Ingredienser
Cookie dough
- 120 g sukker
- 140 g farin
- 140 g smør, stuetemperere
- 1 æg, L
- 240 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1 tsk salt
- ½ tsk vaniljeessens/ekstrakt, eller vaniljesukker
- 150-200 g valgfri chokolade, chips eller grofthakket
Vanilje-is
- 4 æggeblommer
- 50 g sukker
- 1 vaniljestang
- 4 dl piskefløde
- 2 æggehvider
Sådan gør du
Cookie dough
- Rør/pisk ved lav hastighed sukker, farin og smør sammen til en ensartet masse.
- Tilsæt æg og pisk igen.
- Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
- Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der røres/piskes ved lav hastighed.
- Vend til sidst chokolade i dejen og bland det godt i.
- Kom dejen på køl min. 1 time - gerne til dagen efter.
- For en lille bradepande (20x30cm) med bagepapir
- Pres halvdelen af cookie dough ud bunden af den - dejen skal ca. være 0,5 cm i tykkelse.
- Kom bagepapir over dejen og gentag med den sidste del dej.
- Sæt bradepanden i fryseren i min. 1 time.
Vanilje-is
- Pisk æggeblommer, sukker og korn fra vaniljestangen tykt og hvidt - det tager ca. 5 minutter.
- Pisk fløden til skum
- Pisk æggehviderne stive.
- Vend halvdelen af flødeskummet i æggesnapsen.
- Vend derefter blandingen i resten af flødeskummen og bland det forsigtig sammen.
- Vend til sidst æggehviderne forsigtigt i - pas på med ikke at slå luften ud.
- Kom isen i en beholder og frys den i ca. 2 timer - den må ikke blive hård.
Sandwich
- Tag forsigtig de 2 lag cookie dough plader ud af formen og fjern bagepapiret.
- For formen med bagepapir igen.
- Læg det ene lag cookie dough i bunden af formen.
- Hæld forsigtig den bløde vanilje-is ud over bunden og glat overfladen med en varm ske/spatel.
- Kom det andet lag cookie-dough ovenpå isen og tryk det let sammen.
- Film formen og kom den i fryseren min. 3 timer.
- Tag forsigtig is-sandwichen op af formen - skær med en opvarmet kniv sandwich i ønsket størrelse.
- Server straks.
Jeg behøver vist ikke sige ret meget mere, for titlen siger da det hele? Den ultimative is-sandwich er landet på bloggen!!
Efter Carte d'Ors lækre event og nye is-varianter har jeg været ramt af en gal ispind.. Jeg har hovedet fuld af is, opskrifter og varianter - som bare venter på sommeren kommer frem fra sit skjul.
Men heldigvis er det jo sådan, at man liiige er nødt til at teste eksperimenterne på forhånd - man skulle jo nødig servere en dårlig is når solen endelig brager frem ;)
Så jeg har taget forskud på glæderne og lagt ud med kongen af is - i hvert fald i det amerikanske; cookie dough! Har du været dybt nede i en Ben&jerrys bøtte, har du måske smagt cookie dough varianterne? Ellers er det på tide.
Det var da også denne variant, som jeg kastede mig ud i indtil jeg kom i tanke om de her sandwich, som ofte har drillet mig på det store internet. Så efter den færste liter almindelig is med cookie dough kugler røg i fryseren, blev resterne brugt til en håndfuld sandwich :)
Som det kan skues på billederne, er mine cookie-bunde pænt ujævne. Mine geniale ide med at skære i frosne cookie-blokke var ikke en succes! Så den fremgangsmåde er streget i opskriften og erstattet af den "rigtige". Jojo, man kan ikke opfinde den dybe tallerken hver gang ;)
Ellers er det bare min dej fra verdens bedste cookies. Til jer som endnu ikke er overbevist om at I overlever et råt æg, så brug et pastureriseret :)
Isen er en ren vaniljesag. Faktisk en parfait, da ismaskinen åbenbart trækker sin ankomst i mit køkken i langdrag..tsk tsk. Men parfait er nu også forrygende lækker og behøver på ingen måde at blive "iset". Tro mig, jeg kunne ikke drømme om, at rende i pendulfart mellem fryseren og sofaen i 5 timer. Nej, når isen er i fryseren, så må den passe sig selv ;)
Så truer den nye uge og virker voldsom lang, så kan du jo passende bruge mandagaften på en omgang cookie dough is-sandwich. I fryseren med dem og desserten til fredagaften kan få dig ret hurtig gennem ugen. Bare et tip.
...Til den dovne; opskriften på isen med cookiedough-stykker er på vej ;)
Ingredienser
Cookie dough
- 120 g sukker
- 140 g farin
- 140 g smør, stuetempereret
- 1 æg, L
- 240 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1 tsk salt
- ½ tsk vaniljeessens/ekstrakt, eller vaniljesukker
- 150-200 g valgfri chokolade, chips eller grofthakket
Vanilje-is
- 4 æggeblommer
- 50 g sukker
- 1 vaniljestang
- 4 dl piskefløde
- 2 æggehvider
Sådan gør du
Cookie dough
- Rør/pisk ved lav hastighed sukker, farin og smør sammen til en ensartet masse.
- Tilsæt æg og pisk igen.
- Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
- Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der røres/piskes ved lav hastighed.
- Vend til sidst chokolade i dejen og bland det godt i.
- Kom dejen på køl min. 1 time - gerne til dagen efter.
- For en lille bradepande (20x30cm) med bagepapir
- Pres halvdelen af cookie dough ud bunden af den - dejen skal ca. være 0,5 cm i tykkelse.
- Kom bagepapir over dejen og gentag med den sidste del dej.
- Sæt bradepanden i fryseren i min. 1 time.
Vanilje-is
- Pisk æggeblommer, sukker og korn fra vaniljestangen tykt og hvidt - det tager ca. 5 minutter.
- Pisk fløden til skum
- Pisk æggehviderne stive.
- Vend halvdelen af flødeskummet i æggesnapsen.
- Vend derefter blandingen i resten af flødeskummen og bland det forsigtig sammen.
- Vend til sidst æggehviderne forsigtigt i - pas på med ikke at slå luften ud.
- Kom isen i en beholder og frys den i ca. 2 timer - den må ikke blive hård.
Sandwich
- Tag forsigtig de 2 lag cookie dough plader ud af formen og fjern bagepapiret.
- For formen med bagepapir igen.
- Læg det ene lag cookie dough i bunden af formen.
- Hæld forsigtig den bløde vanilje-is ud over bunden og glat overfladen med en varm ske/spatel.
- Kom det andet lag cookie-dough ovenpå isen og tryk det let sammen.
- Film formen og kom den i fryseren min. 3 timer.
- Tag forsigtig is-sandwichen op af formen - skær med en opvarmet kniv sandwich i ønsket størrelse.
- Server straks.
Tina vangsgård
Lyder som en super nem opskrift - den skal helt sikkert afprøves.
Jeg har et spørgsmål ang rå mel :
Rå mel kan indeholde bakterier og det bør derfor opvarmes først før brug for at dræbe bakterierne. Dette kan gøres i ovnen eller i mikroovnen – lad melet køle bagefter før brug. Cirka 175 grader ovn og fordel melet på en bageplade (med bagepapir, så er det lette at flytte bagefter) og giv det 5-10 minutter i ovnen eller til melet rammer cirka 75 grader.
Nu er jeg i tvivl om jeg skal varme melet op eller lade være ?
Har du ført hørt om denne problemstilling med rå mel ?
Louiogbearnaisen
Hej Tina,
Jeg har aldrig arbejdet med rå mel, så der må jeg desværre blive dig svar skyldig.
Håber du kan bruge opskriften på Cookie dough icecream sandwich :-)
Cassandra Keldebæk Hansen
Hej skal kage dejen ikke bages kort inden ?
Loui&bearnaisen
Hej Cassandra
Nej, dejen skal ikke bages til de her sandiwch :)
Simone
Er nødt til at spørge! hvor mange stk fik du lavet ud fra den portion der? 6 sandwich? :)
Loui
Hej Simone,
Tak for dit spørgsmål.
Jeg fik 10 stk ud af den portion.
Jeg beklager, at det ikke er nævnt i opskriften.
Hav en dejlig aften.
Jane Binderup
JAMEN DOG!!!! De her SKAL bare prøves i Villa Binderup i Cairo,Egypten, tak!!! ;)
Sarah
Hold da op de ser gode ud.
Bruger du stadig bagepulver og natron, når dejen ikke skal bruges til cookiesene, men til is og dermed ikke bages?
Cookiesene er i øvrigt de bedste jeg nogensinde har lavet, tak for en super opskrift.
Mvh Sarah
Loui&bearnaisen
Hej Sarah
Nej, det udelod jeg nu de, som du skriver, ikke skulle bages :)
Jonathan
Hvor mange liter is er der brugt til portionen? Hvis man nu er en doven rad og køber isen.
Loui&bearnaisen
Hej Jonathan
Bare en enkelt liter ;)
Sine Smed
Nøj de ser farlige ud ;-) Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke har forstået alt den hype omkring Ben&jerry. Synes kvaliteten af isen er virkelig ringe. Tror jeg har prøvet 4 forskellige som stort set alle anbefaler. Er dog blevet skuffet hver gang.
Så der er jo ikke andet for at man bare må lave isen selv ;-) Tak for den lækre opskrift!
Loui&bearnaisen
Det er de i den grad også!! Du må igang :D Har godt hørt det før sagt om B&J, men jeg må indrømme at jeg er svært begejstret :)
Nadja - Cinnamon, please
Ma-ma Mi-a! Hold op hvor ser det overdrevet godt ud! Og så på en mandag - det burde være forbudt!
Jeg tror snildt jeg kunne klemme én eller to ned lige her og nu!
// Nadja
cinnamonplease.blogspot.dk