Den lækreste opskrift på koteletter i fad med bacon, grøntsager og bedste flødesauce med masser af smag af paprika og tomat

Jump to:
Nemme koteletter i fad
Har du også det der fad i skabet. "Pulivutten", måske. Det ovnfaste fad aka. lasagnefadet, som uanset hvor meget du skrubber aldrig bliver funklende rent.
Well.
Det er der ingen bekymring og bøvl med i dag. For nok er er det koteletter i fad ligesom mormors klassiske opskrift, men vi gør det anderledes! For i stedet for fad, så bruger vi en pande, så det bliver endnu nemmere at lave en omgang:
Koteletter i fad med bacon, champignoner, peberfrugt og flødesauce.
#nemt
Så frem med panden. Den ekstra store, helst. Skru op for den ræ'tig gode playliste på Spotify.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Og overvej lige et hurtig viskestykke i halsudskæringen på din trøje. Altså hvis, du også er typen, som heller ikke helt magter et forklæde.
Eller ved, hvor det er..
Det er bare det, nok er koteletter i fad .. pande nemt, men de 10 minutters svitsen, stegning og røring, mens du skråler med på The Weekends "Blinding Lights" kan kræve en storvask på tøjsiden. Just sayin'.
Tilbehør til koteletter i fad
Jeg er vild med den omgang. En klassiker, som er et efterårsmust. For ikke at sige resten af året med. Jojo, koteletter i sig selv, kan være liiidt en.. - lad os bare være ærlige her; kedelig sag.
Men saucet ind i paprika, bacon og champignoner og serveret med heftig kartoffelmos, frisk pasta eller ris. Og så lige en hurtig omgang grøn salat, bare for at sige, at den var der, så er der bare serveret.
Du kan også lave koteletter i fad med kartofler. Skær dem i skiver eller tern og tilsæt til panden, så bliver det endnu nemmere.
Koteletter i fad uden fløde
Kan opskriften her laves uden fløde? Jeps, men du vil gå glip af en del af smagen. Laver du retten uden fløde, så tilsæt gerne mere timian og måske et nip chili, så der er endnu mere kraft på tomatsaucen.
Ofte stillede spørgsmål
Ja da! Du pøser bare på - og inviterer mig forbi :) Du kan også bruge halv madlavningsfløde og halv piskefløde.
agtens - retten kan snildt trække endnu mere af det sunde. Og hey, et fif - er du vild med peberfrugt, som har bid, så tilsæt dem først til panden i de sidste 5 minutter i ovnen.
Du kæmper lidt med de champignoner? Got ya. Hiv dem bare ud - retten er også god helt enkel.
Smag i saucen! Nogle hakkede tomater, tomatpure og paprika er til den søde side og sammen med fløden, så er det ret lækkert med et spark af det syrlige. Har du tværtimod fået fat i en omgang ikke topmodne tomater på dåse - du ved, syrlige, så tilsæt eventuelt 1 tsk sukker.
Det vælger du - og er du ude i en klump, som du selv skærer af, så bliver det ekstra godt!
Jeps, det kan du sagtens.
Flere nemme opskrifter på koteletter i fad
Koteletter i fad
Ingredienser
- 150 g bacon
- 1 løg
- 250 g champignoner
- 1 rød peberfrugt
- 2 spsk olie
- 4 svinekoteletter
- 1 spsk paprika
- 1 tsk timian
- 1 spsk tomatpure
- 1 dåse hakkede tomater
- 2,5 dl vand
- 2,5 dl madlavningsfløde 18%, 9% kan også bruges
- 2 spsk æbleeddike eller rødvinseddike, valgfri
- Salt/peber
Sådan gør du
- Steg bacon sprød på en stor pande (som kan gå i ovnen) og kom det herefter på et stykke køkkenrulle. Lad 3 spsk stegefedt blive i panden.
- Hak løg og skær champignoner i skiver eller kvarte. Snit peberfrugten i grove strimler
- Svits løg, champignon og peberfrugt på panden i baconfedtet i ca. 3 minutter, til champignonerne smider væsken.
- Tag grøntsagerne af panden og læg dem til side på en tallerken.
- Kom 2 spsk olie på panden og brun koteletterne godt på begge sider.
- Tilsæt paprika, timian, tomatpure, hakkede tomater og vand. Kog det hele op og tilsæt madlavningsfløde, eddike, salt og peber.
- Kom løg, champignoner, peberfrugt og bacon tilbage i panden og fordel både i saucen og ovenpå koteletterne.
- Kom panden i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter afhængig af tykkelse på koteletterne.
- Server straks med ris, kartoffelmos eller pasta.
Helene
Kan den også laves uden tomat?
Louiogbearnaisen
Hej Helene
Ja, det kan du godt, men jeg vil mene, at det ikke bliver helt det samme.
Smagen af tomat er ikke gennemtrængende, da der er så mange andre ting i, der giver ekstra smag.
God fornøjelse!