Enhver anledning, hvor der kan serveres kage - der er jeg klar (; Denne gang med en blommetærte, som egentlig skulle være en gulerodskage. Men de usansynligt kedelige blommer, som jeg var blevet snydt til, at købe for billige penge i Bilka, skulle altså bruges til noget.
Så det endte med en almindelig mørdej, blommer og mazarinmasse. Man kunne havde sprunget ud i en smuldredej til blommetærten, det vil også have været lækkert. Men da jeg gennemgik skabene, kaldte mandelmelet på at blive brugt. Det harskner ret hurtigt pga. af det høje fedtindhold og jeg er ret dårlig til, at få det frosset ned. Så i med det i blommetærten - nem mazarinmasse uden marcipan.
Nuvel, er du mere på en tærte med marcipan, så er den her pæretærte et hit.
Men blommetærte.
Sprød, blød, sød og syrlig. Den bedste kage til efteråret.
Tærter med frugt er altså bare fantastiske.
Og hey, har du frosne blommer liggende i fryseren, så kan de også sagtens bruges i blommetærten.
Jeg hygger stadig i praktik og virkelighedens praksis. I dag har jeg været 14 år igen og på sodavandsdiskotek. Med diskokugler, dans og seje drinks. Arrangeret af 3 piger fra 5. klasse.
Jeg har fundet ud af, at jeg ser aaalt for lidt MTV, ikke kender de seje håndtegn og kun spiser sundhedsting...
Ja, unge mennesker er altså hudløst ærlige og møgforfriskende (:
Efter en ordenlig eftermiddagsfest er jeg gået i gulvet og holder tidlig weeekend. Jeg har jo en del, jeg lige skal have læst op på, for at kunne være "down" med dem ;)
Næste uge byder nemlig på endnu mere ungdomsklub, madlavning og en udfordring til de unge - som jeg er helt sikker på, at de klarer med stil.
Ingredienser
Mørdej
- 125 g smør
- 90 g sukker
- 200 g mel
- 2 æggeblommer
- Evt. lidt vand
Fyld
- 10 blommer delt i halve eller kvarte
- 125 g smør
- 125 g sukker + 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 125 g mandelmel
- 50 g mandelsplitter
Sådan gør du
- Bland smør, sukker, mel og æggeblommer sammen til mørdej. Pres dejen sammen evt. med lidt vand.
- Pak dejen ind i film og kom den i køleskabet. Lad den hvile min. 30 min.
- Smør tærteformen (25 cm), rul mørdejen ud og beklæd formen med mørdejen.
- Bag tærtebunden ved 180 grader i 10 minutter.
- Imens laves fyldet.
- Pisk smør og sukker sammen til en hvid og luftig masse.
- Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt.
- Tilsæt mandelmelet.
- Fordel mazarinmassen på den forbagte bund.
- Tryk blommerne ned i mandelmassen og drys med mandelsplitter.
- Bag tærten ved 180 grader i ca. 20-30 minutter.
- Afkøl tærten.
- Sigt flormelis udover og server med cremefraiche.
Lonnie Jacobsen Lauridsen
Hej 😊 Har du erfaring med at fryse tærten? Vi har fået en masse blommer af naboen, og jeg tænkte derfor jeg kunne lave nogle tærter og fryse. Så var der nem kage når baby nr 3 er kommet til verden inden længe. Men kan man bare fryse den ned færdig bagt, og optø og servere? Eller skal man bage den halvt eller slet ikke, inden frysning, og bage efter optøning? 🤔
Vh. Lonnie
Loui&bearnaisen
Hej Lonnie
Det kan du sagtens, men det vil ikke blive helt det samme, som en nybagt kage.
Du kan både fryse den helt bagt, tø den op og lune i ovnen. Eller du kan fryse tærten inden bagning, tø den op og bage den 🙂
Mange hilsner
Louise
Mona
Hej. Vil gerne prøve denne tærte. Kan man evt bruge blommer fra frost, har så vildt mange at jeg tænker jeg vil fryse nogle til senere brug.
Mvh Mona
Loui&bearnaisen
Hej Mona
Det kan du sagtens :)
Tø dem måske halvt op før brug, da de kan indeholde ret meget vand.
Mange hilsner
Louise
Trine
Denne tærte er for en fantastisk. Tak for en skøn opskrift.
Og den er tilmed nem at lave
Trine
Denne tærte er for en fantastisk. Tak for en skøn opskrift.
Og den er tilmed nem at lave