• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies

    Gulerodskage med flødeost-citron topping

    Af Louise | 18 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Gulerodskage - nem opskrift

    Endnu en kage?

    Oh yeah!

    Eller egentlig en sag, som har nogle uger på bagen. Vi er helt tilbage til februar, hvor pingvinerne dansede fandango udenfor og de tykke uldsokker var trukket helt op omkring ørerne. Det krævede en gulerodskage og en potte skoldhed te.

    BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu

    Så, hvorfor lander den først nu?

    Ehm.

    Lad mig præsentere dig for "kritiske-Louise". Der er hende, som kigger forbi. Løfter øjenbrynet. Trækker mundvigen til venstre side. Sukker - helt nede fra tæerne. Kigger olmt.

    Hun er lidt irriterende.

    Og er skyld i, at en hel del bliver noget mere besværligt. Eller som her på bloggen; aldrig når frem.

    Så.

    Hmf.

    Vi har haft en kamp om den her gulerodskage. Eller ikke kagen, billederne, som ikke sad helt i skabet. Til sidst fik hende den kritiske dog sparket, for gulerodskagen fortjente altså sin plads i spotlyset.

    Den er pivgod!

    Relateret: Gulerodskage med marcipan

    En klassisk gulerodskage gemmer ofte på farin i stedet for sukker. Men det bliver altså for heftigt for min smag, så her er vi på den lyse sukkerudgave. Kagen bliver lidt lettere og med kokos og citrontopping oveni, så er vi ude i en mild og frisk gulerodskage, som sagtens kan gå til lun påskedag.

    BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu

    Jeg siger det bare. Havemøblerne frem. Skihuen på. Og ud på terrassen.

    Ukrudtet mellem fliserne..

    Well, det gemmer vi til pinse.

    Gulerodskage - nem opskrift

    Gulerodskage med flødeost-citron topping

    Gulerodskage med flødeost-citron topping
    Print Email Pin
    Forb. tid20 minutter minutter
    Tilb. tid30 minutter minutter
    Samlet tid50 minutter minutter
    Antal: 20 pers.
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Gulerodskage

    • 4 æg
    • 300 g sukker
    • 260 g hvedemel
    • 1,5 tsk bagepulver
    • 1 tsk natron
    • ½ tsk salt
    • 1 tsk kanel
    • 40 g revet kokos
    • 3 dl olie, her rapsolie
    • 350 g fintrevet gulerod
    • Evt. 100 g grofthakkede valnødder eller pecannødder

    Topping

    • 300 g flødeost
    • 25 g smør
    • 100 g flormelis
    • Revet citronskal
    • ½ vaniljestang
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Gulerodskage

    • Kom æg og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt (ca. 3-4 minutter).
    • Bland i en anden skål mel, bagepulver, natron, salt og kanel sammen.
    • Sigt det i æggemassen og rør det i.
    • Tilsæt kokos, olie, gulerod og evt. nødder og rør det i dejen.
    • Beklæd en lille bradepande (25x30cm), en stor springform (26-28 cm) eller to sandkageforme.
    • Fordel dejen heri og kom kagen i ovnen ved 180 grader.
    • Bag kagen i ca. 30-35 minutter (bagetid afhænger af form) - tjek med en tandstik om kagen er gennembagt.
    • Tag kagen ud og lad den afkøle helt på en bagerist.

    Topping

    • Pisk flødeost og smør sammen.
    • Tilsæt flormelis, vanilje og citron skal og pisk det i.
    • Smag til med citronsaft.
    • Fordel flødeosttoppingen på den afkølede kage.

    Noter

    Det er nemmest, at bage kagen i den lille bradepande.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Victoria

      februar 05, 2020 at 6:53 pm

      Hvis man laver halv portion, hvor længe skal kagen så have i ovnen?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 06, 2020 at 5:46 pm

        Hej Victoria,

        Hvis du bruger en sandkageform, så skal den have det samme, da opskriften er til to sandkageforme.

        Bruger du en anden form, så kommer det meget an på højden på kagen. Alt fra 20 til 35 minutter. Tjek med en tandstik, om kagen er færdigbagt.

        God bagelyst!

    2. Trine

      januar 23, 2020 at 12:18 pm

      Hejsa!

      Hvad menes der med revet kokos?
      Er det kokosmel, der menes? Eller skal man selv rive frisk kokos?

      Mvh Trine

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 27, 2020 at 5:54 pm

        Hej Trine,

        Det er kokosmel, du skal bruge - med mindre du selvfølgelig er frisk på selv at rive det :-)

        God bagelyst!

    3. Lotus

      januar 15, 2020 at 3:00 am

      Er det konventionel ovn eller varmluft?

      Svar
      • Lotus

        januar 15, 2020 at 3:00 am

        Ah, har lige set dit svar nedenfor, beklager

      • Louiogbearnaisen

        januar 15, 2020 at 10:46 am

        Ingen problem :-)

        God bagelyst!

    4. Margit

      september 09, 2019 at 11:06 am

      Skal der 3 dl olie i?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 10, 2019 at 4:31 pm

        Hej Margit,

        Jeps - der er olie i kagen i stedet for smør 🙂

        God bagelyst!

    5. Stella Andersen

      marts 20, 2019 at 4:57 pm

      Hej.
      Er det i almindelig ovn eller varmluft?? :-)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 21, 2019 at 1:24 pm

        Hej Stella,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Det er alm. ovn :-)

        Prøv den ad og lad os høre om resultatet i en kommentar her på bloggen.

        Hav en dejlig dag!

    6. Pia

      maj 14, 2017 at 7:58 pm

      Hej Louise

      Verdens bedste gulerodskage, nu behøver jeg ikke lede mere. Tak!

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 17, 2017 at 10:18 am

        Hej Pia

        Fantastisk at høre :)

    7. Pia

      maj 14, 2017 at 7:56 pm

      Bedste gulerodskage jeg nogensinde har bagt!

      Svar
    8. Christina

      april 19, 2017 at 8:38 am

      Kan man lave den som muffins ?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 27, 2017 at 1:03 pm

        Hej Christina

        Det tænker jeg sagtens du kan :)

    9. Ida Neumann Jacobsen

      april 10, 2017 at 10:05 pm

      MUMS!! Hvor jeg dog elsker gulerodskage, og det her er klart en af de topallerbedste af slagsen! ;) - Og så passer den sublimt til en anden saftig og nydelsesrig sag nemlig, ebogen Direktørens sekretærer af N. Johansson! 1000 gange mange tak for nogle helt vidunderlige opskrifter til nogle forrygende perfekte dage! :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 13, 2017 at 4:22 pm

        Hej Ida

        Dejligt, at høre du kan bruge opskrifterne :)
        Og ja, gulerodskage er bare et sikkert hit!

        Hav en dejlig påske :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen