Den lækreste salat med asparges, feta og radiser, som er vendt med skøn dressing. Find opskriften på salaten her
Det er måltidssalaternes måned her i august. Tilbage på pinden, lidt for lækker sommerferie og det skal bare være sundt nu på madpakken.
Så.
Det får du ikke.
I stedet får du den her sag. Et alternativ til snittet spidskål, iceberg og råkost - det du nu disker op med, som tilbehør til aftensmaden.
Jojo, det er lige sidste udkald for asparges, men er du hurtig, så kan du nå årets sidste bundt.
Ellers er salaten nu også ret god med de grønne, glemte bønner.
Du ved, haricot verts'en.
Men se lige om du ikke kan opstøve et bundt asparges og trække det sidste ud af sommeren.
Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn salat som går til det hele.
Server salat med asparges og feta til
- Det tørre kyllingebryst.
- (Dobbelt)paneret karbonade.
- Laksestykke til overpris.
- Lørdagsbøffen.
- Hippe plantedeller.
Du vælger.
Og skal det være ræ'tig sejt, så har du selvfølgelig hentet hele molevitten af grøntsager fra din køkkenhave.
Well..
Det gjorde jeg ikke.
Højbedene ligger brak. Vi nåede det ikke lige i år.
Eller sidste år.
Så mange have-intentioner så lidt tid (..lyst) til at luge, vande, luge endnu mere og holde snegle, fugle og drillende cockerspaniel væk
Men, hey.
Til gengæld giver æbletræet bare gas! Arhmen, jeg siger dig, der skal æbler på banen herinde. Du kan godt begynde at forberede dig på massiv æble-overtagelse!
Det bliver bare godt :-)
Præcis, som den mission, jeg genoptog i sidste uge med den spritnye, gratis video-masterclass med fuld fokus på madfotografering og foodstyling.
Yes, det bliver efteråret spækket med madbilleder.
Hæng ved.
Og nap aspargessalat med ærter, radiser og feta herunder.
Giv lige et heads up på Instagram, hvis du kører egen avl fra haven.
Så skal du bare prale igennem ;-)
Hov. Inden du suser afsted på aspargesjagt, så tager vi lige den klassiske.
Salat med asparges og feta
- Ingen asparges i grøntsagsafdelingen? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur fint i salaten.
- Du er ikke vild med feta? Først: Whaat! Dernæst: Jojo, du kan godt undlade feta, hvis du virkelig, virkelig ikke er pjattet med den græske kammerat.
- Nigellafrø? Yes, sjovt frø, som smager af løg. Du finder det ofte på naanbrød og det deler vandene. Er du på den forkerte side der, så ser sorte sesamfrø også pæne ud i salaten.
- Skal midten af agurken skæres ud? Well, næ. Men salaten holder sig lige en anelse mere sprød og crisp uden den sjaskede agurkmidte.
- Isvand, er det virkelig nødvendigt? Kæmpe ja! Det sikrer både sprødhed og den lækre grønne farve, som gør at du tager en ekstra portion.
Et godt bud på en makker til salaten?
Got ya.
Prøv en omgang Tandoori kylling.
Aspargessalat med radiser og feta
Ingredienser
Salat
- 1 bundt asparges, ca. 10-12 stk.
- 125 g sukkerærter
- 1 dl edamamebønner, frosne
- ½ agurk
- 8 radiser
- 4 spsk mandelflager
- 2 tsk nigellafrø
Dressing
- 4 spsk olivenolie
- 4 spsk citronsaft
- Friskkværnet peber
- 2 spsk friskhakket persille
- 50 g feta
Sådan gør du
Salat
- Bring en gryde med saltet vand i kog.
- Kom edamamebønner i gryden og kog dem efter anvisning på pakken. Tag dem op af vandet og kom i en skål med iskoldt vand.
- Bring gryden i kog igen.
- Knæk bunden af aspargesene og kom dem i det kogende vand. Blancher dem i 1 minut og tag dem og kom aspargsene i en skålen med iskoldt vand.
- Bring gryden i kog igen.
- Kom sukkerærterne i gryden og blancher dem i 30 sekunder. Tag dem op og læg dem i skålen med i iskoldt vand.
- Del agurken på langs og skrab kernerne ud. Skær agurken i skiver.
- Vask og snit radiserne i fine skiver.
- Skær de blancherede asparges i 2-3 cm stykker.
- Bland asparges, sukkerærter, edamamebønner, agurk og radiser sammen i en stor skål.
- Rist mandelflagerne på en tør pande i ca. 1 minut. Tag dem af og lad dem afkøle lidt.
Dressing
- Bland olivenolie, citronsaft, persille, friskkværnet peber og feta sammen i skål. Brug en gaffel til at blande fetaen sammen med dressingen.
- Bland dressingen sammen med grøntsagerne.
- Vend mandelflager og nigellafrø i salaten.
Noter
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
BILLEDE 1: Salat med asparges
Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/180 sec. | Blænde: f/4.0
Lys: Skråt sidelys i vestvendt vindue kl. 11.00. Motiv ca. 2 meter fra vindue. Skrå, grå reflektor på modsatte side, så lyset bounces ned i skålen.
Hvis du vil tage dine madbilleder til det næste niveau, så er næste step at suse forbi min gratis video-masterclass: 4 steps til (meget) bedre madbilleder.
Skriv en kommentar