• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Sødt bagværk

    Fastelavnsboller med creme

    Af Louise | 5 Comments

    Fastelavnsboller med creme - opskrift på gammeldagsfastelavnsboller

    Og så er de her igen. Ingen februar uden hjemmebagte fastelavnsboller med creme.

    Tjek lige pyntningen ud.

    Yeees!

    Lyserød, hjerter, glimmer - vi kører ren prinsesse her. Og jeg har faktisk ingen anelse om, hvad der skete.

    Jeg er ikke den store krymmelmås, men altså i mangel på anden topping valgte jeg, at åbenbart at gå all in, finde det mest skøre krymmel i skabet og shake dåsen udover fastelavnsbollerne. Til den var fuldstændig tom.

    Skal der være krymmel, så lad der være krymmel. 

    Btw. smag lige på ordet k-r-y-m-m-el. Det kan ikke siges uden, at trække lidt opad i mundvigen - hæve humøret et par grader.

    Anyway.

    Fastelavnsbollerne i år er en snert anderledes. Og det er bestemt ikke med min gode vilje.
    Der var lavvande på smørfronten! 125 g kunne der lige skrabes af papiret og ikke et gram mere. Panik i køkkenet. Koldsved.

    Hvis der er noget, som skal være præcis, som det plejer, så er det fastelavnsboller med creme. Ikke et gram skal ændres.

    Men en batch boller lader man altså ikke gå, så i år er vi på den fedtreducerende udgave. Og det passede nogen herhjemme fint, hvor smørgrisen her gerne så 75 g mere oven i hatten.
    Hvad du hopper på, bestemmer du helt selv. Den fedtede udgave af fastelavnsboller med creme er her aka. min favorit: klassiske fastelavnsboller med vaniljecreme eller remonce.

    Spises kan de her dog også og jeg er så klar til årets bedste weekend! Vi er godt og vel en uge fra, at Foodstyling Masterclass åbner igen, så jeg napper lige en halv friweekend inden det hele går løs.

    Familiefødselsdag, fastelavnsbollespisning, ture med den sorte slyngel, flere fastelavnsboller, aftale med sofaen og lige en fastelavnsbolle til det andet ben.

    Hmm.

    Her kunne man godt blive i tvivl om, der rent faktisk er bagt nok..

    🍴 Opskrift

    Fastelavnsboller med creme - opskrift på gammeldagsfastelavnsboller

    Fastelavnsboller med creme

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 12 stk

    Ingredienser

    Dej

    • 25 g gær
    • 125 g smør
    • 1,5 dl sødmælk
    • 1 æg
    • 2 tsk vaniljesukker, eller ½-1 tsk kardemomme
    • 3 spsk sukker
    • ½ tsk salt
    • 400 g hvedemel + 3 spsk til udrulning
    • 1 æg, sammenpisket til pensling

    Vaniljecreme

    • 2,5 dl kaffefløde, 9%
    • 1 stang vanilje
    • 30 g sukker
    • 2 æggeblommer
    • 2 spsk maizenamel
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Start med at lave vaniljecremen, da den skal afkøle!

    Dej

    • Smelt smør i en lille gryde - bland mælken i, så blandingen bliver afkølet til lun.
    • Smuldr gær i en skål. Hæld smør/mælk over og opløs gærren.
    • Tilsæt æg, vaniljesukker, sukker, salt og 300 g mel.
    • Rør det hele godt sammen. Tilsæt det resterende mel - vurder om dejen kan tage det hele, den må ikke blive for tør. Ælt dejen sammen til den er glat og skinnende.
    • Læg et viskestykke over dejen og lad den hæve ca. 1 - 1,5 time til dobbeltstørrelse.
    • Kom dejen ud på et meldrysset bord (brug ikke for meget mel, så bliver fastelavnsbollerne tørre).

    Fastelavnsboller

    • Rul dejen ud til en firkant på 0,5 cm i tykkelse.
    • Del dejen i 12 firkanter.
    • Fordel 2 spsk vaniljecreme eller remonce på hver firkant.
    • Pensl kanterne med æg, så lukkes fastelavnsbollerne bedre.
    • Folk forsigtig kanterne sammen omkring fyldet og tryk dem godt sammen, så fyldet ikke løber ud.
    • Læg bollerne med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir.
    • Dæk fastelavnsbollerne til med et viskestykke og lad dem efterhæve 20 minutter.
    • Pensl med æg.
    • Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne.
    • Tag dem ud og afkøl på en bagerist.
    • Rør glasuren sammen, den skal være forholdsvis tyk.
    • Fordel glasuren på toppen af bollerne og drys med lige hvad du lyster.
    • Spis mens bollerne er nybagte!

    Vaniljecreme

    • Skrab vaniljekornen ud af vaniljestangen og bland dem med sukkeret.
    • Kom korn, sukker og de tomme vaniljestænger i en gryde med fløden.
    • Varm det op til det er lige under kogepunktet.
    • Pisk æggeblommer og maizena sammen i en skål.
    • Hæld lidt af den varme fløde over i skålen og pisk det hele godt sammen.
    • Hæld hele blandingen tilbage i gryde og kog cremen ca. 2-3 minutter igennem under konstant omrøring. Den skal blive tyk og ja, cremet.
    • Hæld cremen over i en ren skål. Kom madfilm over - læg den helt tæt ned til cremen, så du undgår den danner skind. Kom cremen på køl til den skal bruges.

    Noter

    Fastelavnsbollerne kan fryses. Undlad at komme glasuren på, hvis du har planer om det
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Mere sulten?

    • Hvid brownie med påskeæg - opskrift påske
      Hvid brownie med påskeæg
    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • æblehorn
      Æblehorn med kanelsukker
    • nutella brownies
      Nutella brownies med 3 ingredienser

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Sandra

      februar 11, 2018 at 10:39 pm

      Jeg har bagt efter din opskrift i dag og de smager himmelsk!

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 12, 2018 at 11:26 am

        Hej Sandra,

        Tak for din kommentar.

        Dejligt at høre at fastelavnsbollerne faldt i din smag :-)

        Hav en skøn dag.

    2. Anna Nordenlund

      november 16, 2017 at 8:43 pm

      Ihhh, du er bare så dygtig til foodstyling! :)

      Så smukt billede (og garanteret også lækre fastelavnsboller ;) )

      Svar
      • Loui

        november 24, 2017 at 1:00 pm

        Tusinde tak for de fine ord Anna :-) Og ja, de er super gode de lækre fastelavnsboller :-)

        God weekend!

    3. Mette

      februar 26, 2017 at 10:00 pm

      Uh de ser godt nok lækre ud og smukt billede.
      Har tilmeldt mig ventelisten, glæder mig til at foodstylingkurset starter.

      - Mette

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen