Kylling med Garam Masala smager skønt og er en nem ret til aftensmad. Kylling, krydderier og kokosmælk, så har du en nem version af Tikka Chicken Masala.
Ud af øjenkrogen svinger Pinden den über lækre ministerhat i mit tv, mens der råbes "hurra".
Der kunne ikke være en meget bedre præsentation på den her grydefuld kylling med garam masala. Eller okay, havde Pinden lige dasket lidt i luften med en sabel også, så havde det været helt perfekt.
Den klassiske kylling i karry er blevet mixet med Butter Chicken og fået et tvist med kokosmælk. Hvor vi helt præcist er på verdenskortet i da,g er lidt i det uvisse.
En god blanding af alt det bedste til en nem omgang aftensmad med kylling.
Og toppingen:
Det er kinaradise. Du ved, den lange, hvide statut, som ligger ved siden af blegselleri og de andre grøntsager, som ikke er populære kammerater i indkøbskurven.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Jeg indrømmer da også gerne, at det ikke er en grøntsag, som jeg hiver hjem hver uge. Eller bare måned.
Mest fordi den ikke kan være i grøntsagsskuffen..
Ork, det er så irriterende. Ligeledes er porrer, rabarber og de massive hvidkålshoveder, når de skal bøvles ned i skuffen.
Nå.
Jeg fik, for nogle måneder siden på Aarhus Streetfood, fintskåret kinaradise toppet på min indiske skålfuld. Julienne er vist den rigtige term for grøntsags-pindene. Og det var altså et kæmpe hit, med det sprøde, friske knas oven på krydret mad.
Giv det et forsøg på din kylling med garam masala - det er ret lækkert.
På News:
Pinden har forladt skuden, pakket fjer-hatten under armen og Ahlers er kommet til.
Vildt skifte, ellers!
Hvad mon de hiver op af gave-posen til hinanden?
Pinden kunne sagtens køre en udstoppet løve - det ministerium er jo egentlig løvens hule nu.
Høhø..
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Jaja, lad os bare holde fast i den grydefuld kylling. Efter en 5-7 dage med sene arbejds-aftener brugt på nyt, kæmpe projekt, så kigger ekstra sjove Louise lidt for meget frem ;-)
Du bliver skånet for mere.
Hov.
For lige at slutte af med et dugfrisk citat fra ministerdækningen, som faktisk relaterer sig ret godt til mit nye projekt:
Det er ikke, hvad du vil være. Det er, hvordan du vil være det.
Mere om det.
For nu:
Her er din aftensmad. Den passer sig selv og smager forrygende godt med ris, naanbrød, chutney ..og kinaradise.
Kylling i garam masala
Ingredienser
- 6-8 kyllingestykker med ben og skind, eller en hel kylling delt
- 3 spsk olie
- 1 løg, i tern
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk frisk ingefær, fintrevet
- 3 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- ¼ tsk stødt chili
- 2-3 spsk garam masala
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk, stor
- 1 hønsebouillon-terning
- Salt/peber
Top
- Friskhakket persille
- Evt. finskåret kinaradise for knas
Sådan gør du
- Kom olie i en stor gryde.
- Brun kyllingestykkerne godt af på alle sider.
- Tilsæt løg og hvidløg og svits det med 1 minut.
- Tilsæt ingefær, spidskommen, koriander, chili og garam masala og svits det med 30 sekunder.
- Kom hakkede tomater, kokosmælk og bouillon i og kog det hele op.
- Kom låg på gryden, skru ned til svag varme og lad det hele småkoge i ca. 45 minutter - til kyllingen er mør.
- Smag til med salt og peber.
- Server med friskhakket persille, ris, naanbrød og evt. chutney
Isabella
Hey!
Elsker den her ret! Så nem og fyldt med smag.
Hvis nu man skal lave den til mange mennesker, altså 40 personer, tror du så ikke man kan brune kyllingestykkerne, lægge dem i fad og hælde sovsen ud over og bage i ovnen?
Vh Isabella
Louiogbearnaisen
Hej Isabella,
Jeg har ikke prøvet det, så der må jeg blive dig svar skyldig.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
Karina
Hejsa. :-)
Tak for nogle fantastiske opskrifter, vi er i sær vide med cookies og d m nyder unger i fulde drag (hvis de altså når det inden far har spist dem ;-( )
Jeg vil høre om man kan undvære koriander, eller i hvertfald minimere den lidt (jeg har det meget svært ved koriander desværre , men forsøger gerne ,men helst med mindre 😂😂
Kan det lade sig gøre , eller vil det miste for meget af smagen .
Tak for nogen fantastiske ideer , det hjælper meget her i huset ,til andet end de 6-7 retter man ALTID køre rundt i 😂😂
Louiogbearnaisen
Hej Karina,
Tusinde tak for din kommentar og fine ord - så dejligt at du kan finde inspiration i opskrifterne her på bloggen :-)
Ang. koriander, mener du så den stødte udgave? Du kan sagtens komme mindre i eller helt undlade krydderiet, men det vil selvfølgelig påvirke smagen - men med så mange andre krydderier i, så burde du alligevel få en lækker og smagfuld omgang 🙂
Prøv det ad og lad os høre om resultatet.
Hav en forrygende weekend!
Anette
Lyder så lækkert. Kan man lave opskriften med kyllingefileter i stedet?
Louiogbearnaisen
Hej Anette,
Tak for dit spørgsmål.
Ja, du kan sagtens bruge kyllingefileter - du skal blot justere kogetiden en smule. Du skal regne med at bruge omkring 400-500g kyllingfilet til retten.
Prøv det ad og lad mig høre om resultatet :-)
Hav en skøn dag.