Kaffepause.
Jeg bor derude, hvor der er marker til den ene side, øko-landsby til anden og letbanen endnu ikke er nået frem.
Smarte kaffebarer?
Det bliver vist mere en lunken cola på det lokale pizzaria - 4 kilometer væk.
Så illusionen om at dandere den med en kaffe til overpris og sødt til ganen, den må man selv skabe.
...
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Værs´go.
Et styk hjemme-kaffebar.
Det gode.
Du behøver ikke træde ud af din muntre joggingbuks eller pjaske vand i håret. Du kommer bare, som du er.
No dress code required.
Det er meget rart.
Men det kan jo også være du hænger ud på en arbejdsplads og synes, der er gået lidt for meget fælles frugtskål med overmodne bananer og stride appelsiner i den.
Tænker du også tit over det?
En frugtordning med appelsiner.
Saftige appelsiner som skal pilles. Skilles. Og spises.
I selskab med tastaturer, papirer og telefoner!
Der er 2 kilometer til håndvasken.
Og de tynde, knitrende servietter fra kantinen hiver ikke meget fedteri til sig.
Jojo, der er måske et lille underliggende traume fra en tidligere arbejdsplads der, det har du ret i ;)
Nuvel.
Sidespor.
Vi var ved at sludre om kaffe og kage. Den kage, som du skal diske op med.
Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
Havregrynsbarer med chokolade.
Den kage til kaffen, som du har ledt efter.
Jeg ve' det.
Noget let og lækkert, som næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar.
Det er de ikke.
Den her kage med havregryn og chokolade er ikke bare bedre. Den rydder bordet!
Glemt er:
Appelsiner. Bastogne kiks. Rittersport. Pia fra regnskabsafdelingens 32. fondantkage.
Arh, okay.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Jeg så en ret sej en på Facebook forleden. Sådan en modelleringskage, hvor du er nødt til, at tænke højt; "Den smager jo slet ikke godt med al det fondant", samtidig med din kæbe har ramt bordet og du allerede har klikket dig ind og lure på fondantudstyr.
Jeg valgte, at dyppe havregrynsbaren dybt i kaffen og suse væk igen.
Selverkendelse; jeg holder mig til at skære rektangler ud i kage og overvejer i stedet at steppe bariastagamet op med skum-motiv.
Det hører sig til på en kaffebar.
I midtbyen.
Og herude, hvor kaffen kommer i kapsel til 2,5 kr.
Inklusiv all-you-can-eat havregrynsbarer med chokolade.
Havregrynsbarer med chokolade
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser
- 120 g smør, smeltet
- 150 g finvalsede havregryn
- 160 g sukker
- 2 æg
- 25 g hvedemel
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
Sådan gør du
- Bland smeltet smør og havregryn i en skål.
- Pisk sukker og æg lyst og luftigt i en anden skål - det tager ca. 3 minutter.
- Sigt mel i æggemassen og vend det sammen.
- Rør havregrynsmassen og hakket chokolade i.
- Beklæd en bageform (20x20 cm). Fordel dejen her i.
- Bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20-22 minutter.
- Tag formen ud og lad kagen afkøle helt i formen.
- Kom formen med kagen i køleskabet i min. 1 time.
- Skær kagen ud i barer a 2 cm tykkelse.
Noter
Husk at piske sukker og æg godt, så du undgår ultra kompakte barer.
Altså med fed streg under lyst og skummende.
Til dig, der nørder billeder og er nysgerrig på kameraindstillinger og opstilling for billederne i nye blogindlæg, så er der ny sektion i bunden af hvert blogindlæg med hele baduljen
Madfotografering og foodstyling
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Billede 1: Havregrynsbar op af glas
Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/350 sec. | Blænde: f/2.5
Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 14.30, hvor solen var ved at gå ned og lyset var gyldent. Motiv ca. 1 meter fra vinduet, med en stor, tynd diffuser mellem vindue og motiv.
Billede 2: Kaffe og havregrynsbar på plade
Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/3.5
Lys: Modlys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 14.45, hvor det gyldne lys var næsten væk og erstattet af skumring. Motiv er ca. 25 centimeter fra lyskilde.
Bonus: Nørd videre med hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende
Sandra
Hej :-) Jeg har lidt svært ved at få proportioner til at passe. Opskriften er til 10 barer i en 20x20 form, hver bar skæres 2 cm. i bredde. Men så bør hver bar måle 2x20 cm, og det ser slet ikke sådan ud (og lyder også temmelig uhåndterligt...). Er opskriften i virkeligheden til at skære i 2x10 barer, eller hvad regner jeg forkert?
God weekend herfra
Nicla
Kan man bruge grove havregryn og evt bruge mindre fedtstof så de bliver lidt sunder?
Tak for gode opskrifter :)
Mvh Nicla
Louiogbearnaisen
Hej Nicla,
Tak for dit spørgsmål :-)
Jeg har ikke testet opskriften med grove havregryn og brug af mindre fedtstof, så der må jeg blive dig svar skyldig.
Men prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
Hav en forrygende dag!
Helle Jessen Jensen
Hej Loui.
Jeg kunne godt bruge en nærmere beskrivelse af opbevaring - og endnu bedre et af dine fede billeder af det. Pose/beholder/frit i køleskabet? Selvom det godt kan være, de er spist før opbevaring behøves?!
Og ... har du ikke chokolade ovenpå dine? Eller bliver de for meget müslibar så? ☺️
Louiogbearnaisen
Hej Helle,
Tak for din kommentar.
Du kan opbevare dine havregrynsbarer i køleskabet i op til 7 dage i en lufttæt beholder.
Ang. chokolade så har jeg kun prøvet at putte hakket chokolade i selve havregrynsbarerne og ikke ovenpå. Men prøv det ad og lad mig høre om resultatet :-)
Hav en dejlig dag
Linda
Hej Louise
Jeg er vild med det nye med fotografering i blogindlæg. Dit fotokursus var helt fantastisk og jeg lærte så meget. Ingen andre kurser jeg har været på har været så gode som dit og fået mig til at forstå fotografering. Glæder mig til dit foodstylingkursus åbner igen så jeg kan komme med.
Tak for alt du laver til os.
Linda
Loui
Hej Linda,
Tusinde tak for din kommentar og de fine ord :-)
Hvor er det bare dejligt at høre, at du har fået så meget ud af fotokurset og mine blogindlæg.
Vi ses til foodstylingkurset :-)
Hav en skøn dag.
Helle
Tak for endnu en god opskrift, de blev lækre.
Loui
Hej Helle,
Tak for din kommentar.
Dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne :-)
Hav en dejlig dag.
Marie
Tak for lækker og nem opskrift :)Mine blev helt perfekte og er næsten forsvundet i weekenden. Og tak for dit gode nyhedsbrev jeg er tilmeldt. Dejligt med nye opskrifter direkte på mail og selvfølgelig louiogbearnaisen-tekst, som altid er en fornøjelse at læse. Du skriver SÅ godt :)
Frida
Hej Louise
Jeg lavede barerne her, og tilsatte nogle hasselnødder + peanutbutter - det blev virkelig godt :D
Tak for opskrift, mine kaffepauser er blevet lige lidt bedre!
Mvh Frida
Loui
Hej Frida,
Tak for din kommentar og input.
Det lyder som en rigtig god ide med hasselnødder + peanutbutter - uhm :-)
Hav en dejlig dag og god weekend.
Maria
Har forsøgt mig med dine havregrynsstænger og efter 24 min i ovnen og 2 timer i køleren virker de nærmest ubagte.
Har lige smidt dem i ovnen igen...
Loui
Hej Maria,
Tak for din kommentar.
Mine opskrifter bliver testet 2-3 gange før de kommer på bloggen, og jeg har endnu ikke oplevet, at havregrynsstængerne virker ubagte.
Det kan være svært at vide hvorfor, men der kan være forskellige grunde:
Hvilken form brugte du til, at bage dem i? F.eks. så fordeler keramik og porcelænsforme ikke varmen optimalt ved bagning, så det kan evt. være en årsag til at de virker ubagte. Eller må jeg blive dig svar skyldig.
Skriv endelig igen hvis du har flere spørgsmål.
Hav en dejlig dag.
Sanna
Hej, mine blev heller ikke helt bagte på de 22 min... brugte glasfad, havde desuden ikke finvalsede havregryn hjemme så smed grovvalsede i istedet.. kan det være det? Må prøve igen med anden form og med fine havregryn - virker som en meget god barselssnack :)