• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Skærekager og bradepandekager

    Mochakage med saltet smørcreme

    Af Louise | Leave a Comment

    |Gæstepost|

    mokkakage med smørcreme - kage med kaffe
    Foto: Anna Emilie

    I dag er ret speciel. For første gang kigger jeg med fra sidelinjen og lader Louiogbearnaisen overtage. Ikke af hvem som helst. Den sidste tirsdag i hver måned fremover, rydder jeg scenen til en af mine studerende på Foodstyling Masterclass.

    Det betyder, at du får chancen for at opleve nogle fantastisk seje mennesker, som jeg har fornøjelsen af at følge tæt på kurset. Deres bragende gode arbejde fortjener i den grad at blive delt og set - og det vil jeg gerne hjælpe med til.

    Så gør dig klar til friske pust på Louiogbearnaisen - det bliver forrygende :)

    Here we go:

    Tag godt imod månedens gæsteskribent og studerende på Foodstyling Masterclass; Anna Emilie fra www.memoriesofemilyann.dk.

    mokkakage med smørcreme - kage med kaffe
    Foto: Anna Emilie

    Gæstepost: Anna Emilie

    Der er visse realiteter i livet, hvor lykkelig naivitet er praktisk. Så risikerer man nemlig ikke at chokeres af skammen ved lyksaligheder, som eksempelvis smørcreme.

    Smør smager af lykke.

    Men interessen for alt, man kan smage på, inkluderer til tider realiteter, man ikke er komfortabel med. Som entusiastisk kageøre med konstant kageappetit, er der altså alligevel kedsommeligheder øret ikke vil høre.

    Realiteten spolerer nydelsen.

    Ignorance is bliss..

    Yes.

    En elsket kliché til perfekt demonstration af den eksistentielle krise i en sensitiv smørsituation, hvor lykken er simpelthen at ignorere det faktuelle.

    At kvantiteten af smør er moralsk kritisabel og når du smager skammer du dig ikke engang. Moralen spoleres, mens velsmagen perfektioneres.

    Jeg personligt kompromitterer glædeligt moralske principper og ignorerer fedt og flæsk for et stykke med lykke.

    Eller 2.

    Ja, tak.

    Kagen dekoreres med instafashionable rosmarintræer. Alle kager med respekt for sig selv florerer for tiden på internettets sociale medier, charmerende dekoreret med krydderurter imiterende træer.
    Ikke at dekorativ botanik er obligatorisk for, at kagen kan elskes.

    Den er ikke desperat. Den gastronomiske genialitet kan smages. Chokosød kagekærlighed tilsmagt saltet smør. I skammelige og dog så lyksalige kvantiteter.

    Så.

    Motiveret af det glædelige gråvejr og tidens tendens for kagedekoration, er her en appetitlig idealisering af vejret; Meteorologisk kagekærlighed. Et velsmagende Winter Wonderland, nu hvor det danske vejr er møgvejr.

    Kage så velsmagende at du vil glemme alle naive nytårsintentioner om dedikerede diæter af frisk frugt og sur skýr.

    Du vil elske den.

    🍴 Opskrift

    mokkakage med smørcreme - kage med kaffe

    Mochakage med saltet smørcreme

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 10 pers.

    Ingredienser

    Kage

    • 85 g finthakket mørk chokolade
    • 30 g kakao
    • 1 ¾ dl varm, friskbrygget espresso
    • 125 g lys muscovadosukker
    • ½ dl smagsneutral olie
    • 2 æg
    • 1 stk. vaniljeekstrakt
    • ½ tsk. salt
    • 100 g hvedemel
    • 1 tsk bagepulver
    • ½ tsk natron
    • 100 g valgfri hakket chokolade

    Smørcreme

    • 230 g stuetempereret smør
    • 360 g flormelis
    • ½ dl pisket fløde
    • Salt til smag og dekoration

    Topping

    • Rosmarinkviste, friske
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Kage

    • Chokolade og kakao kommes i en skål og den varme kaffe hældes i.
    • Nu røres i skålen til chokoladen er smeltet.
    • Afkøl så blandingen i 10 minutters tid.
    • Sukker, olie, æg, vanilje og salt kommes i skålen og blandes.
    • Med en si passeres mel, bagepulver og natron direkte i.
    • Rør nu til alt netop er blandet og rør så afslutningsvis hakket chokolade i.
    • Dejen hældes i en form på ca. 22 cm. i diameter med olieret bagepapir og bages i 27 minutter ved 175 grader alm. ovn.
    • Nu er det tid til creme, men vent med at dekorere kagen til den er afkølet.
    • Hvis ikke du venter, bliver det en kedelig creme på en kedelig kage.

    Smørcreme

    • Smør og salt piskes cremet.
    • Når det saltede smør er cremet piskes flormelis i 120 g. af gangen.
    • Afslut med fløde til cremen har den perfekte konsistens.
    • Smag dig til det - det er kagebagerens privilegium.
    • Nu hvor kagen er afkølet fordeles cremen.
    • Dekorer med rosmarintræer og så er det tid til et saltet snevejr!

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    mokkakage med smørcreme - kage med kaffe
    Foto: Anna Emilie

    Mød Anna Emilie

    Madglad, hvad end det er hjemmebagt brød eller molekylær gastronomi. Er altid ved komfuret, kameraet eller computeren.

    Sådan lever jeg og bloggen er dedikeret til appetitten og glæden ved et simpelt liv.
    Skidt, kanel og virtuel velsmag.

    Velkommen og velbekomme!

    Følg Anna Emilie her:  

    • Blog: www.memoriesofemilyann.dk
    • Facebook: www.facebook.com/memoriesofemilyann
    • Instagram: www.instagram.com/memoriesofemilyann

     

     

    Mere sulten?

    • Hvid brownie med påskeæg - opskrift påske
      Hvid brownie med påskeæg
    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • æblehorn
      Æblehorn med kanelsukker
    • nutella brownies
      Nutella brownies med 3 ingredienser

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen