Ja, den er god nok, jeg har ikke stavet forkert. Herhjemme er det nemlig movember i stor stil. Jeg er godt nok ikke ved at anlægge et fuldskæg - til gengæld er min kæreste! Jeg ved ikke hvad det er med mænd og skæg, men noget er der og det skal helst være så voldsomt, så muligt.
Så i dag ryger fuldskægget og bliver i stedet til....ja, en ordenlig mexicaner-dusk på overlæben...
Det kræver altså lidt, at styrke sig på (for min side), så en omgang chokoladekage må være på sin plads. Selvfølgelig med masser af glasur og kakaopulver, der rigtig kan hænge i skægget (;
Chokoladekage må simpelthen være den mest bagte kage og derfor er der også tusindevis af udgaver.
Den her udgave skiller sig nok ikke meget ud fra de øvrige. Den er blød og saftig. Ligesom en chokoladekage skal være.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
I aften står det på årets første julefrokost med hele julemadsgildet, snaps og godt selskab. Så mon ikke, der skal snuppes en lille eftermiddagslur inden..
DET SKAL DU BRUGE
- 1 Lille bradepande (20 x 30 cm)
Ingredienser
- 350 g sukker
- 2,25 dl flydende margarine
- 3 æg
- ½ fintrevet squash
- 2 tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- 5 spsk kakaopulver
- 350 g hvedemel
- 50 g mandelmel
- 3,5 dl mælk
- ½ dl stærk, kold kaffe
- 50 g hakket mørk chokolade, 56%/70%
Sådan gør du
- Kom sukker og margarine i en skål og pisk det luftigt og cremet.
- Tilsæt æggene et af gange og pisk godt mellem hvert æg.
- Bland natron, vaniljesukker, kakaopulver, mel og mandelmel sammen i en anden skål.
- Sigt melblandingen i sukkermassen. Tilsæt squash, mælk, kaffe og chokolade. Rør det hele sammen.
- Kom dejen i en lille bradepande. Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 minutter - afhængig af størrelse på formen.
- Prik med en tændstik i midten af kagen - når der ikke hænger dej ved, er kagen færdig. Hold øje - den må endelig ikke få for meget, så bliver den tør.
- Tag kagen ud og lad den afkøle i formen.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
TIP: Server med kakaoglaur og sigtet kakaopulver på toppen
Vil du være den første til at sætte tænderne i flere godter, så følg bloggen på Facebook eller Instagram - her opdaterer jeg dagligt med alt til den sultne mave.
Cristina
Hej! Jeg faldt lige over din opskrift, og den ser utrolig god ud! Til gengæld kan jeg ikke finde noget om hvor mange personer kagen er til.. jeg skal bage en kage til 18 personer.. hvor meget tror du jeg skal gange opskriften op? :)
Mvh Cristina
Loui&bearnaisen
Hej Cristina
Det har du ret i - jeg har rettet opskriften til :)
Den er lavet i en lille bradepande, så der er cirka til 16 personer.
Mange hilsner
Louise
Rikke Hansen
Hold nu op en lækker kage..
Jeg tillod mig komme halv halv brun farin og sukker i og så servere jeg cremefraiche til og ingen glasur. Kunne nemlig ikke blive enig med mig selv, om jeg skulle fryse den ene halvdel.
Absolut en opskrift der skal gemmes.
Louiogbearnaisen
Så skønt at høre Rikke :-)
Tak for din kommentar!
Yvonne
Hej!
Skal bage din squashkage. Men der står 1/2 squash men der er utrolig mange størrelser.
Hvor mange g. tror du der skal bruge?
Mvh Yvonne
Louiogbearnaisen
Hej Yvonne,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Jeg vil tro, at der skal ca. 250 g squash i chokoladekagen.
Lad os endelig høre om resultatet i en kommentar her på bloggen.
Hav en fortsat dejlig dag :-)
Lene
MUMS hvor en lækker chokolade kage. Havde ikke lige en squash så det blev 4 revner æbler der kom i istedet for.
Stor ros til dig. De opskrifter jeg har prøvet fra din side har alle været et hit og det er efterhånden en del opskrifter der er prøvet.
Loui&bearnaisen
Hej Lene
Tak :) Dejligt at høre, at opskrifterne kan bruges :)
Tina
Ualmindelig lækker chokoladekage. Svampet og luftig.
Bagte min ved 200 grader i 45-50 minutter. Dejen er til den tynde side, men havde is i maven og fik belønningen efter lidt længere bagetid.
Kira
Hej!
Jeg prøvede at lave denne kage i går og det gik helt galt. Jeg fulgte opskriften, men endte alligevel med en virkelig vandet dej. Tilføjede mere mel. Måtte der udover bage kagen i næsten halvanden time, før den var gennembagt. Er der en fejl i opskriften eller har jeg gjort noget grueligt galt?
Loui&bearnaisen
Hej Kira
Det er jeg ked af at høre, men det er svært at sige! Jeg har bagt kagen flere gange og har aldrig haft problemer, så hvad der lige er sket ved jeg sørme ikke :(
Sofie L
Bliver helt lækkersulten af dine billeder :)
Loui
Hej Sofie
Tak :) Det beklager jeg ;) Du må igang med at bage.
Kristine
Gooosh den ser lækker og spongy ud - lige som en chokoladekage skal være ja. Ps. det med movember skægget er min kæreste heldigvis ikke hoppet på. Han ved godt, at alt for meget skæg er lig med absolut ingen kærlige kys :D haha
Loui
Hej Kristine
Ja og endnu bedre dagene efter :) Mmm, god søndag med kaffe og kage!
Uff, du er heldig!! Prøvede også at bruge den taktik, men den virkede såå ikke rigtig her :)
...at jeg så må indrømme, det faktisk er lidt pænt, snakker vi ikke om, hehe ;)
Tina Dahl
Virkelig flotte billeder.