• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Koldhævede fuldkornsboller

    Af Louise | 15 Comments

    Koldhævede boller er super nemme, saftige og med sprød skorpe. Nap den bedste opskrift på koldhævede boller med fuldkorn her - lækre og mættende.

    Sus til opskrift Print opskrift
    Koldhævede boller - opskrift på langtidshævede fuldkornsboller

    Det var egentlig meningen, du skulle have haft de her koldhævede boller når vi lige havde været forbi en omgang aftensmad og et par salater.

    Variation i indholdet, du ved.

    Men lad os hurtigt snige de koldhævede boller ind. Så har du også en undskyldning for at hænge lidt længere ved morgenbordet i weekend.

    Eller være den snedige type og hoppe på madpakkeholdet.

    Mens de andre bakser med at få 4 par ski, støvler og hengemte overtræksbukser bakset ind i Berlingoen i sjask regnvejr.

    Well, så har du "travlt" med de koldhævede boller og kan snildt nå 2-3 kopper kaffe, en podcast og en halv lur henover køkkenbordet, mens du bager løs.

    TOP 10 MADPAKKE-FAVORITTER:
    Få vores 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten, der sidst på eftermiddagen.

    KLIK OG E-BOGEN NU →

    Læs: Spankulerer rundt i langeunderdrenge - kigger på dejen. Først i skålen. Så på bordet. Og herefter i ovnen.

    De største bedrift bliver at få vasket skålen op, så du ikke skal døje med indgroet dej, når vinterferien er ovre.

    Nå.

    Frem med den gode spegepølse og så er madpakken klaret med saftige koldhævede boller. 

    Inklusiv fuld smæk på ros fra de andre på turen.

    Hiver du dem her med også, så tør jeg godt love, at du har dibs på radioen hele vejen.

    #playmaster.

    Koldhævede boller - opskrift på langtidshævede fuldkornsboller

    Koldhævede boller med fuldkornsmel

    Fuldkornshvedemel? Jeps, en heftig mel med alle skaldele og kim. Melet skal være lidt varsom med, hvis dine tænder er sarte, for vi er ude i pænt groftmalede hvedekerner. Kerner der skal tygges igennem!

    Men fuldkornsmel giver dejlig struktur til de koldhævede boller og masser af mæthed. Er du ikke til fuldkornmel, så udskift det med anden grov mel, som grahamsmel eller havregryn, smager også dejligt.

    Koldhævede boller med havregryn

    Vil du bage dine koldhævede boller med havregryn, så udskifter du blot fuldkornsmel med havregryn - du kan både bruge finvalsede eller grovvalsede.

    Det gør dine koldhævede boller endnu mere lækre og luftige.

    Hurtige koldhævede boller

    Jojo, bollerne kan bages hurtigere ved, at du hiver noget mere gær i og dropper koldhævningen. Men noget af saftigheden og smagen, den daffer så også.

    Konsistens på koldhævet dej

    "Tyk grød", den er svær at beskrive. Men altså det skal nive lidt i overarmen at røre hurtigt rundt i dejen. Medmindre du er den friske type, som har crossfittet hele januar. Er det dig, så går du efter konsistens, som havregrød der er kogt 2 minutter for længe.

    🍴 Opskrift

    Koldhævede boller - opskrift på langstidshævede fuldkornsboller

    Koldhævede fuldkornsboller

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid20 timer timer
    Tilb. tid20 minutter minutter
    Samlet tid20 timer timer 20 minutter minutter
    Antal: 9 stk

    Ingredienser

    • 5 dl vand
    • 100 g fuldkornshvedemel
    • 550 g hvedemel
    • 10 g gær
    • 10 g salt
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland vand, fuldkornsmel og hvedemel i en skål. Rør det godt sammen til en meget tyk grød. Lad det stå 10 minutter. 
    • Smuldr gær og tilsæt salt i dejen. Rør det godt sammen, så gæren bliver opløst. 
    • Lad dejen stå og hvile i 20 minutter. 
    • Rør igen i dejen. Rør det rigtig godt sammen - den skal være grødet og lidt sej at røre i. 
    • Dæk skålen til med madfilm.
    • Lad dejen stå på køkkenbordet 2 timer
    • Sæt skålen i køleskabet min. 12 timer - gerne til 18 timer.
    • Tag skålen ud af køleskabet og lad den stå 1 time på køkkenbordet.
    • Vip forsigtigt dejen ud på køkkenbordet. Saml den lidt sammen med en bordskraber. Lad dejen hvile 30 minutter. 
    • Del den i 9-10 stykker med en dejspartel og kom dem forsigtig på et stykke bagepapir.
    • Lad dem efterhæve mens ovnen varmer op til 250 grader (alm. ovn) med en bageplade eller bagesten i.
    • Tag den brandvarme bageplade ud og hiv hurtigt bagepapiret med bollerne over på pladen.
    • Bag bollerne 5 minutter ved 250 grader og skru ned til 225 grader. Bag dem færdig - ca. 10-15 minutter.
    • Tag bollerne ud og lad dem afkøle på en bagerist.

    Noter

    Bollerne kan fryses
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    Koldhævede boller - opskrift på langtidshævede fuldkornsboller

    MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

    Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    BILLEDE: Koldhævede boller

    Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/5.6

    Lys: Modlys. Naturligt lys i vest-vindue februar kl. 14.00. Motiv ca. 0.5 meter fra vinduet. Reflektor på to sider.

    Baggrund: Hvidt tapet på plade.

    Lær mere: Lær at tag bedre madbilleder på online kurset Foodstyling Masterclass 

    Usikker på kamera, objektiv og gear?

    I hear you!

    Fotoudstyr er uoverskueligt og det er nemt, at lave et fejlkøb.

    Nap den ultimative fotoguide for begyndere her

    Mere sulten?

    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost
    • Pizzatwistere
      Pizza Twister

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Vibeke wissing

      marts 14, 2022 at 11:33 am

      Hej.
      Jeg vil høre om jeg kan røre dejen sammen i en rørmaskibe? Og evt hvor længe?
      Hilsen Vibeke wissing

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 16, 2022 at 10:52 am

        Hej Vibeke,

        Det kan du sagtens, men pas på med ikke at overrøre. Jeg vil give den 1-2 minutter ved medium hastighed.

        God bagelyst!

    2. Mai

      september 05, 2021 at 8:54 am

      Har du nogle anbefalinger, hvis jeg gerne vil bage bollerne i dampovn?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 08, 2021 at 10:51 am

        Hej Mai,

        Jeg har desværre ikke erfaring med at bage i dampovn, så der må jeg blive dig svar skyldig.

        Hav en dejlig dag.

    3. Lis fournais

      april 22, 2021 at 3:42 pm

      Hejsa
      Jeg har brugt denne lækre opskrift i lang tid og vi elsker dem, jeg kunne godt tænke mig nogle kerner i, men er tvivl om der så skal mere vand I eller mindre mel

      Venligst
      Lis

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 26, 2021 at 11:51 am

        Hej Lis,

        Dejligt at høre, at du har stor success med at bruge opskriften 👍☺️

        Hvis det er kerner som f.eks. solsikkekerner og græskarkerner, så kan du sagtens blot tilføje dem til opskriften uden at ændre på mængderne af vand og/eller mel. Er det derimod feks. rugkerner, så skal du øge mængden af væske lidt, da de vil suge vand til sig.

        Håber det kan hjælpe dig.

        God bagelyst!

    4. May

      april 03, 2020 at 4:04 pm

      Er det muligt at forkorte nogle af processerne om morgenen, hvis man nu ikke kan vente helt så længe på nybagte morgenboller?
      Jeg har lavet dem et par gange og er helt vild med dem 😁

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 08, 2020 at 11:32 am

        Hej May,

        Dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)

        Hvis du ikke kan vente helt sålænge på morgenbollerne, så kan du springe de 30 minutters hvil over :-)

        God bagelyst og hav en skøn dag!

      • Sarah

        april 18, 2020 at 2:41 pm

        Jeg synes de smager dejligt. Dog var det et stort problem at få dejen på bagepapir og jeg måtte smide halvdelen af dejen ud, da det var en flydende gummiagtig masse, selvom jeg fulgte opskriften.

      • Louiogbearnaisen

        april 20, 2020 at 4:42 pm

        Hej Sarah,

        Hmm, det er altid lidt svært med dej. Den skal være ret smidig og klistret, men selvfølgelig ikke gummiagtig eller flydende. Det kunne lyde som om, det måske har været din gær, som ikke har kunne få gang i dejen. Eller måske har du rørt/æltet dejen for meget. Eller ja, at den enten ikke er hævet nok eller for meget.

        Så der kan være flere grunde til, at en dej ikke lykkes, og jeg kan derfor desværre ikke præcis sige, hvad der har været årsagen til, at lige netop din dej ikke lykkedes.

        Op på hesten igen og prøv at tænke de ting, som jeg har nævnt, ind i processen næste gang du bager bollerne.

        God bagelyst :-)

    5. Lizette

      december 28, 2019 at 2:13 am

      Jeg forstår ikke helt først 2 timer hævning på bordet også i køleskabet? Eller hvordan?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 07, 2020 at 4:00 pm

        Hej Lizette,

        Jeps!

        Først skal dejen hæve 2 timer på køkkenbordet og derefter kommer du den i køleskabet i yderligere 12-18 timer :-)

        God bagelyst!

    6. Signe

      december 10, 2019 at 4:01 pm

      Hej. Kan man putte nogle kerner i bollerne? De ser rigtig lækre ud. Jeg glæder mig til at prøve og bage dem. :-)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 11, 2019 at 12:10 pm

        Hej Signe,

        Ja, det kan du sagtens - det vil du kun blive bedre af 😜

        God bagelyst og del gerne resultatet med os!

        Hav en skøn dag!

    7. Mette

      februar 12, 2019 at 10:45 am

      Hej.
      De her er gode, ogå selv om jeg fulgte opskriften en anelse autonomt.
      3 gr gær og en stor spiseske surdej. På køl i en 5-6 timer, ud på køkkenbordet omkring midnat og så i ovnen næste morgen. Kæmpe hit 👍

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen