• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Salat og tilbehør

    Salat med asparges, feta og radiser

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Den lækreste salat med asparges, feta og radiser, som er vendt med skøn dressing. Find opskriften på salaten her

    Sus til opskrift Print opskrift
    salat med asparges, ærter, radiser og feta

    Det er måltidssalaternes måned her i august. Tilbage på pinden, lidt for lækker sommerferie og det skal bare være sundt nu på madpakken.

    Så.

    Det får du ikke.

    I stedet får du den her sag. Et alternativ til snittet spidskål, iceberg og råkost - det du nu disker op med, som tilbehør til aftensmaden.

    Jojo, det er lige sidste udkald for asparges, men er du hurtig, så kan du nå årets sidste bundt.

    Ellers er salaten nu også ret god med de grønne, glemte bønner.

    Du ved, haricot verts'en.

    Men se lige om du ikke kan opstøve et bundt asparges og trække det sidste ud af sommeren.

    Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn salat som går til det hele.

    Server salat med asparges og feta til

    • Det tørre kyllingebryst.
    • (Dobbelt)paneret karbonade.
    • Laksestykke til overpris.
    • Lørdagsbøffen.
    • Hippe plantedeller.

    Du vælger.

    Og skal det være ræ'tig sejt, så har du selvfølgelig hentet hele molevitten af grøntsager fra din køkkenhave.

    salat med asparges, ærter, radiser og feta

    Well..

    Det gjorde jeg ikke.

    Højbedene ligger brak. Vi nåede det ikke lige i år.

    Eller sidste år.

    Så mange have-intentioner så lidt tid (..lyst) til at luge, vande, luge endnu mere og holde snegle, fugle og drillende cockerspaniel væk

    Men, hey.

    Til gengæld giver æbletræet bare gas! Arhmen, jeg siger dig, der skal æbler på banen herinde. Du kan godt begynde at forberede dig på massiv æble-overtagelse!

    Det bliver bare godt :-)

    Præcis, som den mission, jeg genoptog i sidste uge med den spritnye, gratis video-masterclass med fuld fokus på madfotografering og foodstyling.

    Yes, det bliver efteråret spækket med madbilleder.

    Hæng ved.

    Og nap aspargessalat med ærter, radiser og feta herunder.

    Giv lige et heads up på Instagram, hvis du kører egen avl fra haven.

    Så skal du bare prale igennem ;-)

    salat med asparges, ærter, radiser og feta

    Hov. Inden du suser afsted på aspargesjagt, så tager vi lige den klassiske.

    Salat med asparges og feta

    • Ingen asparges i grøntsagsafdelingen? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur fint i salaten.
    • Du er ikke vild med feta? Først: Whaat! Dernæst: Jojo, du kan godt undlade feta, hvis du virkelig, virkelig ikke er pjattet med den græske kammerat.
    • Nigellafrø? Yes, sjovt frø, som smager af løg. Du finder det ofte på naanbrød og det deler vandene. Er du på den forkerte side der, så ser sorte sesamfrø også pæne ud i salaten.
    • Skal midten af agurken skæres ud? Well, næ. Men salaten holder sig lige en anelse mere sprød og crisp uden den sjaskede agurkmidte.
    • Isvand, er det virkelig nødvendigt? Kæmpe ja! Det sikrer både sprødhed og den lækre grønne farve, som gør at du tager en ekstra portion.

    Et godt bud på en makker til salaten? 

    Got ya.

    Prøv en omgang Tandoori kylling.

    salat med asparges, ærter, radiser og feta

    Aspargessalat med radiser og feta

    Aspargessalat med radiser og feta
    Den lækreste salat med asparges, feta og radiser, som er vendt med skøn dressing.
    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Antal: 4 pers.
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Salat

    • 1 bundt asparges, ca. 10-12 stk.
    • 125 g sukkerærter
    • 1 dl edamamebønner, frosne
    • ½ agurk
    • 8 radiser
    • 4 spsk mandelflager
    • 2 tsk nigellafrø

    Dressing

    • 4 spsk olivenolie
    • 4 spsk citronsaft
    • Friskkværnet peber
    • 2 spsk friskhakket persille
    • 50 g feta
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Salat

    • Bring en gryde med saltet vand i kog.
    • Kom edamamebønner i gryden og kog dem efter anvisning på pakken. Tag dem op af vandet og kom i en skål med iskoldt vand.
    • Bring gryden i kog igen.
    • Knæk bunden af aspargesene og kom dem i det kogende vand. Blancher dem i 1 minut og tag dem og kom aspargsene i en skålen med iskoldt vand.
    • Bring gryden i kog igen.
    • Kom sukkerærterne i gryden og blancher dem i 30 sekunder. Tag dem op og læg dem i skålen med i iskoldt vand.
    • Del agurken på langs og skrab kernerne ud. Skær agurken i skiver.
    • Vask og snit radiserne i fine skiver.
    • Skær de blancherede asparges i 2-3 cm stykker.
    • Bland asparges, sukkerærter, edamamebønner, agurk og radiser sammen i en stor skål.
    • Rist mandelflagerne på en tør pande i ca. 1 minut. Tag dem af og lad dem afkøle lidt.

    Dressing

    • Bland olivenolie, citronsaft, persille, friskkværnet peber og feta sammen i skål. Brug en gaffel til at blande fetaen sammen med dressingen.
    • Bland dressingen sammen med grøntsagerne.
    • Vend mandelflager og nigellafrø i salaten.

    Noter

    Er det ikke sæson for asparges, så er salaten også ret god med grønne bønner. 
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    salat med asparges, ærter, radiser og feta

    MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

    Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    BILLEDE 1: Salat med asparges

    Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/180 sec. | Blænde: f/4.0

    Lys: Skråt sidelys i vestvendt vindue kl. 11.00.  Motiv ca. 2 meter fra vindue. Skrå, grå reflektor på modsatte side, så lyset bounces ned i skålen.

    Hvis du vil tage dine madbilleder til det næste niveau, så er næste step at suse forbi min gratis video-masterclass: 4 steps til (meget) bedre madbilleder.

    Mere sulten?

    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • Tabbouleh og krydrede oksekødsspyd
    • Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa - salat opskrift - salat bowl
      Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa
    • Græsk salat - opskrift på middelhavnssalat med agurk, tomater og feta
      Græsk salat

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen