Stegt broccoli er nemt og lækkert tilbehør til aftensmad. Steg broccoli på pande, bland med nødder, ost og dressing - få hele opskriften her.
Den her er til når, du i hverdagen kører sur i bagte rodfrugter. Tænker, de grønne bønner skal have en tiltrængt pause til gæstemiddagen. Eller finder det halve broccolihoved i grøntsagsskuffen, som er begyndt på den gule nuance.
Stegt broccoli.
Farvel 80'er broccolisalat.
Hej, broccolisalat.
..
Arrrh, så hellere broccolisalat smurt ind i mayo og bacon, Louise!
Jojo, jeg ve' godt den her ikke storsælger lige på navnet.
Men hæng ved. Det er ikke bare stegt broccoli.
Næ.
Det er broccoli med sød dadel, knasende nødder, fed, salt cheddar og syrlig dressing.
Simpelt. Hurtig. Nemt.
Og tilbehøret, som klarer de fleste retter, du disker op med.
Læs også: Bagt broccolisalat med pinjekerner, feta og syrlig dressing
Jeg kørte den til en flæskesteg.
Ikke at den stod sådan top på listen en februardag, men der er seriøs udrydning i fryseren.
Decembers lidt for gode tilbud på smør, marcipan og protein har gjort et ret heftigt indhug i den 3 skuffe-fryser, som vi ligger inde med.
Det er begrænset, hvad der kan fyldes i.
Og så, alligevel.
Den sluger det hele.
Ud vælter lidt for mange glemte bøtter, pakker og poser med rester. Pitabrød, tortillapandekager og 7 poser revet ost med max. 1 spsk tilbage i hver. Og liiiidt frost-medtaget kylling, 2 stykker laks og 1 grillpøls.
Der er gået hoarder i den.
Så den årlige oprydning er i gang.
Og med den her broccolisalat i baghånden, kan resterne bare komme ;-)
Stegt broccoli med nødder og ost 101
- Hvad med bagt broccoli? Sagtens, du kaster bare broccolien i ovnen i stedet. Vend med lidt olie og ind på 200 grader (alm. ovn) i ca. 12-15 minutter.
- Jeg har kun en skorpe vesterhavsost? Så napper du den - cheddarost kan udskiftes med lige den ost, som du er vild med. Eller har liggende..
- Kan den laves mere til en broccolisalat, som måltid? Ja da! Bland med kerner, quinoa, ris. Lidt grillet kylling er også ret lækkert til broccolisalaten.
- Hasselnødder er bare ikke mig? Pinjekerner gør sig også ret godt hertil.
- Kan den gemmes? Den er allerbedst lun, men som rest på madpakken fungerer den også strålende.
Ingredienser
Salat
- 2 broccoli, små
- 2 spsk olie
- 8 tørrede dadler, grofthakket
- 50 g hasselnødder
- 75 g cheddar
Dressing
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- 1 tsk honning
- Salt/peber
Sådan gør du
- Rist hasselnødderne på en tør pande. Tag dem af varmen og gnub den løse skal af. Hak dem groft.
- Del broccolihovederne i stilke og del stilkene i halve eller kvarte afhængig af størrelse.
- Varm en pande op med olie.
- Kom broccolistilkene på pande og steg dem ved jævn varme i ca. 6-8 minutter til de er let møre, men stadig har meget bid. Broccolistilkene skal ikke tage for meget farve.
- Rør dressingen sammen og smag til. Den skal være let syrlig.
- Skær med en ostehøvl eller tyndskræller skiver af osten og del i mindre stykker.
- Bland den varme broccoli, dadler, ost og hasselnødder sammen og vend med dressingen.
- Server som tilbehør.
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV Manfrotto tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder
Billede med broccolisalat
- Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/6.3
- Lys: Monolight + 120 cm softbox
Per Kassow
Prøvede opskriften; som ost brugte jeg gouda skåret i små tern, og da jeg ikke havde hasselnødder halvt mandler, halvt pistaicienødder. Dejlig, frisk sød og også mættende salat. mvh
Louiogbearnaisen
Hej Per,
Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.
Jep, det gode ved denne salat er nemlig, at man kan kaste de ingredienser i, som man lige har ved hånden :-)
Hav en god dag.
Benedicte Berner
Tak for mange gode opskrifter. Jeg kæmper for at kunne elske stegt/kogt broccoli, men det kniber svært. Skal opskriften forstås således, at selve broccolihovederne først skal tilsættes til sidst, dvs u-stegte ?
Louiogbearnaisen
Hej Benedicte,
Tak for din kommentar - dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne :-)
Broccolihovederne skal vendes på panden, inden de vendes sammen med resten af ingredienserne (se punkt 4 under "Sådan gør du").
Hav en dejlig dag!