• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Grahamsbrød med kærnemælk

    Af Louise | 1 Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Saftigt grahamsbrød med grahamsmel og kærnemælk, som er nemt at bage på kun 2 timer. Spis det med smør og ost til eftermiddagskaffen eller brug det på madpakken som sundt sandwichbrød.

    Gå til opskrift Følg på Instagram Se kogebog
    Gå til opskrift Følg på Instagram Se kogebog
    Gå til opskrift Følg på Instagram Se kogebog
    Grahamsbrød

    Brød med grahamsmel og kærnemælk

    Kærnemælk: Kærnemælk holder brødet saftig og lækkert. Har du ikke kærnemælk kan du erstatte det med neutral yoghurt, som også giver dejlig saftighed til grahamsbrød.

    Grahamsmel: Har du ikke grahamsmel kan du udskifte med anden melvariant. Den grove mel, hvid hvede, er lækkert at bruge i brødet også og det samme med havregryn.

    Hvedemel: Selvom det her er et groft grahamsbrød, så er der tilsat hvedemel for at sikre brødet ikke bliver tungt og kompakt, som det ville blive, hvis du bagte grahamsbrød uden hvedemel.

    Melmængden er varierende, da der er forskel på, hvor meget mel et brød suger og derfor er det vigtigt, du tilsætte melet lidt efter lidt og ælter dejen rigtig godt inden hævning.

    Du kan læse min guide til Derfor får du tørt og kedeligt brød og boller her.

    Ekstra: Har du græskarkerner, solsikkekerner er andre lækre kerner i skabet, så kan du fint tilsætte dem til grahamsbrød. Det giver skøn smag og ekstra bid.

    Grahamsbrød i form

    Jeg brugte her en stor rugbrødsform til brødet, men hvis franskbrødet skal være højere, så brug en 1 liters rugbrødsform i stedet, så får du samme højde, som på et sandwichbrød.

    Du kan også lave det her brød med grahamsmel uden en form og blot lægge dejen på en bageplade med papir og bage et rundt brød. En gryde kan også være ret genial at bruge, så du får et lækkert grydebrød med sprød skorpe.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Holdbarhed og frysning

    Grahamsbrød holder sig lækker og saftigt nogle dage på grund af mængden af kærnemælk. Det er også særdeles godt at riste, hvor du får en nøddeagtig smag fra grahamsmelet, som virkelig er lækkert sammen med smør og en skive ost.

    Brødet kan med fordel fryses ned. Halver det gerne, så det er hurtigere at tø op.

    Grahamsbrød med kærnemælk

    Nemt og lækkert brød med grahamsmel og kærnemælk, som smager dejligt både til morgenmad eller som sandwichbrød
    Print Email Pin
    Antal: 1 stk
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    DET SKAL DU BRUGE

    • 1 brødform

    Ingredienser

    • 50 g gær
    • 4 dl kærnemælk
    • 1 tsk salt
    • 1 spsk sukker
    • 1 æg
    • 2 spsk olie
    • 200 g grahamsmel
    • Ca. 400 g hvedemel
    • Kærnemælk til pensling
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kærnemælken lunes og gæren udrøre heri. 
    • De andre ingredienser tilsættes og røres godt sammen.
    • Grahamsmel tilsættes og hvedemel tilsættes lidt ad gangen, men dejen æltes godt igennem.
    • Dejen hæver lunt i ca. 1 time til dobbelt størrelse
    • Den slåes ned og formes til et brød. Lægges i en smurt bageform og efterhæver 30 min, tildækket.
    • Pensles med kærnemælk. Bages nederst i oven i ca. 30 min ved 200 grader (alm. ovn)
    • Lad brødet køle af 30 min i formen.

    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Marlene Nielsen

      februar 19, 2016 at 1:20 pm

      Kære Louie:-) Først og fremmest: Stor respekt for en fed blok! Dejligt med en som også "bare" har bagning på hobby plan. Jeg har bagt de boller m Græsk yoghurt idag. Dog havde jeg ingen Græsk yoghurt , men derimod A38, perfekt klæbrig dej efter hævning, dejlig rustik over flade. Jeg gav dem lige de første 5 min i ovnen på varm luft. Over vejer faktisk , om man mon kunne smide dejen i en 250 gr varm støbe jern s gryde? Nå men de ligner da nogen der kan holde sig friske i en fryse ps hele weekenden. Hej fra Skabs bageren:-)Go`weekend

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen