• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Sprøde brød med birkes og mandler

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Brød med birkes og mandler - sprøde brød

    Niks, vi er endnu ikke nået til pebernødder og brunkager herovre. I stedet får du den her stak.

    Brødskiver?

    Tjaa..

    Jeg var ude i et dilemma på titelfronten, det indrømmer jeg gerne. For hvad kalder du knækbrød fusioneret med en tvebak?

    Tørt brød?

    Den sælger ikke rigtig.

    Men det er jo egentlig det, som vi er ude i i dag; tørt brød. Tyvstjålet fra en berlinsk kaffebar, hvor jeg sad og gnuflede lignende for år tilbage.

    Lige siden har de været på plakaten, for de kan altså noget.

    Bare for at nævne i flæng;

    Geniale til en kop kaffe der sidst på eftermiddagen.

    Til formiddagspausen, med et lag smør på, hvor frokosten føles uendeligt langt væk.

    Når du sidder i morgenkøen. I regnvejr. Med kogte tæer, fordi ruderne dugger og blæseren kører for fuld skrue. Og nogen (igen) er kørt ind i letbanen.

    Btw, hvis du napper brødet der, så tjek lige bakspejlet for birkes inden du stiger ud og indtager dagen! 

    En sen aften, hvor du bobler på sofaen med en voldsom lækkersult, klarer brødene også perfekt.

    Og det bedste af det hele - de kan varieres i det uendelige.

    Sprøde brød 101

    • Yes, mandler kan udelades eller du kan hive lige de nødder i, som du lyster. Hasselnødder, valnødder, pekannødder - you name it. 
    • Hvad med frugt? Ja da! Rosiner, tranebær, hakkede abrikoser - brødet sluger det hele.
    • Er du mere til den salte version, så kører du krydderier; oregano, timian, rosmarin.
    • Chokoladestykker er også altid en god ide - men vær lige opmærksom! Det brænder ret nemt af, når skiverne bliver ristet i ovnen.
    • Er du i julehumør, så krudter du op for et pift kanel eller kardemomme i dejen (1 tsk kanel eller ¼ tsk kardemomme, den er lidt krads).

    Kort og godt: Brødet her sluger det meste - du styrer showet :-)

    Giv dem et forsøg.

     

    Brød med birkes og mandler - sprøde brød

    Sprøde brød med birkes og mandler

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid15 minutter minutter
    Tilb. tid55 minutter minutter
    Hævetid1 time time
    Samlet tid1 time time 10 minutter minutter
    Antal: 1

    Ingredienser

    • 25 g gær
    • 2 dl lunken vand
    • 2,5 dl yoghurt , 0,5%
    • 1 spsk akaciehonning
    • 1 tsk salt
    • 40 g birkes
    • 50 g mandler, her smuttede
    • 65 g finvalsede havregryn
    • Ca. 400 g hvedemel
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Opløs gær i vandet. Tilsæt yoghurt, honning, salt, birkes, mandler, havregryn og hvedemel.
    • Ælt dejen i ca. 5 minutter på en røremaskine ved medium hastighed. Dejen skal være meget klistret, men elastisk.
    • Beklæd en sandkageform (25 cm) med bagepapir. Fordel dejen heri.
    • Dæk formen til med madfilm og lad brødet hæve 1 time.
    • Kom brødet i ovnen og bag det ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 35 minutter.
    • Tag det ud, vip det ud af formen og afkøl på en bagerist.

    Når brødet er helt koldt!

    • Skær brødet i tynde skiver på 0,5 cm. Læg skiverne på en bagerist i ét lag.
    • Tør skiverne ved 120 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter. Skiverne skal brune lidt, men pas på med ikke at give dem for meget - så er der risiko for ret dyr tandlægeregning,
    • Opbevar i en lufttæt beholder.

    Noter

    Du kan tilsætte tørret frugt (rosiner, abrikoser, tranebær osv.), chokoladestykker eller krydderier (kanel, vanilje osv.) til dejen.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Brød med birkes og mandler - sprøde brød

     

    MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

    Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod og efterbehandlet i Adobe Lightroom.


    BILLEDE 1: 

    Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 260 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/4.0

    Lys: Sidelys. Naturligt lys i øst-vindue kl. 9.30. Motiv ca. 1 meter fra vinduet, med diffuser foran vinduet. Grå reflektor på modsatte side - ca. 1 meter.

    Bonus: Nørd videre med hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende 

     

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen