Da julesneen faldt i fredags, måtte der god, solid mad til at lægge bunden inden. Opskriften er fra siden "sæson for god smag" og her er kødet i den orginale ChiliConcarne udskiftet med en bunke grønsager, hvilke giver en lettere version, som er vegetarisk og er den perfekte mulighed for at få ryddet grønsagsskuffen.
Lav en kæmpe portion og frys ned til de dage, hvor varm og krydet bare er en nødvendighed.
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 2 hakkede løg
- 2 fed finthakkede hvidløg
- 3 stk grofthakkede gulerødder
- 2 stilke hakkede bladselleri
- 2 fintsnittede porrer
- 2 grofthakkede peberfrugter
- 1 squash i tern
- 1-2 spsk spidskommen
- 1 spsk stødt koriander
- 2 tsk stødt chili
- 1 stang kanel
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 dl grønsagsbouillon
- 1 spsk rødvinseddike
- 1 dåse chili beans
- Salt
- Peber
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Svits løg og hvidløg i olien, tilsæt gulerødder og svits med 2 min. Bland alle andre grønsager og krydderier i i svits 3 min, inden hakkede tomater, bouillon og vineddike tilsættes.
- Lad retten simre ved jævn varme i ca. 30 min. indtil grønsagerne er møre, men har bid.
- Bønnerne blandes i med chilisaucen og retten varmes igennem og smages til.
- Jævn evt. hvis den er for tynd.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Skriv en kommentar