Lad os holde en pause. Både fra Cookiefesten her på louiogbearnaisen og fra snebolde, grønlangkål og risengrøden, der luner under dynen. Det er lækkert. Jojo. Men er du ligesom jeg, så kræver decemberfesten også lidt til den anden side. Den mere fornuftige. Der skal være balance, du ved.
Og det klarer den her ultra hurtige opskrift på aftensmad til bravour. Stegt laks, rodfrugter og vitaminer i lange baner. Det er slet ikke dumt.
Pænt er det også.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Så frem med de glemte rødbeder fra grøntsagsskuffen, appelsinerne ingen gider pille og laksen, der er lige på nippet til frostskade i fryseren.
Btw, granatæblekerner kan købe på frost - hvis du heller ikke orker, at vaske granatæblesaft af køkkenet i flere dage efter. Og nej, der findes ingen smart måde, at få hevet kerne ud ligegyldigt hvor mange; sådan fjerner du granatæblekerner-guides, som du ser. Been there, done that.
Eller bare betale 15-20 kroner for et dårligt æble. Jeg fik et forleden. Nøj, en lang næse!
Men altså de friske granatæblekerner smager bedst og saften er pivlækker i dressingen her.
Relateret: Granatæblesmoothie med tranebær
Mangler du lidt kulhydrat, så vend kogte hvedekerner med salaten. Det var min frokost af resterne dagen efter. Perlebyg, quinoa, sorte linser eller sorte ris er også mægtig lækkert.
Nyt fra businessfronten, spørger du?
Well.
Forleden bestilte jeg kalendere til 2019. Jep, kalendere i flertal. Her kunne man tro, at vi gik med en snoldet taskeudgave.
Det var det ikke. Skal der planlægges, så skal det gøres med stil! Så jeg hapsede en 2 meter vægkalender. Og et par ekstra mindre kalendere, man skal jo ikke gå ned på kalendere. I hvert rum.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Yes, det er nemlig sådan, at den der gigantiske kalender kun kan hænge i stuen..
Er den så pæn?
Næ.
Det er ikke sådan en sprød design sag - vi taler helt klassisk, tør businesskalender. Spækket med post-its og kragetæer. Ork, kan du forestille, hvor forrygende det bliver. Jeg kan slet ikke vente. Og det kan min meget overbærende mand nok heller ikke ;)
Ingredienser
Laks
- 2 stykker laks
- 2 spsk olie
- Salt/peber
Rødbedesalat
- 4 rødbeder
- 2 appelsiner + saft fra dem
- 1-2 æbler
- Kerner fra ½ granatæble
- Friskhakket persille
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- ½ tsk honning
- Salt/peber
- Evt. 1 tsk friskrevet peberrod, hvis du er til det stærke
Sådan gør du
Rødbedesalat
- Kog rødbederne hele med skræl på i ca. 20 minutter.
- Dræn dem og skyl dem straks i iskoldt vand. Pil eller skrab skrællen af rødbederne.
- Skær dem i tern og lad dem afkøle til de er lune.
- Skær bund, top og siderne af appelsinerne. Skær forsigtigt appelsinfileterne ud og del dem i halve.
- Pres saften fra resten af det pillede appelsinkød i en lille skål.
- Skær æblerne i samme størrelse tern som rødbederne.
- Bland rødbedetern med appelsin, æble, granatæblekerner og friskhakket persille.
- Pisk appelsinsaften med olivenolie, æbleedikke, honning, sukker, salt og peber. Smag dressingen til. Tilsæt evt. 1-2 spsk saft fra granatæblekernerne, hvis du bruger et frisk æble.
- Vend salaten med dressingen.
Laks
- Tør laksen med et stykke køkkenrulle.
- Kom olie på en varm pande.
- Steg laksen 3-4 minutter på skindsiden.
- Vend den og steg ca. 2 minutter på den anden side.
- Tag laksen af panden og krydr med salt og peber.
Servering
- Server laksestykkerne toppen med salaten og frisk persille.
Skriv en kommentar