Chokolade cupcakes som er så saftige og svampede. Få opskrift på de bedste cupcakes bagt med kakao, som er super nemme at lave og smager dejligt med frosting, smørcreme eller bare, som de er.
Helt klassiske chokolade cupcakes. Dem som du har kløjes i til samtlige fødselsdagsuddelinger i klassen. Og i badmintonklubben. Oftest medbragt i en frysepose, godt rystet sammen, lidt lunkne og med hvid glasur.
Okay, det meste glasur var smurt indvendigt i posen, men tanken var der.
"Hrrøøøh".
Du ved, lyden af den rallen, som støvet kakao i virkelig gennembagte cupcake, sikrer.
Vi har alle været der.
Og slugt de chokolade cupcakes velfornøjet.
Svampede chokolade cupcakes
Nope, de her chokolade cupcake ser måske ikke ud af meget, men jeg garanterer dig, du snilt klarer 3-4 styks.
Kakaoen er støvet af, cremefraichen tryller, dine cupcakes super svampede og den mørke sukker sikrer den helt rigtige smag og saftighed.
Tilsæt en anelse salt og en skvis kaf.
Og glem alt om "Hrrøøøh'er", de her chokolade cupcakes slår alt du endnu har smagt i den retning.
Skal det være rigtig heftigt topper du med dine chokolade cupcakes med frosting, smørcreme eller måske en chokoladeganache. Uh, den er også bare god.
Du finder chokoladeganachen i opskriften - er du mere til en chokolade-smørcreme, så napper du den her. En halv portion burde gøre det.
Ofte stilled spørgsmål til chokolade cupcakes
Om du drysser espressopulver i eller lige overser den linje i opskriften er helt op til dig. Kakao, kaffe - de gør sig ret godt sammen og tager lige dine cupcakes til det næste niveau. Men altså, du styrer showet.
Yes, muscovadosukker kan udskiftes med brun farin, hvis lækkersulten melder sig sådan en sen tirsdag og det kun er Netto, som har åbent.
Nope! Cremefraichen kan ikke erstattes af en fedtreduceret version. Det bliver bare ikke det samme.
Tjaa.. er du den standhaftige type, som ikke er forbi køkkenet i tide og utide, så er der svampede cupcakes i min. 3 dage. Du kan også fint fryse dine cupcakes ned.
Nej, i den her opskrift der æg i.
Chokolade cupcakes med chokoladestykker
Jeps, du kan sagens tilsætte hakket chokolade til dine chokolade cupcakes. Både mørk chokolade, mælkechokolade og hvis chokolade smager skønt i de her chokolade cupcakes.
Chokolade cupcakes med frosting /smørcreme
Du kan toppe dine chokolade cupcakes med på vanilje frosting, chokolade frosting, hindbær frosting eller lige den slags frosting, som er dine favorit.
En frosting på flødeost er super lækker at bruge og det her er min go-to frosting, som altid dur og kan variere i det uendelige.
Opskrift på frosting
- 150 g blødt smør
- 200 g flødeost naturel
- 150 g flormelis
Kom smør i en skål og pisk smør ved høj hastighed i 3 minutter, indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt flødeost og pisk det sammen. Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk godt.
Tilsæt evt. vaniljeessens, 3 spsk kold kaffe, kakao eller anden smag eller måske farve til din frosting og pisk videre, indtil frostingen er luftig.
BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu
Hæld frostingen i en sprøjtepose med stjernetyl.
Pynt dine cupcakes med frosting og evt. mere pynt på toppen. Halverede oreos, spiselige blomster og friske bær er super fint.
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser
Chokolade cupcakes
- 40 g kakaopulver
- 1 tsk espressopulver
- 1 dl kogende vand
- 130 g cremefraiche 18%
- 55 g neutral olie
- 2 æg
- 1 æggeblomme
- 100 g hvedemel
- 100 g sukker
- 100 g muscovadosukker, (eller brun farin)
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk bagepulver
Chokoladeganache (valgfri)
- 110 g chokolade
- 80 g piskefløde
- 2 spsk flormelis
Sådan gør du
Chokolade cupcakes
- Kom kakaopulver og espressopulver i en skål. Tilsæt det kogende vand og bland det hele godt sammen. Lad det stå 5-10 minutter og afkøle.
- Kom cremefraiche, olie, æg og æggeblomme i en skål og pisk det sammen.
- Tilsæt den afkølede kakaoblanding og pisk det hele sammen.
- Kom hvedemel, sukker, muscovadosukker, vaniljesukker, salt og bagepulver sammen i en en skål.
- Sigt de tørre ingredienser i dejen og rør dem i - pas på med ikke at røre for meget, det skal bare lige røres sammen.
- Kom papirmuffinsforme i en muffinsbageplade. Fordel dejen heri - fyld dem ca. ¾ op.
- Bag dine cupcakes ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 15-18 minutter.
- Tag dem ud og lad dem afkøle i bagepladen i 15 minutter - vip dem herefter ud og lad dem afkøle helt på en bagerist.
Chokoladeganache
- Hak chokoladen groft og kom den i en skål.
- Varm fløden i en lille gryde til lige under kogepunktet.
- Hæld fløden over den hakkede chokolade og lad det står 10 minutter uden, du piller ved det!
- Rør rundt til al chokoladen er smeltet - smag til med flormelis.
- Afkøl chokoladeganachen til den bliver tyk/smørbar - enten i et halvkoldt køkken eller i køleskabet (husk at holde øje med den i køleskabet).
- Fordel chokoladeganache på toppen af dine cupcakes. Drys evt. med lidt flagesalt.
Noter
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
BILLEDE: Enkel cupcake
Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/2.8
Lys: Skråt modlys. Naturligt lys i vest-vindue januar kl. 12.30. Motiv ca. 0.5 meter fra vinduet. Reflektor på to sider.
Lær mere: Tag bedre madbilleder på Foodstyling Masterclass
Lone Hygum Valsted
Hej Louise hvor mange æg/æggeblommer skal der i?
Louiogbearnaisen
Hej Lone,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Der skal 2 æg i :-)
Hav en dejlig dag og god weekend!
Anne
Hejsa. Kan det passe at du mangler at skrive æg i selv opskriften? Det står noget med æg i fremgangsmåden😉
Louiogbearnaisen
Hej Anne,
Tak for din kommentar.
Æg er nævnt både under ingredienser og fremgangsmåde. Der skal 2 æg i chokolade cupcakes. Fremgangsmåden kan du under punkt 2 (Sådan gør du - Chokolade Cupcakes).
Håber det kan hjælpe ellers er du velkommen til at skrive en email til os :-)
Hav en dejlig dag!