• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Grillede gulerødder med kerner, kikærter og bearnaisesauce

    Af Louise | Leave a Comment

    Bearnaise sauce - bagte gulerødder

    Finally! Efter 9 år med louiogbearnaisen.dk er det endelig sket.

    Jeg har ventet og ventet.

    Tjekket e-mail, postkasse og brevdue.

    Niks.

    Ingenting.

    Jeg gentager bare: Louiog-b-e-a-r-n-a-i-s-e-n.

    9 år, Knorr! Come on.. don't leave a girl hanging.

    Men nu, er vi der! Jeg har teamet op med Knorr - men ikke bare Knorr, vel.

    Knorr og Bearnaisesaucen.

    Yes, den er god nok - det er næsten for godt et match.

    For here's the deal:

    Jeg hiver ikke en ægte bearnaise ud af ærmet flere gange om ugen. Måneden. Eller året.

    Det sker ikke.

    Men sauce skal der til.

    Så.

    Et samarbejde om bearnaisesauce. Øh, ja tak! Det bliver ikke mere autentisk ;-)

    Især også fordi vi kører en hel del Knorr herhjemme (Risret FTW). Og jeg er pjattet med det. Nemme løsninger, som bliver krudtet op med alt godt lige fra krydderier til rester fra køleskabet.

    Whaat! Det kan du da ikke som madblogger, Louise? 

    Tjoo.. Det går nu meget godt.

    Min mad-filosofi er at, det ene udelukker ikke det andet.

    Du kan sagtens lægge al din energi i en toplækker oksemørbrad og spændende tilbehør og så køre en færdigblandet-salat og en Knorr-sauce til. Ingen løftede øjenbryn herfra. Det er stilen her på matriklen..

    Vi skal jo også lige nå rødvin, klø den sorte slyngel bag øret og spise rigelige mængder af snacks - med gæsterne eller når bare, der er date-for-to (tre) på terrassen.

    Anyway.

    Bearnaisesauce. Favoritten.

    Knorr har smidt nye produkter på sauce-hylderne. 100% naturlige ingredienser.

    Bearnaise sauce - bagte gulerødder

    Forestil dig nu:

    En meget stram, skeptisk hønse-mås af en mund. Et øjenbryn helt oppe i hårgrænsen.

    Der hang mit, da jeg læste e-mailen.

    Arrh, Knorr.

    Ny bearnaisesauce - eller som jeg så det; bearnaisesauce i ny, med-på-moden pakning, udtænkt af et meget pebret reklamebureau.

    Jeg har ventet i 9 år - lad mig nu bare skrive stolpe op og ned om den klassiske bearnaisesauce. Promovere den herfra, til månen og hele internettet omkring.

    Jeg er vokset op på det klassiske brev, har hevet det med mig og det er det, vi kører i hverdagen herhjemme. Den bearnaise dur.

    Vi er like this 🤞.

    Onsdag:

    Jeg står i Bilka. Ulvetime. Spærrer hele Knorr-hylden og hiver saucer ned. Vender, hiver luppen frem og gennemlæser alt. Sammenligner, læser og vurderer.
    Jep, irriterende type. Der var da også et par udstående øjne eller fire klistret på mig. Måske var det luppen? Eller de mel-hvide ben som var røget i en shorts?

    Nå.

    Okay, bearnaisesaucerne var ikke ens.

    Langtfra.

    Der var æg, estragon og ret få ingredienser i den nye kammerat. Og det med, at den kun indeholder ingredienser, som du genkender er egentlig rigtig nok.

    Det burde varme et fødevare-fagligt hjerte.  Yes, jeg har gennem min uddannelse gennemtæsket emballage-bagsider, gransket de ord ingen helt ved, hvad er og lært kemien bag fødevareprodukter.

    Der er bare lige det, der med smag. Det kan du ikke læse på en bagside.

    Dagen efter:

    Kylling og pasta til aftensmad. Kæresten aka. saucekongen herhjemme griber ind i sauceskabet.

    Whaaat! Hvad er det!

    Krisetilstand. Febrilsk gennemsøgning af skabet efter den "rigtige". Der skal bare ikke pilles ved den klassiske bearnaisesauce.

    Men i sagens tjeneste blev den "falske" brygget sammen og .. wait for it:

    Den her nye bearnaisesauce er faktisk ret god. Det er lidt irriterende. Men med mere smag, mere dybde, mere fylde, mere syrlighed, så er det altså svært at være på tværs. Vi tager den lige et step eller 5 op her.

    Kast den i kurven næste gang du er ude og proviantere. Giv den et forsøg.

    Og lur mig om jeg ikke har en sag i ærmet, du kan testet saucen på:

    Bearnaise sauce - bagte gulerødder

    Vi kunne køre en klassisk pasta/kylling-ret. Eller en stor, fed steak.

    Meen det er ikke sjov, det kender du. Vi gør noget andet. For bearnaisesauce behøver altså ikke være lig med kød. Niks, det her er til dig, der sagtens kan springe på en kødfri dag.

    Du får: Grillede gulerødder med kerner, kikærter og bearnaisesauce

    20-30 minutter så er middagen klaret.

    De nye, lækre gulerødder med top er geniale at grille. Og ikke nok med det, så er de pivgode sammen med estragon.

    Det betyder; at: Gulerødder + bearnaise = sommerens hit.

    Just sayin'

    Husk at lade lidt af toppen på guleroden blive - det er rent blær.

    Og jojo, du kan fint kaste et lårben på grillen også, hvis du ligesom manden herhjemme ikke kunne drømme om at krudte op i grillen uden kød.

    Uanset om du kører den som hovedret eller tilbehør til grill, så er opskriften herunder. Knorrs nye bearnaisesauce finder du på hylderne nu og jep, du kan ligeså godt tage en favnfuld, nu du er der.

    Den forsvinder hurtigere end du kan stave til b-e-a-r-n-a-i-s-e på indkøbslisten ;-)

    Bearnaise sauce - bagte gulerødder

    🍴 Opskrift

    Grillede gulerødder med kerner, kikærter og bearnaisesauce

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid20 minutter minutter
    Samlet tid20 minutter minutter
    Antal: 4 pers.

    Ingredienser

    Gulerødder

    • 1 kg gulerødder, vasket, renset og tørret
    • 3 spsk olivenolie
    • 2 tsk spidskommen
    • Friskkværnet peber
    • Flagesalt

    Kerner

    • 3 dl Spelt Mix, eller vilde ris, hvedekerner m.fl.
    • 1 dåse kikærter, 400 g, drænet
    • 3 spsk olivenolie
    • Saft af 1 citron
    • 1 tsk chiliflager
    • Salt/peber

    Ristede græskarkerner

    • 1 dl græskarkerner
    • 1 spsk olivenolie
    • Salt

    Top

    • Knorr Bearnaisesauce 100% naturlige ingredienser
    • Frisk estragon
    • Chiliflager
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Gulerødder i ovn

    • Læg gulerødder i ét lag på en bageplade med bagepapir.
    • Fordel olie, spidskommen, peber og salt over gulerødderne.
    • Vend det med gulerødderne, så krydderierne er jævnt fordelt.
    • Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter.

    Gulerødder på grill

    • Læg gulerødder i ét lag i en foliebakke
    • Fordel olie, spidskommen, peber og salt udover gulerødderne.
    • Vend det med gulerødderne, så krydderierne er jævnt fordelt.
    • Grill på indirekte varme i ca. 20 minutter - vend dem undervejs.

    Kerner

    • Kog spelt mix efter anvisning på pakken. Dræn og lad det afkøle nogle minutter.
    • Bland kernerne med kikærter, olie, citronsaft, chiliflager, salt og peber. Smag til.

    Ristede græskarkerner

    • Kom græskarkerner, olie og salt på varm pande.
    • Rist græskarkerner til de "popper".
    • Tag dem af panden og fordel på fedtsugende papir.
    • Drys evt. med mere salt.

    Bearnaisesauce

    • Følg anvisning på pakken.

    Servering

    • Fordel kerne-blandingen på et stort fad. Læg gulerødderne oven og krydr med friskkværnet peber og flagesalt.
    • Drys med ristede græskarkerner.
    • Fordel 1 dl bearnaisesauce ud over gulerødderne.
    • Slut af med friskhakket estragon og chiliflager.
    • Server med en grøn salat og lækkert brød.
    • (Grillet kylling, laks eller steak smager også forrygende hertil, hvis du ikke kører den kødfri)

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen