 forårsløg.
- 1 tsk chiliflager
- 1 lime
- Salt/peber
Sådan gør du
Pulled pork
- Bruger du en rest pulled pork, så varm den på en panden i 2 spsk olie.
Ris
- Kog risene efter anvisningen på pakken, men tilsæt hønsebouillon til kogevandet.
- Dræn risene og lad den trække 5 minutter. Tilsæt limesaft og persille og smag til med peber og salt.
Bønner
- Varm olien på panden.
- Kom peberfrugt, løg og hvidløg på panden og svits det 2-3 minutter. Tilsæt bønner og krydderier, skru ned til jævn varme og tilbered det hele i ca. 5-7 minutter. Smag til.
- Tag bønnerne af varmen.
Mango
- Skær mangoen i mundrette tern. Skær forårsløg i fine ringe/skiver.
- Bland mangoternene med forårsløg, chiliflager, limesaft og salt og peber.
Servering
- Fordel pulled pork, ris, mangosalat og bønnemix i 2 skåle.
- Drys med friskhakket persille og limesaft.
susanne
Er helt vild med din beskrivelse af en bowl - sammenlignet med en "almindelig" salat... hahaha, og vild med dine opskrifter i øvrigt. Tak for dem og for god inspiration!
Louiogbearnaisen
Hej Susanne,
Tak for din kommentar og dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne på bloggen 👍☺️
Hav en skøn dag!
Matilde
Har allerede lavet denne opskrift flere gange og jeg lover for den tager kegler (ha ha)! Så bare lige den sprødeste tak for opskriften :)
Camilla
haha jeg er så meget med på mexi bowl trenden - men også den måske lidt mindre salat agtige udgave. Masser af ris i bunden og så toppings i uanede mængder. Det er for lækkert. Næste gang tror jeg din bønnemix skal med - den ser for lækker ud!
Mette H.
Wow, det ser godt ud!