Krebinetter er en lækker aftensmad og en favorit herhjemme. Find den nemme opskrift på krebinetter, som hedder herhjemme karbonader, med stuvede ærter og gulerødder herunder.
Hvilken fars skal du bruge til krebinetter?
Jeg laver altid krebinetterpå kalv og flæsk, hvor kæresten mener svinekød er det rigtige. De er gode uanset hvilken fars, som du bruger.
Kan de laves uden æg?
Sagtens. Du kan vende dem i mælk, hvis du ikke lige har æg på lager. Det handler egentlig mest om at få raspen til at hænge fast.
Kan karbonader laves uden rasp?
Jeg synes de er allerbedst med rasp, men mel kan også sagtens bruges. Skal der mere smag til, så er rugmel også en god variant.
Krebinetter med panko?
Jeps, du kan sagtens bruge panko, som er en grovere type rasp. Her får du et endnu sprødere resultat.
Hvor lang tid skal de steges på panden?
Stegetiden afhænger af, hvor store du har lavet dine krebinetter. Laver du 4 styk ud af en bakke fars, så skal de cirka have 10 minutter på panden.
Kan de laves på grill?
Jep, har du en plade til din grill, kan du sagtens grille krebinetterne.
Kan de laves i ovn?
De får ikke samme, sprøde overflade, hvis de laves i ovnen. Men du kan stege dem 2 minutter på hver side og bage dem færdige i ovnen. Det er nemt og giver et godt resultat.
Tilbehør til karbonader?
Den klassiske er kartofler og sovs af stuvede ærter og gulerødder. Vi laver dog også ofte dem med en lækker kartoffelsalat eller en grøn, måltidssalat til - de er ret gode til det meste tilbehør.
Sovs til dine krebinetter?
Jeg er til stuvede ærter og gulerødder i hvid sovs. Men en lækker persille sauce eller brun sovs er nu også ret god til karbonader.
Hvad er forskellen på krebinetter og karbonader?
Den evige diskussion om navnet, for der er ikke forskel på de to typer. Det er en fars (af svinekød eller kalv/flæsk(, som bliver paneret, stegt og smager forrygende. Herhjemme kalder vi dem karbonader :-)
Ingredienser
- 500 g hakket kalv og flæsk, eller svinekød
- 1 æg
- 100 g rasp
- Salt/peber
Sådan gør du
- Del farsen i 4 portioner. Ælt farsen godt sammen, så krebinetterne hænger sammen.
- Form farsen til kugler og tryk dem flade. Giv dem en ekstra fordybning på midten, så bliver de stegt ensartet og ikke får en bule under stegning.
- Pisk æg sammen i en skål. Fordel rapsen på en tallerken og krydr raspen med salt og peber.
- Vend hver karbonade i sammenpisket æg og herover i raspen.
- Varm en pande op med fedtstof (olie, margarine eller smør).
- Steg karbonaderne ved høj varme i 2-3 minutter til de er sprøde og gyldne. Skru ned og lade dem stege videre ved jævn varme til de er gennemstegt, ca. 5-7 minutter på hver side.
- Krydr med salt og peber.
- Server med kogte kartofler og grønærter og gulerødder, hvis det skal være helt klassisk.
Ingredienser
- 4 gulerødder
- 3 dl vand
- 2 spsk mel
- 20 g smør
- 150 g ærter
- 1 dl friskhakket persille
- Salt/peber
Sådan gør du
- Gulerødderne skrælles og skæres i terninger.
- Kog vandet op og kom gulerødderne. Kog dem i ca. 7-10 min - de skal stadig være med bid.
- Melet og smøret røres til en melbolle, som kommes ned til gulerødderne og koges med
- Der røres godt og ærter tilsættes.
- Når saucen er ved at være godt tyk og er kogt godt igennem, tilsættes persille og der smages til med salt og peber.
Skriv en kommentar