Så sidste weekend, ik'. Først eksploderede mit cykeldæk på den fredelige cykeltur, derude hvor kragerne allerede er vendt. Ja, vitterlig eksploderede.
Og søndag valgte jeg, at smide mig i sofaen og lige hælde nybrygget, skoldhed kaffe ud over mig selv. Ikke bare en sjat. Hele koppen. Min tæer er stadig blå efter en time under pivkoldt vand.
Anyway.
Der er kommet nye cykeldæk. Med lakridsbolsjer i kassen. Og jeg drikker stadig kogende kaffe. Liggende i sofaen.
Så jeg tænker vi skal fejre, at jeg overlevede. Forestil dig lige, at der havde sneget sig et traume ind for kaffe! Yrk, så hellere traumet for at cykle - det kan jeg da leve med.
Nå, men ingen fejring uden snacks og jeg tænker, at du er helt med på den her; is-sandwich! Men ikke bare is-sandwich med tørre vafler. Næ nej du, chocolate chip cookies med saltede mandler fyldt med chokoladeis - det er det, som vi er ude i idag.
Oh manner, du kan godt lave et nyt hul i bæltet. Lægge badebuksen på hylden. De her banditter smadrer enhver bikiniform.
Medmindre, selvfølgelig, at du tør vove dig ud på en cykel bagefter..
Men Louise, de der is-sandwich ser da besværlige ud?
De seje svinger jo selvfølgelig lige en rocker-dyr ismaskine op på køkkenbordet og brygger en hjemmelavet is sammen. Vi andre, vi smider en liter (eller tre - der var jo tilbud..) i kurven, når der alligevel skal købes ind til chocolate chip cookies.
Her er der nemlig ingen hoppen over hvor gærdet er lavest. De skal bages selv. Og har du endnu ikke haft fingre i bloggens mest populære opskrift på cookies, så kan du godt glæde dig!
Du får dem spicet op med saltede mandler i den her omgang. Det er ret lækkert med salt til den søde is og knas til den hule tand. Og så er størrelsen halveret på cookies i forhold til den originale opskrift. Bare så det er mere okay, at tage 3 issandwiches.
[yellowbox]BONUS: Begår du de her 8 fejl når du bager cookies?
Download min gratis cookieguide og få hemmeligheden til bagning af perfekte cookies - hver gang![/yellowbox]
Tænker du 24 styk, altså 12 is-sandwich er mere end du kan klemme ned, så har du to muligheder.
1. Lav alle dine is-sandwich og frys dem ned med mellemlægspapir mellem dem. Lad dem tø op 5 minutter inden, at du sætter tænderne i dem næste gang. Ellers skal du nok have tandlægen på speed dial. Is-sandwichen får en lidt andet tekstur når cookies'ene bliver frosset, men det er slet ikke dumt. Det er afprøvet her.
2. Rul alt cookie-dejen til kugler. Bag det antal kugler, som du skal bruge. Frys resten af cookie-kuglerne ned. Når du er lækkersulten igen. Imorgen. Så kom de frosne cookie-kugler på en bageplade og bag dem efter anvisning i opskriften. De skal ofte have 1-3 minutter mere. Klik her og læs hele guiden til frysning af dine cookies.
Okay. Der er faktisk også en tredje mulighed.
3. Bag alle cookies'ene. Lav dem du kan spise til is-sandwich. Gem de øvrige cookies i en lufttæt beholder og snack løs resten af ugen. Du kunne selvfølgelig også snuppe de billige point, hive molevitten med på arbejde og dele selvmedlidenheden over manglende ferie med dine kollegaer.
Nuvel.
Jeg kommer lidt til kort med flere tips til rart arbejdsmiljø, jeg går ind for fedte-metoden. Men tips til cookies, det kan du til gengæld få i lange baner - snup min cookie-guide herunder.
Ingredienser
- 120 g sukker
- 140 g farin
- 140 g smør, stuetempereret
- 1 æg, L
- 240 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1 tsk salt
- ½ tsk vaniljesukker
- 50 g grofthakkede, saltede mandler
- 100 g mørk chokolade, chips eller grofthakket
Fyld
- Din yndlings is.
Sådan gør du
- Rør/pisk ved lav hastighed sukker, farin og smør sammen til en ensartet masse.
- Tilsæt æg og pisk igen.
- Bland mel, vaniljeessens/ekstrakt (eller vaniljesukker), bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
- Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der røres/piskes ved lav hastighed.
- Vend til sidst mandler og chokolade i dejen og bland det godt i.
- Kom dejen på køl min. 1 time - gerne til dagen efter.
- Del dejen i 35 g stykker og rul dem til kugler.
- Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir - det skal være god afstand mellem dem.
- Bag cookies midt i ovnen ved 175 grader i ca. 11 minutter
- Tag cookies ud og kom dem med bagepapir over på en bagerist.
- Afkøl 15 minutter.
- Tag cookies af bagepapiret og lad dem afkøle helt på bageristen.
Fyld
- Tag isen ud lidt før brug, så den bliver medgørlig.
- Kom 1 isske fuld is mellem to cookies.
- Pres sandwichen godt sammen og spis straks.
Tina Lång
Skal de ikke være lidt flade, mine er lidt tykke,.
Loui&bearnaisen
Hej Tina
Jeg tror ikke helt jeg forstår dit spørgsmål. Er det cookies eller selve is-sandwich, som du tænker skal være flade?
Mange hilsner
Louise
Charlotte Klausen
Hej Ville bage de her i weekenden, men kan ikke se resten af opskriften efter ingredienslisten. Der står at opskriften fortsætter efter annoncen, men der kommer alene kommentarer ikke det naturligt næste nemlig : hvordan bal der du sammen, rækkefølge, antal kugler, gradeantal osv.
Kan du hjælpe?
KH Charlotte
Loui&bearnaisen
Hej Charlotte
Prøv at genfriske websiden og se om det hjælper :)
Her i min ende kan jeg se hele opskriften, når jeg klikker ind, så det må være den specifikke annonce, som driller. Vi får set det og tak fordi du siger til.
Mange hilsner
Louise
Camilla
Hej Louise.
I dag må være en af de mange gange, jeg har brugt denne opskrift til cookies og de bliver bare lige lækre hver gang, så nu tænkte jeg det var på tide at sige tak for en fantastisk opskrift
God weekend
Louiogbearnaisen
Hvor er det dejligt at høre Camillia :-)
Tusinde tak for din kommentar og rigtig god weekend!
Kira
Hej
Mange tak for en skøn madblog - den eneste, hvor jeg altid sørger for at læse den finurlige, sjove og informative indledning :)
Spørgsmål: når du skriver "smør" i denne opskrift og i andre, er det så smørbar-smør eller rigtig smør?
Mvh. Kira
Louiogbearnaisen
Hej Kira,
Tak :-) Dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne.
Brug "rigtig" smør for det bedste resultat, men du kan også godt bruge smørbar smør :-)
God bagelyst!
Michelle
Hej
Der står ikke hvornår vaniliesukker skal i. Jeg putter det i sammen med melet. Jeg laver altid 9 kugler ad gangen med en str på 35 g. På den måde smelter kagerne ikke sammen i ovnen. Det er uden tvivl min ynglingsopskrift på ccc, og jeg får altid ros for dem. Tak for opskriften. :-)
Mvh Michelle
Louiogbearnaisen
Hej Michelle,
Tak for din kommentar og input til opskriften. Dejligt at høre at du kan lide dem :-)
Det er helt korrekt at vaniljesukkeret skal i sammen med melet - jeg opdaterer lige opskriften, så det kommer med :-)
Hav en fortsat skøn dag og tak fordi du gjorde mig opmærksom på fejlen.
Camilla
Hvor mange cookies er der plads til på en bageplade? 😊
Louiogbearnaisen
Hej Camilla,
Tak for dit spørgsmål.
Det er lidt forskelligt hvor mange cookies det bliver til, men hvis du deler dejen i 35 g stykker, så skulle de gerne kunne være på en bageplade allesammen.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar på bloggen.
Hav en fantastisk dag :-)
Emma
Hejsa! Jeg er igang med at skulle prøve denne lækre opskrift af. Og her faldt jeg lige over et spørgsmål, skal ovnen forvarmes?
Loui
Hej Emma,
Tak for dit spørgsmål.
Ja, opvarm ovnen (alm. ovn, ikke varmluft) til ca. 175 grader, inden dine cookies kommer i ovnen.
Jeg håber du kan lide dem :-)
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.
Hav en fantastisk dag.
Michelle
Er det almindelig ovn eller varmluftovn du bager dem ved? :)
Loui&bearnaisen
Almindelig ovn :)
Linn
Selvom det er søndag formiddag, og jeg ikke har spist frokost, får jeg akut lyst til is-sandwich nu nu nu! Du lykkes virkelig, at få det til at se top-lækkert ud hver eneste gang! :)
Mia
Tak for cookie-guiden. Gode tips.
Loui&bearnaisen
Hej Mia
Velbekom, dejligt du kunne bruge dem :)
Janni
De smukkeste billeder som altid :)
Jeg har nogle spørgsmål til foodstylingen på billederne, håber det er okay jeg stiller dem her. Jeg har været gennem alle dine artikler og emails og er så vild med det hele, lærer rigtig meget. TAK.
Hvordan kan du tage billeder med dine hænder på - er det dine egne eller har du en assistent? Synes det ser rigtig fint ud, men kan finde ud af hvordan jeg skal gøre det.
Hvordan tager du billeder af is, uden det smelter? Er det ikke rigtig is?
Loui&bearnaisen
Hej Janni
Tusinde tak og ja, selvfølgelig - du smider bare alle de spørgsmål du har den her vej :)
1. Når jeg tager billeder med mine egne hænder på, så er mit kamera sat fast på et stativ og mit kamera er indstillet til, at tage billedet med 10 sek. interval. På den måde, kan jeg have mine hænder frie.
2. Det er rigtig is ;) Men jo, is er virkelig stridt at fotografere og det kræver at billedet (foodstylingen, baggrund, lys, komposition) er helt planlagt og kameraet indstillet inden du overhovedet finder isen frem.
Håber det var lidt hjælp, ellers så spørger du bare igen, så uddyber jeg :)
Tine Hansen
Seje negle :D Er det blomster der er på?
Loui&bearnaisen
Hej Tine
Tak ;) Nej, det er faktisk palmer, som er på :)