Endelig fredag, efter hvad der har været en uge lidt op af bakke. Egentlig er den gået rygende hurtigt, men mest af alt på grund af en bunke problemer.
Svingende internet, tekniske problemer, blogoptimering, programopdateringer og hvad der ellers også kan tilføjes på listen fra det øvrige ikke-virtuelle liv. Arhmen, det har været sådan en af de uger, hvor man overhovedet ikke er noget til selve opgavelisten, indbakken flyder over og bloggen er godt sulten efter opskrifter.
Det meste er dog blevet fikset nu, men der er stadig et par løse ender som kræver et par timer ekstra af fredagen og jeg er bange for fredagskagen bliver en købe en af slagsen idag. Ikke at det gør så meget, for jeg har øje på en lækker sag!
Og ligeledes har min frokost været en fin sag her i ugen. Jeg lovede jo fiske-tacos tidligere og de svinger forbi her i weekenden har jeg hørt rygter om. Haps, dem skal du glæde dig til.
Well, den mexicanske ånd blev hængende efterfølgende og således har jeg spist mig gennem en håndfuld tortillas af denne slags her i ugen; varmrøget laks eller makrel, grøntsager og selvfølgelig ærtehummusen.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Okay, det eneste mexicanske er pandekagen (selvom den nok aldrig har set skyggen af en sombrero), meeen altså overdrivelse fremmer forståelsen. For en gængs nordjyde, så taler vi mexicansk. Der skal ikke så meget til, før vi smager de fjerne himmelstrøg på tallerkenen. Synet af den røde Santa Maria-pakke er mere end rigeligt ;)
Ingredienser
- 8 to rtillas
- 400 g røget fisk, laks, makrel
- 1 agurk i fine strimler
- Grøn salat
- Lime
- 1 dåse kikærter
- 150 g grønne ærter
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk spidskommen
- ⅛ tsk cayennepeber
- 1-2 spsk tahin
- ½ citron, saft
- ½ dl olivenolie
- 4 spsk cremefraiche 18%
- Salt/peber
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne til ærtehummusen i en blender.
- Blend til en jævn konsistens. Smag til.
- Lun tortillaerne.
- Fyld dem med salat, agurk, fisk og ærtehummus - dryp med frisk lime.
Anja
Kan man erstatte tahin med noget andet eller undlade det i ærtehumus?
Vh Anja
Louiogbearnaisen
Hej Anja,
Tak for dit spørgsmål og interesse i opskrifen (som i øvrigt er super lækker :-)
Du kan godt undlade at putte tahin i ærtehummusen - den bliver rigtig god alligevel!
Skriv endelig om resultatet i en kommentar her på bloggen :-)
Hav en skøn dag
Marina
Skønne billeder.
Jeg er også ret vild med ærtehummus og jeg bliver helt sulten når jeg ser dine billeder.
Håber du får en dejlig weekend ovenpå en træls uge.
Loui&bearnaisen
Hej Marina
Tusinde tak :) Ja, det giver bare en skøn frisk smag til hummus :)