• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Frokost

    Æggesalat

    Af Louise | 3 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    sandwich-med-aeggesalat-hjemmelavet-aeggesalat-opskrift

    Vi forsætter sandwichfesten! Sidste uges madpakkeplan var de mægtige rugboller fyldt med hønsesalat, næste uge står på den her fætter med æggesalat! Den er lidt mere udfordrende på madpakken, det benægter jeg ikke.

    Du ved, æg har en liflig duft i bunden af en taske. Men er du beredt med et køleskab på arbejdspladsen eller studiet, så bliver ham her din bedste ven i næste uge.

    BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu

    Du kan smide æggesalaten på en rugbrød, men nu er det jo sandwichfest. Og her er det gode, saftige brød helt afgørende. Men medmindre du vil smide en formue hos byens hippe bager, så skal du lede længe efter det rigtige brød. Det med skorpe. Saftig krumme. Og smag.

    Vi har virkelig diskuteret den sag en hel del gange herinde, men hvordan kan det være SÅ svært, at købe forrygende sandwichbrød? Altså i brødform - ikke boller.

    Nuvel.

    Jeg mugger videre. Krydser fingre for, at detailhandlen overrasker. Og smider dig opskriften på grydebrødet, som aldrig slår fejl. Det dur til sandwich. Supper. Og ostemadder.

    ..

    Well, madpakkeplanen for de første par dage i næste uge er klar.

    Radiserne kan du smide i æggesalaten, hvis det lige er overkill, at snitte sådan et bundt og placere der pænt mandagmorgen kl. 6.43. Alternativt, så kør dem igennem en foodprocessor, ned i plastbøtte og du har radiseskiver helt til onsdag.

    sandwich-med-aeggesalat-hjemmelavet-aeggesalat-opskrift

    Æggesalat 101

    • Bladselleri, kapers? Æg kræver noget modspil, derfor er det fyret helt op for både bitre og sprøde ingredienser i opskriften her. Jeg er heller ikke pjattet med bladselleri på den normale "sund-snack-i-fedtfattig-dip". Men som følgessvend, hvor den bare lige giver det der kras-touch, det er pivlækkert. Det samme med kapers. Du skal ikke køre spiseskeer ind, de skal blot salte salaten på den gode måde.
    • Holdbarhed? Æggesalaten holder sig fint 3 dage i køleskabet.
    • Kan jeg komme æble i? Ja da, det vil være super lækkert med lidt æbletern i æggesalaten her.
    • Hvad med rejer? Det vil slet heller ikke være dumt.
    sandwich-med-aeggesalat-hjemmelavet-aeggesalat-opskrift

    Æggesalat

    Æggesalat
    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Samlet tid10 minutter minutter
    Antal: 4 pers
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Æggesalat

    • 8 æg, hårdkogte og kolde
    • 2 stængler bladselleri
    • 2 forårsløg
    • 2 tsk kapers
    • 3 spsk frisk purløg, finthakket
    • 1 dl mayo
    • 0,5-1 dl cremefraiche 9 eller 18% (hvis du vil have en salat med mere dressing)
    • 1 tsk karry, kan udelades
    • 2 tsk dijonsennep
    • 2 tsk citronsaft
    • Salt/peber

    Sandwich

    • 2-3 tsk dijonsennep
    • Radiser, fintsnittet
    • Grønt, valgfrit (her: feldsalat)
    • Godt brød med skorpe og sej krumme
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Snit bladselleri og forårsløg fint. Hak kapers.
    • Bland mayo med dijonsennep, karry, citronsaft, salt og peber. Smag til.
    • Vend bladselleri, forårsløg, kapers og persille i dressingen.
    • Hak æggene groft og vend dem forsigtig i dressingen.

    Sandwich

    • Smør brødet med sennep. Del det midtover.
    • Fordel radise, æggesalat og grønt på den ene halvdel af brødet.
    • Slut af med toppen af brødet.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Sofie

      oktober 03, 2016 at 12:16 pm

      Tak for en en altid god og inspirerende blog - jeg er selv nyopstartet blogger, og din side er én jeg altid kigger længselsfuldt efter! ;-)

      Kh Sofie fra http://www.knaehoejkarse.dk :-)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        oktober 13, 2016 at 11:57 am

        Hej Sofie

        Tusinde tak :)
        Fedt at du er sprunget ud i det og har startet din egen blog - high five :)

        Mange hilsner Louise

    2. Mette

      september 25, 2016 at 8:51 pm

      Glæder mig til tirsdag og se dig :)
      Overvejer virkelig at købe dit kursus, vil så gerne tage gode billeder som dig :)

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen