|Gæstepost|
I dag er ret speciel. For første gang kigger jeg med fra sidelinjen og lader Louiogbearnaisen overtage. Ikke af hvem som helst. Den sidste tirsdag i hver måned fremover, rydder jeg scenen til en af mine studerende på Foodstyling Masterclass.
Det betyder, at du får chancen for at opleve nogle fantastisk seje mennesker, som jeg har fornøjelsen af at følge tæt på kurset. Deres bragende gode arbejde fortjener i den grad at blive delt og set - og det vil jeg gerne hjælpe med til.
Så gør dig klar til friske pust på Louiogbearnaisen - det bliver forrygende :)
Here we go:
Tag godt imod månedens gæsteskribent og studerende på Foodstyling Masterclass; Anna Emilie fra www.memoriesofemilyann.dk.
Gæstepost: Anna Emilie
Der er visse realiteter i livet, hvor lykkelig naivitet er praktisk. Så risikerer man nemlig ikke at chokeres af skammen ved lyksaligheder, som eksempelvis smørcreme.
Smør smager af lykke.
Men interessen for alt, man kan smage på, inkluderer til tider realiteter, man ikke er komfortabel med. Som entusiastisk kageøre med konstant kageappetit, er der altså alligevel kedsommeligheder øret ikke vil høre.
Realiteten spolerer nydelsen.
Ignorance is bliss..
Yes.
En elsket kliché til perfekt demonstration af den eksistentielle krise i en sensitiv smørsituation, hvor lykken er simpelthen at ignorere det faktuelle.
At kvantiteten af smør er moralsk kritisabel og når du smager skammer du dig ikke engang. Moralen spoleres, mens velsmagen perfektioneres.
Jeg personligt kompromitterer glædeligt moralske principper og ignorerer fedt og flæsk for et stykke med lykke.
Eller 2.
Ja, tak.
Kagen dekoreres med instafashionable rosmarintræer. Alle kager med respekt for sig selv florerer for tiden på internettets sociale medier, charmerende dekoreret med krydderurter imiterende træer.
Ikke at dekorativ botanik er obligatorisk for, at kagen kan elskes.
Den er ikke desperat. Den gastronomiske genialitet kan smages. Chokosød kagekærlighed tilsmagt saltet smør. I skammelige og dog så lyksalige kvantiteter.
Så.
Motiveret af det glædelige gråvejr og tidens tendens for kagedekoration, er her en appetitlig idealisering af vejret; Meteorologisk kagekærlighed. Et velsmagende Winter Wonderland, nu hvor det danske vejr er møgvejr.
Kage så velsmagende at du vil glemme alle naive nytårsintentioner om dedikerede diæter af frisk frugt og sur skýr.
Du vil elske den.
Ingredienser
Kage
- 85 g finthakket mørk chokolade
- 30 g kakao
- 1 ¾ dl varm, friskbrygget espresso
- 125 g lys muscovadosukker
- ½ dl smagsneutral olie
- 2 æg
- 1 stk. vaniljeekstrakt
- ½ tsk. salt
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 100 g valgfri hakket chokolade
Smørcreme
- 230 g stuetempereret smør
- 360 g flormelis
- ½ dl pisket fløde
- Salt til smag og dekoration
Topping
- Rosmarinkviste, friske
Sådan gør du
Kage
- Chokolade og kakao kommes i en skål og den varme kaffe hældes i.
- Nu røres i skålen til chokoladen er smeltet.
- Afkøl så blandingen i 10 minutters tid.
- Sukker, olie, æg, vanilje og salt kommes i skålen og blandes.
- Med en si passeres mel, bagepulver og natron direkte i.
- Rør nu til alt netop er blandet og rør så afslutningsvis hakket chokolade i.
- Dejen hældes i en form på ca. 22 cm. i diameter med olieret bagepapir og bages i 27 minutter ved 175 grader alm. ovn.
- Nu er det tid til creme, men vent med at dekorere kagen til den er afkølet.
- Hvis ikke du venter, bliver det en kedelig creme på en kedelig kage.
Smørcreme
- Smør og salt piskes cremet.
- Når det saltede smør er cremet piskes flormelis i 120 g. af gangen.
- Afslut med fløde til cremen har den perfekte konsistens.
- Smag dig til det - det er kagebagerens privilegium.
- Nu hvor kagen er afkølet fordeles cremen.
- Dekorer med rosmarintræer og så er det tid til et saltet snevejr!
Mød Anna Emilie
Madglad, hvad end det er hjemmebagt brød eller molekylær gastronomi. Er altid ved komfuret, kameraet eller computeren.
Sådan lever jeg og bloggen er dedikeret til appetitten og glæden ved et simpelt liv.
Skidt, kanel og virtuel velsmag.
Velkommen og velbekomme!
Følg Anna Emilie her:
- Blog: www.memoriesofemilyann.dk
- Facebook: www.facebook.com/memoriesofemilyann
- Instagram: www.instagram.com/memoriesofemilyann
Skriv en kommentar