Den her kommer til, at revolutionere din sommer! Selv hvis du ikke danser fandango over hummus. Vi er næsten ude i et væddemål her.
Jeg fik omtrent verdens bedste hummus for nogle år siden. Med feta, dild og avocado.
Det er bare lige det, at avokado bliver lidt voldsom(efter min smag), så jeg udskiftede den. Med spinat. Og smed en (kvart) håndfuld pinjekerner i. I mangel på pistacienødder, som var den oprindelige plan. Lidt knas. Bid er ret lækkert i sådan en hummus. Og voilá, hummus som overgår dem alle!
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
For dævlen den er god. Frisk, men cremet. Og pakket med smag.
Rolls-Royce indenfor hummus'er.
Serveret med de hjemmebagte, sprøde grissinis så er frokosten, snacken, appetizeren klaret.
Jeg kørte det ned som aftensmad i 25 graders varme. To dage i træk.
Hummus 101
- Tænker du, at det er lige heftigt nok med både fuldfed feta og olivenolie, så er vi 1. helt uenige, men 2. så udskifter du altså bare olivenolie med vand. Fetaen klarer den cremede konsistens og med alle de andre smage, som spiller ind, så kan du sagtens lave en hummus uden olie her.
- Hvad med den tahin så? Yes, du kan lave hummus uden tahin. Spørger du mig, så skal den i! Men du behøver ikke spunse afsted til specialkøbmanden. Nap den tahin du kan finde i supermarkedet. Jojo, det er forskel, men din humus står og falder altså ikke med den helt autentiske tahin.
- Kikærter i dåse eller 5 dages kikærtekogning?
Nu siger jeg lige noget, som man ikke må. Seriøst, det er ikke tiden værd at koge de forbistrede kikærter selv.
Jeg lavede en test. Kogte min 2. portion kikærter i mit liv til den her. Og foruden besværet med planlægning, iblødsætning, skylning, kogning og afkøling, så er lugten i den time kikærterne koger ulidelig! Det er der ingen som fortæller, men jeg siger dig, den er slem. Storslem.
Nå. Men jeg forventede en smagsoplevelse ud over alle grænser efter strabadserne. Tænkte jeg nok var galt på den med den første portion for nogle år siden.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Det var jeg ikke.
Bevares, hjemmekogte kikærter er da fine. De smager som kikærter. Det gør kikærter på dåse også. Og din hummus bliver præcis lige så god med dem - uanset hvor meget overskud du tryller ned i den gryde med hjemmekogte kikærter.
Så.
Der er faktisk ikke rigtig nogle undskyldninger for ikke blende løs af hummus.
Btw, nu vi taler blende. Jeg synes det er nemmest med en stavblender. Men en alm. blender, foodprocessor eller virkelig ihærdig arbejde med en kartoffelmos-maser/piskeris klarer også sagen.
Udover de obligatoriske grøntsagsstænger, så får du lige en håndfuld ideer til din nye sommerfavorit.
Brug din hummus
- Dip til grissini eller sprøde salami chips
- På en luns lunt grydebrød eller som smørelse i en sandwich med rustikt rugmelsbrød
- I pitabrød med kylling, grillet laks eller krydret lam/oksekødsstrimler
- Dyppelse til rugbrødsvridere med serranoskinke
- Med grove naanbrød
Og ellers så bare med en ske. Uden noget ;)
I selskab med Frank Underwood senere i dag.
Ingredienser
- 250 g kikærter
- 50 g spinat, optøet og drænet fra frost eller blancheret og drænet frisk
- 125 g blød feta/salatost
- 1 spsk tahin
- ½ dl friskhakket dild, både top og stængler
- Saft af ½ citron, ca. 2-3 spsk
- 25 g pinjekerner
- 6 spsk olivenolie
- 6 spsk vand, afhængig af, hvor tynd din hummus skal være
- Salt/peber
Top
- Friskhakket dild
- Hakkede pinjekerner
- Olivenolie
Sådan gør du
- Bland kikærter, spinat, feta, tahin, dild, citron, pinjekerner, olivenolie og halvdelen af vandet og stavblend/blend det til en jævn hummus. Tilsæt mere vand (eller olivenolie) til du får den ønskede konsistens.
- Smag til med mere citronsaft, peber og salt. Fetaen kan være meget salt, så smag til.
- Kom hummus i en skål eller på et serveringsfad og drys med dild, pinjekerner og olivenolie.
- Server.
Noter
Din hummus holder sig frisk i ca. 3 dage.
Dorrit
Din hummus er simpelthen en af de bedste, det er nu min favorit - tror jeg da :-)
Glæder mig til at prøve mere af dit :-)
Kh
Dorrit
Louiogbearnaisen
Hej Dorrit,
Tak for din kommentar og de søde ord - hvor er det dejligt at høre at du kan finde inspiration i mine opskrifter :-)
Hav en rigtig dejlig dag.
mette
Tak for de skønne opskrifter - glæder mig virkelig til at danse fandango over denne her hummus. Er det vitgtigt at blanchere spinaten - hvorfor ikke bare frisk rå spinat?
Loui
Hej Mette,
Tak for dine fine ord - det varmer :-)
Ja, det er vigtigt at blanchere spinaten, da det gør teksturen i spinaten mere blød og saftig og den dermed inkorporeres bedre i hummusen.
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål, og lad mig høre om du kunne lide hummusen :-)
Hav en forrygende dag!
Camilla
Haps jeg lavede denne i går - virkelig en god ide med feta. Brugte dog lidt flere kikærter og persille i stedet for dild. Men det smagte skønt :D