• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Cookies og småkager

    Flettede Gingerbread Cookies

    Af Louise | 5 Comments

    gingerbread_flettede-smaakager_jule-cookies

    Forleden var en pænt stor dag i boligforeningen herude. Nye hårde hvidevarer til alle. Oh yea, vi taler nyt køleskab, ovn, emhætte - det var vildt. Det sker ikke hvert år. Eller hver 10. år.

    Nuvel.

    Ind kom de hvide herligheder. Og ud kom det gamle.

    Yes! Det er nemlig her, det bedste sker:

    ..Farvel fryser, som burde være afrimet for flere måneder siden.

    ..Farvel emhætte, som du kunne hænge fast i.

    ..Og farvel ovn, som jeg har brugt det sidste år på at tage tilløb til, at få renset helt i bund.

    Vi burde virkelig have stegt en and med hele pivtøjet sidste weekend. Ræ'tig få fejret, at andefedtet bare blev afhentet.

    gingerbread_flettede-smaakager_jule-cookies

    Nah. Men. Det var ikke lutter lagkage. Jeg var lidt skeptisk omkring det nye, som flyttede ind. Den gamle ovn kendte jeg hver en afkrog af. Du ved; præcis hvornår bagepladen skulle vendes under bagningen, så alle cookies blev lige brune. For ikke at tale om temperatur. Et par nøk opad i forhold til den angivne temperatur, 10-20 grader, det var jo en gammel sag.

    Så ny ovn - ny relation!

    Og vi startede da også ud med, at komme lidt op at toppes. Over ovnsikringen. Den røg af med hastig fart og ind kom de her søde sager.

    Jep, hvad bedre end, at teste ovnen med en omgang cookie-bagningen?

    Her vil jeg lige indskyde, at det er ret smart at køre det afbrænding på sådan en ovn før.. Første batch gingerbread smagte lidt af...at række tungen ud af vinduet. Mildest talt.

    2. portion derimod! Haps - 12 styk pivgode cookies. Ensbagte, uden at vende pladen undervejs. Jojo. Og bagt på en helt normal temperatur. På en så ny bageplade, at jeg kunne spejle mig i den.
    Det er altså store sager det her!

    Nok om ovnen.

    gingerbread_flettede-smaakager_jule-cookiesLad os tale om Gingerbread Cookies. Det eneste julede, som du får på Louiogbearnaisen i år. De kan til gengæld så også kaste julestemning gennem hele december og halvdelen af januar med. Kanel, nelliker, allehånde, muskat, ingefær. Din næse danser af glæde, når du smider den her cookiedej sammen. Og herefter, når du tager første bid, gør smagsløgene den selskab.

    Det er alt det gode fra julen, samlet i en enkel cookie.

    What's not to like? 

    Fletværket. Ja, jeg kunne ikke nære mig. Efter at have sukket hele efteråret over flettede småkager på Pinterest, kunne jeg altså ikke gå ind i det nye år uden, at det projekt blev krydset af på listen.

    Og det bliver så også både første og sidste gang.

    Halleluja - det tog syv lang og syv brede! Jeg nåede 5 cookies(!), så magtede jeg simpelthen ikke mere fletteri med cookiedejen.

    I det nye år ønsker jeg mig en massiv portion tålmodighed til, at lave pæne kager og fine bagedetaljer.

    Hvis det også kniber lidt med dit tålmod, så hiver du blot udstikkerne frem og stikker dejen ud (eller former kugler, som du trykker flade på pladen - my way).

    Det er stort set fremgangsmåden i min cookiebog - den nemme metode, hvor vi alle kan være med.
    Den fås indtil den 24. december, så har du en sød tand som rasler, så skal du altså ikke vente alt for længe.

    Lige nu på en højhellig Luciadag -  der får du de her flettede gingerbread cookies inklusiv juleduft i hele hytten ;)

    🍴 Opskrift

    Flettede Gingerbread Cookies

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid8 minutter minutter
    Samlet tid8 minutter minutter
    Antal: 15 stk.

    Ingredienser

    • 115 g smør, stuetempereret
    • 100 g brun farin
    • 70 g mørk sirup
    • 1 æg
    • 1 æggehvide
    • 325 g hvedemel
    • ½ tsk natron
    • 1 tsk vaniljesukker
    • 1 tsk stødt ingefær
    • ½ tsk muskat
    • ½ tsk nellike
    • ½ tsk allehånde
    • ½ tsk salt
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom smør, farin og sirup i en skål.
    • Pisk det lyst og luftigt.
    • Tilsæt æg og æggehvide og pisk det i.
    • Bland mel, natron, vaniljesukker og krydderier i en anden skål.
    • Sigt det i dejen og rør det i til dejen lige er samlet.
    • Kom dejen på køl i ca. 30 minutter.
    • Tag dejen ud på en meldrysset bord og rul den ud til en plade på 0.3 cm.
    • Skær dejen i 1 cm strimler.
    • Flet strimlerne sammen i følge videoen til du har en stor plade.
    • Stik med en udstikker eller et glas (ca. 8 cm i diameter) cookies ud af dejen.
    • Læg dem på en bageplade med bagepapir.
    • Bag dem ved 175 grader i ca. 8-10 minutter.
    • min = Lidt bløde og saftige cookies (min favorit)
    • min = Sprøde cookies
    • Tag dem ud og afkøl dem på en bagerist.

    Noter

    Laver du ikke flettede cookies, men stikker dem ud, så rul din dej til 0,5 cm
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    gingerbread_flettede-smaakager_jule-cookies

    Mere sulten?

    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • Havregrynscookies - opskrift på cookies med havregryn og chokolade
      Havregrynscookies
    • Brunkager - opskrift på jule småkager
      Brunkager
    • cookies-opskrift-med-hvid-chokolade-og-noedder
      Cookies med hvid chokolade og macadamianødder

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Irene Larsen

      december 21, 2019 at 12:27 pm

      Hej Louise. Jeg har læst dit opslag omkring natron og Creme of Tartar. Derfor undrer det mig, at denne opskrift har natron uden syre? Eller er der en forklaring på det? Ellers en dejlig og velsmagende cookie.
      God jul 🎄♥️

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 07, 2020 at 4:38 pm

        Hej Irene,

        Rigtig god nytår og dejligt at høre at du kunne bruge opskriften!

        Ang. dit spørgsmål til natron, så skal forklaringen findes i, at brun farin, her i denne opskrift, arbejder med natronen 🙂

        Håber det kan hjælpe.

        Hav en fortsat god dag.

    2. Avina

      december 08, 2017 at 12:04 pm

      Tak for opskriften :)
      Vi skal have stor badedag imorgen- er opskriften børnevenlig? Kan den klare at blive æltet og rullet flere gange?

      Svar
      • Avina

        december 08, 2017 at 12:04 pm

        Hov der skulle stå bagedag :)

      • Loui

        december 11, 2017 at 12:55 pm

        Hej Avina,

        Jeg har ikke rullet den flere gange, så der må jeg blive dig svar skyldig. Men da dejen flettes er den ret fleksibel.

        Håber det lykkes for dig og lad mig endelig høre, hvordan det er gået.

        God bagedag :-)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen