August. Sidste arbejdshalvår er begyndt. Det kræver planlægning, organisering og oprydning. Bloggen har den sidste uges tid fået en opgradering - ikke den helt store make-over, men småting som har været på to-do listen i månedvis. Og vi er ikke færdige endnu, for alt er 10 gange mere besværligt end det ser ud på papiret!
Planlægningen derimod, den er der fart på. Både de realistiske og urealistiske mål. Der skal være plads til begge. Og havde efteråret lige 3-4 måneder mere oppe i ærmet, så ville jeg bestemt ikke klage. Så mange projekter. Så lidt tid.
Tough life ;)
Well, men stikkelsbær, dem er der lige tid til at få kastet i en kage. Snitter. Barer. Jeg ved ikke helt, hvad de skal hedde?
Uanset hvad, så er de mægtig gode. De syrlige stikkelsbær, blandet med sprød mørdejsbund og sprød, blød knasende kokostop.
Det er faktisk lidt lyv, for der er langt flere mandler i toppen end kokos. Slet ikke dumt. Men på ingen måde planen fra start!
Men når kagen vælger, at falde sammen den ene gang. Og nogen glemmer den i ovnen den anden gang, så er kokosmelet er altså ved at være opbrugt.
Tredje gang er lykkens gang.
Inklusiv mandeltop.
Men er du på fuld kokos-udgave, så går du bare med det. Den brændte kage med ren kokos (sort top skrabt af!), fungerede i hvert fald ganske udmærket.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Så er det ikke bare planen for søndagen?
Kaf' og kage. OL på sofaen?
Relateret: Gammeldags kringle med stikkelsbær
Ingredienser
Bund
- 125 g hvedemel
- 50 g kokosfibermel
- 75 g flormelis
- ¼ tsk salt
- 125 g koldt smør, i tern
- 4 spsk koldt vand
Fyld
- 300 g stikkelsbærmarmelade
Top
- 200 g lys muscovadosukker
- 1 æg
- 50 g kokosmel
- 125 g mandler, medium hakkede
- 50 g smør, smeltet
Sådan gør du
Bund
- Bland hvedemel, kokosfibermel, flormelis og salt sammen.
- Tilsæt smørret og smuldr dejen sammen. Kom vandet i og saml hurtig dejen sammen. Den skal ikke æltes!
- Tryk dejen ud til en bund i en bageform med bagepapir.
- Bag bunden ved 180 grader i ca. 10 minutter til den er gylden. Tag bunden ud og lad den afkøle, mens du laver toppingen.
Top
- Kom sukker og æg i en skål. Pisk det lyst og luftigt, det tager ca. 3-5 minutter.
- Vend kokosmel, mandler og smør i.
Fyld
- Smør stikkelsbærmarmeladen jævnt ud på bunden.
- Fordel toppingen oven på i et jævnt lag.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 25 minutter til den er gylden og bagt. Kokostoppingen skal ikke være fuldstændig fast.
- Tag kagen ud og lad den afkøle i formen i i ca. 20 minutter. Tag den ud af formen og lad kagen afkøle på en bagerist.
- Skær kagen i kvadratiske stykker.
Noter
125 g mandler kan udskiftes med tilsvarende mængde kokosmel.
Stikkelsbærmarmelade kan udskiftes med en anden marmelade - dog helst en syrlig udgave.
Skriv en kommentar