• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Kylling med Garam Masala og kokosmælk

    Af Louise | 6 Comments

    Kylling med Garam Masala smager skønt og er en nem ret til aftensmad. Kylling, krydderier og kokosmælk, så har du en nem version af Tikka Chicken Masala.

    Sus til opskrift Print opskrift

     

    Kylling garam masala - kylling ret med kokosmælk - kylling i gryde

     

    Ud af øjenkrogen svinger Pinden den über lækre ministerhat i mit tv, mens der råbes "hurra".

    Der kunne ikke være en meget bedre præsentation på den her grydefuld kylling med garam masala. Eller okay, havde Pinden lige dasket lidt i luften med en sabel også, så havde det været helt perfekt.

    Den klassiske kylling i karry er blevet mixet med Butter Chicken og fået et tvist med kokosmælk. Hvor vi helt præcist er på verdenskortet i da,g er lidt i det uvisse.

    En god blanding af alt det bedste til en nem omgang aftensmad med kylling.

    Og toppingen:

    Det er kinaradise. Du ved, den lange, hvide statut, som ligger ved siden af blegselleri og de andre grøntsager, som ikke er populære kammerater i indkøbskurven.

    Jeg indrømmer da også gerne, at det ikke er en grøntsag, som jeg hiver hjem hver uge. Eller bare måned.

    Mest fordi den ikke kan være i grøntsagsskuffen..

    Ork, det er så irriterende. Ligeledes er porrer, rabarber og de massive hvidkålshoveder, når de skal bøvles ned i skuffen.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Nå.

    Jeg fik, for nogle måneder siden på Aarhus Streetfood, fintskåret kinaradise toppet på min indiske skålfuld. Julienne er vist den rigtige term for grøntsags-pindene. Og det var altså et kæmpe hit, med det sprøde, friske knas oven på krydret mad.

    Giv det et forsøg på din kylling med garam masala - det er ret lækkert.

    Kylling garam masala - kylling ret med kokosmælk - kylling i gryde

    På News:

    Pinden har forladt skuden, pakket fjer-hatten under armen og Ahlers er kommet til.

    Vildt skifte, ellers!

    Hvad mon de hiver op af gave-posen til hinanden?

    Pinden kunne sagtens køre en udstoppet løve - det ministerium er jo egentlig løvens hule nu.

    Høhø..

    Jaja, lad os bare holde fast i den grydefuld kylling. Efter en 5-7 dage med  sene arbejds-aftener brugt på nyt, kæmpe projekt, så kigger ekstra sjove Louise lidt for meget frem ;-)

    Du bliver skånet for mere.

    Hov.

    For lige at slutte af med et dugfrisk citat fra ministerdækningen, som faktisk relaterer sig ret godt til mit nye projekt:

    Det er ikke, hvad du vil være. Det er, hvordan du vil være det.

    Mere om det.

    For nu:

    Her er din aftensmad. Den passer sig selv og smager forrygende godt med ris, naanbrød, chutney ..og kinaradise.

     

    🍴 Opskrift

    Kylling garam masala - kylling ret med kokosmælk - kylling i gryde

    Kylling i garam masala

    Nem og lækker aftensmad med masser a smag. Server med ris og naanbrød.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid7 minutter minutter
    Tilb. tid45 minutter minutter
    Samlet tid52 minutter minutter
    Antal: 4 pers.

    Ingredienser

    • 6-8 kyllingestykker med ben og skind, eller en hel kylling delt
    • 3 spsk olie
    • 1 løg, i tern
    • 2 fed hvidløg, finthakket
    • 2 spsk frisk ingefær, fintrevet
    • 3 tsk stødt spidskommen
    • 2 tsk stødt koriander
    • ¼ tsk stødt chili
    • 2-3 spsk garam masala
    • 1 dåse hakkede tomater
    • 1 dåse kokosmælk, stor
    • 1 hønsebouillon-terning
    • Salt/peber

    Top

    • Friskhakket persille
    • Evt. finskåret kinaradise for knas
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom olie i en stor gryde.
    • Brun kyllingestykkerne godt af på alle sider.
    • Tilsæt løg og hvidløg og svits det med 1 minut.
    • Tilsæt ingefær, spidskommen, koriander, chili og garam masala og svits det med 30 sekunder.
    • Kom hakkede tomater, kokosmælk og bouillon i og kog det hele op.
    • Kom låg på gryden, skru ned til svag varme og lad det hele småkoge i ca. 45 minutter - til kyllingen er mør.
    • Smag til med salt og peber.
    • Server med friskhakket persille, ris, naanbrød og evt. chutney

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Isabella

      maj 10, 2022 at 4:40 pm

      Hey!
      Elsker den her ret! Så nem og fyldt med smag.
      Hvis nu man skal lave den til mange mennesker, altså 40 personer, tror du så ikke man kan brune kyllingestykkerne, lægge dem i fad og hælde sovsen ud over og bage i ovnen?
      Vh Isabella

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 11, 2022 at 12:27 pm

        Hej Isabella,

        Jeg har ikke prøvet det, så der må jeg blive dig svar skyldig.

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

    2. Karina

      oktober 24, 2019 at 6:37 pm

      Hejsa. :-)
      Tak for nogle fantastiske opskrifter, vi er i sær vide med cookies og d m nyder unger i fulde drag (hvis de altså når det inden far har spist dem ;-( )
      Jeg vil høre om man kan undvære koriander, eller i hvertfald minimere den lidt (jeg har det meget svært ved koriander desværre , men forsøger gerne ,men helst med mindre 😂😂
      Kan det lade sig gøre , eller vil det miste for meget af smagen .
      Tak for nogen fantastiske ideer , det hjælper meget her i huset ,til andet end de 6-7 retter man ALTID køre rundt i 😂😂

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 25, 2019 at 2:54 pm

        Hej Karina,

        Tusinde tak for din kommentar og fine ord - så dejligt at du kan finde inspiration i opskrifterne her på bloggen :-)

        Ang. koriander, mener du så den stødte udgave? Du kan sagtens komme mindre i eller helt undlade krydderiet, men det vil selvfølgelig påvirke smagen - men med så mange andre krydderier i, så burde du alligevel få en lækker og smagfuld omgang 🙂

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet.

        Hav en forrygende weekend!

    3. Anette

      maj 03, 2018 at 9:21 am

      Lyder så lækkert. Kan man lave opskriften med kyllingefileter i stedet?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 03, 2018 at 1:12 pm

        Hej Anette,

        Tak for dit spørgsmål.

        Ja, du kan sagtens bruge kyllingefileter - du skal blot justere kogetiden en smule. Du skal regne med at bruge omkring 400-500g kyllingfilet til retten.

        Prøv det ad og lad mig høre om resultatet :-)

        Hav en skøn dag.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen