Og så er de her igen. Ingen februar uden hjemmebagte fastelavnsboller med creme.
Tjek lige pyntningen ud.
Yeees!
Lyserød, hjerter, glimmer - vi kører ren prinsesse her. Og jeg har faktisk ingen anelse om, hvad der skete.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Jeg er ikke den store krymmelmås, men altså i mangel på anden topping valgte jeg, at åbenbart at gå all in, finde det mest skøre krymmel i skabet og shake dåsen udover fastelavnsbollerne. Til den var fuldstændig tom.
Skal der være krymmel, så lad der være krymmel.
Btw. smag lige på ordet k-r-y-m-m-el. Det kan ikke siges uden, at trække lidt opad i mundvigen - hæve humøret et par grader.
Anyway.
Fastelavnsbollerne i år er en snert anderledes. Og det er bestemt ikke med min gode vilje.
Der var lavvande på smørfronten! 125 g kunne der lige skrabes af papiret og ikke et gram mere. Panik i køkkenet. Koldsved.
Hvis der er noget, som skal være præcis, som det plejer, så er det fastelavnsboller med creme. Ikke et gram skal ændres.
Men en batch boller lader man altså ikke gå, så i år er vi på den fedtreducerende udgave. Og det passede nogen herhjemme fint, hvor smørgrisen her gerne så 75 g mere oven i hatten.
Hvad du hopper på, bestemmer du helt selv. Den fedtede udgave af fastelavnsboller med creme er her aka. min favorit: klassiske fastelavnsboller med vaniljecreme eller remonce.
Spises kan de her dog også og jeg er så klar til årets bedste weekend! Vi er godt og vel en uge fra, at Foodstyling Masterclass åbner igen, så jeg napper lige en halv friweekend inden det hele går løs.
Familiefødselsdag, fastelavnsbollespisning, ture med den sorte slyngel, flere fastelavnsboller, aftale med sofaen og lige en fastelavnsbolle til det andet ben.
Hmm.
Her kunne man godt blive i tvivl om, der rent faktisk er bagt nok..
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 125 g smør
- 1,5 dl sødmælk
- 1 æg
- 2 tsk vaniljesukker, eller ½-1 tsk kardemomme
- 3 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 400 g hvedemel + 3 spsk til udrulning
- 1 æg, sammenpisket til pensling
Vaniljecreme
- 2,5 dl kaffefløde, 9%
- 1 stang vanilje
- 30 g sukker
- 2 æggeblommer
- 2 spsk maizenamel
Sådan gør du
- Start med at lave vaniljecremen, da den skal afkøle!
Dej
- Smelt smør i en lille gryde - bland mælken i, så blandingen bliver afkølet til lun.
- Smuldr gær i en skål. Hæld smør/mælk over og opløs gærren.
- Tilsæt æg, vaniljesukker, sukker, salt og 300 g mel.
- Rør det hele godt sammen. Tilsæt det resterende mel - vurder om dejen kan tage det hele, den må ikke blive for tør. Ælt dejen sammen til den er glat og skinnende.
- Læg et viskestykke over dejen og lad den hæve ca. 1 - 1,5 time til dobbeltstørrelse.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord (brug ikke for meget mel, så bliver fastelavnsbollerne tørre).
Fastelavnsboller
- Rul dejen ud til en firkant på 0,5 cm i tykkelse.
- Del dejen i 12 firkanter.
- Fordel 2 spsk vaniljecreme eller remonce på hver firkant.
- Pensl kanterne med æg, så lukkes fastelavnsbollerne bedre.
- Folk forsigtig kanterne sammen omkring fyldet og tryk dem godt sammen, så fyldet ikke løber ud.
- Læg bollerne med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir.
- Dæk fastelavnsbollerne til med et viskestykke og lad dem efterhæve 20 minutter.
- Pensl med æg.
- Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne.
- Tag dem ud og afkøl på en bagerist.
- Rør glasuren sammen, den skal være forholdsvis tyk.
- Fordel glasuren på toppen af bollerne og drys med lige hvad du lyster.
- Spis mens bollerne er nybagte!
Vaniljecreme
- Skrab vaniljekornen ud af vaniljestangen og bland dem med sukkeret.
- Kom korn, sukker og de tomme vaniljestænger i en gryde med fløden.
- Varm det op til det er lige under kogepunktet.
- Pisk æggeblommer og maizena sammen i en skål.
- Hæld lidt af den varme fløde over i skålen og pisk det hele godt sammen.
- Hæld hele blandingen tilbage i gryde og kog cremen ca. 2-3 minutter igennem under konstant omrøring. Den skal blive tyk og ja, cremet.
- Hæld cremen over i en ren skål. Kom madfilm over - læg den helt tæt ned til cremen, så du undgår den danner skind. Kom cremen på køl til den skal bruges.
Sandra
Jeg har bagt efter din opskrift i dag og de smager himmelsk!
Louiogbearnaisen
Hej Sandra,
Tak for din kommentar.
Dejligt at høre at fastelavnsbollerne faldt i din smag :-)
Hav en skøn dag.
Anna Nordenlund
Ihhh, du er bare så dygtig til foodstyling! :)
Så smukt billede (og garanteret også lækre fastelavnsboller ;) )
Loui
Tusinde tak for de fine ord Anna :-) Og ja, de er super gode de lækre fastelavnsboller :-)
God weekend!
Mette
Uh de ser godt nok lækre ud og smukt billede.
Har tilmeldt mig ventelisten, glæder mig til at foodstylingkurset starter.
- Mette